HomeGroupsTalkZeitgeist
MembersReviewsPopularityRatingFavorited   Events   
190390,64600

Top members (works)

Member favorites

Members: None

Add to favorites
No events listed. (add an event)
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical name
Legal name
Other names
Date of birth
Date of death
Burial location
Gender
Nationality
Country (for map)
Birthplace
Place of death
Places of residence
Education
Occupations
Relationships
Organizations
Awards and honors
Agents
Short biography
Per Eide BA (født 19. desember 1954) er en norsk fotograf, bosatt i Ulsteinvik på Sunnmøre.

Eide tok sin utdannelse i Storbritannia ved West Surrey College of Art & Design. Fra 1979 har han hatt fotostudio i Ulsteinvik. Han har arbeidet innen reklame-, industri-, landskap- og kunstfoto og er særlig kjent som undervannsfotograf. Han har vært hovedfotograf for rundt 40 bøker.

Eide har mottatt nasjonale og internasjonale priser. På Norges Fotografforbunds landsmøtet i Bodø i 2006 ble han tildelt forbundets høyeste utmerkelse, «Gullmedalje med krans». Han har vært norsk mester i undervannsfotografering fire ganger, nordisk mester fem ganger og har deltatt i tre verdensmesterskap med gode plasseringer. Han er tilknyttet bildebyrået Samfoto.

Per Eide har utsmykket hurtigrutene «Polarlys» og «Finnmarken», samt et 20-talls fartøyer, offshore supplybåter, fiskebåter, cruisebåter og en oljeplattform. Clarion hotell Tromsø, Ulstein hotell og sist Ingebrikt Davik kulturhus i Haram har hans bilder på veggene.

Sammen med kona Berit Lyngstad lager han dykke- og reiselivsrelaterte artikler fra hele verden. De holder også workshops i digital undervannsfotografering i Norge, på Gozo (Malta) og Rødehavet.
Bibliografi
• Ålesund og Sunnmøre, Forlaget Nordvest 1985
• Hareidlandet, Vikebladet 1988
• By ved hav, Kom Forlag 1988
• Under Sunnmørsalpene, Vista 1991
• Folket langs storfjorden, Samlaget 1991
• Bestemors kjøkken, Kom Forlag 1991
• NM i kokkekunst 1991, Kom Forlag 1991
• NM i kokkekunst 1992, Kom Forlag 1992
• Bergen, Vista 1992
• Frå smie til skipsverft, Landego 1992
• Herøy Sagaøya, Landego 1992
• Maskiners arbeid og henders verk, Ulsteingruppen 1992
• Vårt norske kjøkken, Kom Forlag 1993
• Hjemme i Norge, Cappelen 1994
• En smak av Kyst-Norge, Schibsted 1997
• Sunnmøre sett fra lufta, Vista 1996
• Romsdal sett fra lufta, Vista 1997
• Et levende hav, Kom Forlag 1997
• Matgleder fra Hordaland, Kom Forlag 1998
• Herøy og folket, Landego 1999
• Matgleder fra Sørlandet, Kom Forlag 1999
• Fjord Norway, Kom Forlag 2000
• Vilt, vakkert vestland, Kom Forlag 2000
• Veier til Vestlandsmat, Kultyrby Bergen 2000
• Med skjell på gaffelen, Kom Forlag 2000
• Småretter, Kom Forlag 2001
• Bakebok for mannfolk, Landbruksforlaget 2001
• Trøndermat, Kom Forlag 2002
• På sporet av Norge, Dinamo 2003
• Folket langs Storfjorden – II, Genesis 2004
• Atlanterhavsveien, Kom Forlag 2006
• Mellom himmel og fjord, Font Forlag 2006
Flere av Eides bøker har blitt publisert i flere språkversjoner.
Disambiguation notice

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

Links

Member ratings

Average: No ratings.

Improve this author

Combine/separate works

Author division

Per Eide is currently considered a "single author." If one or more works are by a distinct, homonymous authors, go ahead and split the author.

Includes

Per Eide is composed of 1 name.

Combine with…

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 117,899,919 books! | Top bar: Always visible