Search alexvalk's books

Random books from alexvalk's library

Jane Eyre by Charlotte Brontë

Arkansas : three novellas by David Leavitt

David Copperfield by Charles Dickens

De duizelingwekkende jaren : Europa 1900-1914 by Philipp Blom

De noodkreet in de fles by Jussi Adler-Olsen

Dancer from the dance : a novel by Andrew Holleran

Butt book : the best of the first 5 years of Butt magazine by Jop van Bennekom

Members with alexvalk's books

Member connections

Friends: goodasyou, Leosbooks

Interesting library: Leosbooks

RSS feeds

Recently-added books

alexvalk's reviews

Reviews of alexvalk's books, not including alexvalk's

Helper badges

Common KnowledgeHelper

Site design selection

Use the new design

Use the old design

The old design is no longer fully supported nor does it get full attention when we roll out new features. We strongly recommend using the new design.

 

Member: alexvalk

CollectionsElectronische verzameling (22), Currently reading (2), Your library (79), Read but unowned (59), Wishlist (2), To read (5), Favorites (10), All collections (167)

Reviews13 reviews

Tagsthriller (37), Scandinavië (19), gay (19), English (17), geschiedenis (14), England (7), Engeland (4), biografie (3), Oranje (3), koningshuis (3) — see all tags

Cloudstag cloud, author cloud, tag mirror

GroupsGay Men, Nederlandstalige lezers

LocationAmsterdam

Favorite authorsNot set

Account typepublic, lifetime

URLs /profile/alexvalk (profile)
/catalog/alexvalk (library)

Member sinceFeb 1, 2011

Currently readingKoning willem II by Jeroen Van Zanten
Ik ben pelgrim by Terry Hayes

Leave a comment

Comments

Hoi Alex,

Ik zag dat je "Ik mooi praten" van David Sedaris zo saai vond. Wat mij bij zijn boeken opgevallen is: als ik ze in het Engels lees vind ik ze erg goed en maakt hij me regelmatig aan het lachen, maar in Nederlandse vertaling blijft er van zijn humor weinig over. Inderdaad: saai. Het lijkt alsof zijn moedertaal essentieel is voor zijn humor. Het is dan ook de enige Engelstalige schrijver waarvan ik de boeken niet in vertaling lees.

"22-11-1963" en "In een mens" vond ik allebei geweldig. De laatste was mijn eerste Irving. Ik heb meteen al zijn titels besteld, want dit smaakt naar meer. En ik zie dat je nu met Couperus bezig bent: prachtig! Zo zie je maar, er zijn nog mensen die hem nog altijd waarderen. Sneu dat hij zijn hele leven in de kast is gebleven. Maar ja.. in die tijd, en in zijn milieu...

Leesze, en groet, Leo
Hey Alex,

Het is geen Lundia boekenkast maar eentje van Ikea, uit een serie "Bonde" die niet meer leverbaar is. Jammer, want die kasten zijn/waren veel degelijker dan hun andere kasten. Loodzwaar en mooi diep. Overigens zit hij boordevol zoals je kunt zien (ik heb vandaag een meer recente foto op Librarything gezet, en ook mijn Jack Russel-huisgenote (die geen flauw idee heeft wat die dingen uit de kast en waar haar baasje iedere dag in zit te kijken toch zijn) staat er nu op. Die is veel meer geïnteresseerd in stokken en takken waarmee ze iedere dag langs de Maas, die voor het huis voorbij stroomt, rent.

In een andere kamer van mijn appartement heb ik zo'n zelfde boekenwand opgetrokken, zodat ik weer een tijdje vooruit kan. Ik hou van vierkante vakken in boekenkasten. Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar jouw Lundia's (mooi merk!).

Vandaag heb ik "Huis aan het einde van de wereld" van Michael Cunningham gekocht, ik had die al in het Engels maar nu dus in Nederlandse vertaling. Dat boek staat al jaren op nummer 1 bij mij.

Groet van Leo
Help/FAQs | About | Privacy/Terms | Blog | Contact | APIs | WikiThing | Common Knowledge | Legacy Libraries | Early Reviewers | 92,718,615 books! | Top bar: Always visible