Search MOMEKonyvtar's books

Organization: Library

MOMEKonyvtar is one of more than 5,000 organizations on LibraryThing.

Members with MOMEKonyvtar's books

Member connections

Interesting library: bukkonyvtar

RSS feeds

Recently-added books

MOMEKonyvtar's reviews

Reviews of MOMEKonyvtar's books, not including MOMEKonyvtar's

Helper badges

Cover Uploading

Site design selection

Use the new design

Use the old design

The old design is no longer fully supported nor does it get full attention when we roll out new features. We strongly recommend using the new design.

 

Member: MOMEKonyvtar

Collections2013. január (5), 2012. november (5), 2012. március 1. (5), 2012. február (6), Your library (12), All collections (22)

Reviews14 reviews

Tagsépítészet (3), tervezőgrafika (3), architecture (3), fotóművészet (2), képzőművészet (2), plakát (2), várostörténet (1), művészetelmélet (1), tapestry (1), műelemzés (1) — see all tags

MediaNot set (3), Book (19), Paper Book (19)

Cloudstag cloud, author cloud, tag mirror

About my libraryAz Országos Magyar Királyi Iparművészeti Múzeum és Iskola egyesített könyvtára 1896-tól kezdve fél évszázadon át az ország legfontosabb iparművészeti könyvtára volt. Amikor az intézmény egy része 1954-ben a Zugligeti úti épületbe költözött, a könyvtárat kettéosztották: a Zugligeti útra kerülő könyvegyüttes az oktatáshoz szükséges anyagot, illetve a kortárs tárgy- és téralkotás irodalmát foglalta magában; a múzeumban pedig a gyűjtemény kutatását szolgáló szakirodalom, így az iparművészet-történeti munkák nagyobb része maradt.
A gyűjtemény jelenleg több mint 60 ezer dokumentumot számlál, a kurrens nyomtatott folyóiratok száma 174. A MOME Könyvtára fontos helyet foglal el a hazai művészeti könyvtárak között, elsődleges feladata azonban az Egyetemen folyó képzés szakirodalmi hátterének megteremtése. A Könyvtár feladata az iparművészeti szakirodalom valamennyi hazai publikációjának gyűjtése, míg a képzőművészeti és az idegen nyelvű iparművészeti kiadványokat válogatottan szerzi be.
Az oktatási profil folyamatos bővülését a Könyvtár is követte: jelenleg a téralkotás, tárgyalkotás, képalkotás szakirodalma mellett a művészetpedagógia és a menedzsment témája is fontos része gyűjtőkörünknek. A számítógépes feldolgozás és az online adatbázisok szolgáltatása az utóbbi évtized fontosabb eredményei, 20 munkaállomásból álló hallgatói kabinet biztosítja az Elektronikus Információszolgáltatást (EISZ). A Könyvtár a közös dokumentum-ellátási rendszer kiépítése céljából együttműködik az ország legnagyobb egyetemi és művészeti könyvtáraival, tagja az Országos Dokumentumellátó Rendszernek (ODR).

GroupsNone

Homepagehttp://konyvtar.mome.hu

Also ondelicious, Google Talk, Twitter

Real nameMoholy-Nagy Művészeti Egyetem Könyvtára

LocationBudapest, Hungary

Favorite authorsNot set

Account typepublic, free

URLs /profile/MOMEKonyvtar (profile)
/catalog/MOMEKonyvtar (library)

Member sinceFeb 6, 2012

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 115,323,875 books! | Top bar: Always visible