Search WillemFrederik's books

Members with WillemFrederik's books

RSS feeds

Recently-added books

WillemFrederik's reviews

Reviews of WillemFrederik's books, not including WillemFrederik's

Helper badges

Cover UploadingWork CombinationCommon KnowledgeHelperWork Separations

Site design selection

Use the new design

Use the old design

The old design is no longer fully supported nor does it get full attention when we roll out new features. We strongly recommend using the new design.

 

Leave a comment

Comments

Ja, de hele tijd was ik aan het denken: 'Waarom lees ik dit nog?' Het kon me niet boeien, een verhaal waarbij het je niet kan schelen hoe het afloopt. Ik las ook ergens een bespreking, waarin de recensent na boek 2 te hebben gelezen, zegt dat hij niet op boek 3 zat te wachten. Bij dezen geef ik hem gelijk. Na blz. 70 in boek 3 ben ik ermee gekapt.
En toch geef ik nu Tsukuru Tazaki - zijn nieuwste boek - een kans. Tot nu toe vind ik dat wél goed.
Huh huh, voor de show natuurlijk. Je kent me. Ik ga een beetje Oudgrieks lezen zeg, alsof ik niets beters te doen heb.
Ja, en ik heb de geïllustreerde versie gelezen. Zonder die stripelementen had De legende van de heilige drinker maar tweeënhalf gekregen. Ik vond het niet zo sterk.
Maar een drieënhalfje voor Lermontov?
En, huppekee, een Belgisch vlaggetje
Zeg, ken jij toevallig nog een goede Noorse schrijver?
Toch niet Among the Dead Cities, dat **/%%/@@**§£$%]*-boek van Grayling??!
Wat betreft de discussie: ben het eens met je suggestie dat we ieder één boek lezen dat de ander kiest, dit om een bevooroordeelde selectie te voorkomen. Ik stel voor dat jij Dresden van Frederick Taylor in huis haalt. Ik onderwerp me dan gewillig aan jouw keuze voor mij.

Geïnspireerd door de Heilige Geest....Ha!
Ik heb mijn favoriete auteurs gedumpt, metaforisch gesproken. Het heeft iets kunstmatigs, schrijver A en B wel in het lijstje maar schrijver C niet, terwijl er momenten zijn dat ik helemaal geen trek heb in A en sommige werken van B duidelijk inferieur zijn aan die van C. En dan zijn er ook nog schrijvers D, E en F. Vele vragen, te weinig tijd, weg ermee!

Van Fontane ken ik alleen Effi Briest. Het was inderdaad de titel die mijn interesse wekte.
Dolingen dwalingen, of, nog beter, in het oorspronkelijke Duits: Irrungen Wirrungen. Benieuwd wat je ervan vindt.
Achterhuis:
Inderdaad, een imponerende studie. Tijdens het lezen diverse malen verzucht : 'dit boek had veertig jaar geleden geschreven moeten zijn'.
Uw bespreking dekt de lading volledig.

Met vriendelijke groet,
Theo de Klerk.

H. Achterhuis: De utopie van de vrije markt:
Heb destijds diverse malen in het boek gebladerd, maar het -‘omdat ik er gewoon op dat moment geen zin in had’- niet aangeschaft. Mijn eerste indruk was dat het boek meer geschreven was vanuit de optiek van een ‘omgevallen boekenkast’ en niet zoveel inzicht zou toevoegen. Uw heldere bespreking bracht mij vervolgens op andere gedachten. Dank u wel !
"een absolute aanrader voor wie zijn ogen niet wenst te sluiten voor de achtergronden daarvan."

Iemand specifiek in gedachten, beste Wim?
Leuk stukje over Luyendijk, Wim. Kan me niet voorstellen dat hij Wilders als voorbeeld ziet, maar je slotvraag was waarschijnlijk retorisch bedoeld.

Zie dat je Nietzsche en Foucault in huis hebt gehaald. Op weg naar het postmodernisme?

Birds of the World? Verklaar u nader!

Sorry voor dat hervormd, maar al die Protestantse sekten lijken op elkaar (huh huh).
Twee opmerkingen, hervormde vriend van me:

1) Verzamelde werken staat volgens mij niet gelijk aan volledige werken. Vandaar mijn (onuitgesproken) aanname over de reden voor het niet opgenomen zijn van Helena. Ik kan er volledig naast zitten natuurlijk.

2) Slag in het water versus slag in de lucht. Ja, slag in het water is een uitdrukking die wordt gebruikt in Vlaanderen. Echter, ik ben bij nader inzien niet zo zeker meer dat beide wel het zelfde betekenen. Een slag in de lucht is een gok, een slag in het water een mislukking, denk ik, maar zeker ben ik niet. Misschien eens navragen bij AlexBr of anders in de Van Daele.
Helena is inderdaad één van zijn minder bekende en populaire werken. Mogelijk heeft dat te maken met de sterk religieuze thematiek. Ik doe maar een slag in het water hoor. Ik heb het boek nog niet gelezen, dus kan er niet veel zinnigs over zeggen.

Heb je de Verzamelde Werken van Evelyn Waugh aangeschaft?
Zou onze burgervader zijn inspiratie op Librarything hebben opgedaan?
http://www.destandaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110124_049

Lees op dit ogenblik over de Napoleontische oorlogen. Zit in 1813 en de Vrije Fransen doen het niet geweldig, om het voorzichtig te zeggen.
En nu heeft die Laurence Rees het potverdorie al tot één van je favoriete auteurs gemaakt! Van een bliksemcarrière gesproken.
Ik hecht eraan om te zeggen dat uw bijdragen aan de recente discussie op Lt zeker niet hebben bijgedragen aan mijn besluit om vooralsnog aan deze gedachtewisseling niet meer deel te nemen. Integendeel !
Met vriendelijke groet,
Theo de Klerk.
Blij dat Modiano's laatste je ook bevallen is. De man komt langzaamaan weer in vorm.
Help/FAQs | About | Privacy/Terms | Blog | Contact | APIs | WikiThing | Common Knowledge | Legacy Libraries | Early Reviewers | 92,563,638 books! | Top bar: Always visible