This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Search bibliotecamartamata's books

Random books from bibliotecamartamata's library

La Fantasia infantil i Walt Disney : usos educatius i trampes mediàtiques del conte de fades by Jaume Albero Poveda

My story : memorias de Marilyn Monroe by Marilyn Monroe

Marilyn: Sus palabras, sus imagenes y su musica by Richard Havers

Audrey Hepburn : un espíritu elegante by Sean Hepburn Ferrer

Con «C» de Coixet by Isabel; Tello Díaz Coixet, Lucía

Members with bibliotecamartamata's books

RSS feeds

Recently-added books

bibliotecamartamata's reviews

Reviews of bibliotecamartamata's books, not including bibliotecamartamata's

 

Member: bibliotecamartamata

CollectionsDona i Cinema (8)

Reviews8 reviews

TagsNone

MediaBook (8), Paper Book (8)

About meLa Biblioteca Marta Mata és un equipament cultural i d’informació de creació recent, però que està ubicat a l’antic cinema Titán, un edifici ple d’història que ha esdevingut un símbol del barri Centre i del conjunt de la ciutat. La façana principal del cinema Titán està inclosa en el catàleg de Protecció del Patrimoni Històric, Artístic i Arquitectònic de Cornellà.

La inauguració del cinema Titán, l’any 1926, va significar per a Cornellà poder disposar d’una sala moderna i ben dotada amb la tecnologia de l’època, en un moment en què el cinema esdevenia un dels principals referents culturals de la societat. L’edifici, d’estil i orientació noucentistes, va ser projectat per l’arquitecte municipal Bienvenido Marin Espinosa, tècnic que també va impulsar i dirigir moltes de les reformes i transformacions urbanístiques de la ciutat.

El cinema es va convertir, en els anys durs de la postguerra i el franquisme, en la gran distracció i activitat lúdica d’una població sotmesa a moltes penúries i dificultats. És per això que el cinema Titán, durant molts anys l’única sala estable de projecció de la ciutat, es va convertir en un centre de relació i convivència social molt important.

A partir de les dècades de 1950 i 1960, la ciutat va viure una gran transformació urbanística i social, especialment amb la consolidació del barri de la Gavarra i el naixement del barri de Sant Ildefons. Amb l’augment de la població també van anar sorgint altres sales de projecció, més modernes i aptes per projectar els nous formats de la indústria cinematogràfica. La sala del Titán va entrar en una lenta i progressiva davallada, fins que va tancar les seves portes a la darreria de la dècada de 1960.

Posteriorment l’edifici va ser adquirit per l’Ajuntament de Cornellà, que hi instal·là una sala d’actes polivalent i altres serveis públics. Actualment, i després d’una acurada rehabilitació, és la seu de la Biblioteca Marta Mata.

La Biblioteca Marta Mata de Cornellà (BMM) és una biblioteca de proximitat que dóna servei als barris de la zona sud de la ciutat, concretament als barris Centre i Riera. Per la seva situació de centralitat geogràfica i la seva bona comunicació amb transport públic, també estendrà la seva àrea d’influència a altres barris de la ciutat, com ara els de Fatjó-Fontsanta o Almeda.

La Biblioteca Marta Mata està integrada en la Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC), servei cultural i d’informació municipal gestionat directament per l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, amb conveni amb la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

La BMM és un equipament modern en un espai de 1.600 m², ampli i lluminós, que disposarà d’un fons de lliure accés de 40.000 documents, tot i que el seu fons inicial d’obertura serà de 20.000 unitats. El fons inclou documents en tots els formats, especialment llibres, però també disposa de CD, DVD i publicacions periòdiques.

About my libraryEl passat de l’edifici on avui dia trobem la Biblioteca Marta Mata ens ofereix dos elements i/o temàtiques que justifiquen una nova i engrescadora proposta de fons especial:

Cinema: l’edifici va ser inaugurat l’any 1926 com a Cinema Titán fins que va tancar les seves portes a la darreria de la dècada de 1960.

Dona: pPosteriorment l’edifici va ser seu del Centre d’Investigació i Recursos per a les Dones (CIRD).

El Cinema és un art que toca moltes disciplines i que ha presentat, al llarg de la seva història, i presenta encara arquetips femenins que van des de la dona bel•licosa o femme fatale fins a la dona silenciosa i/o silenciada.

Aquesta nova proposta té per objectiu:

Crear un nou fons, bàsicament, de pel•lícules, però també documents (guions, estudis, biografies d’actrius i directores, etc.) que tractin els modes d’identificació i representació de la dona al llarg de l’història del cinema, i en especial en l’àmbit territorial del nostre país.

GroupsNone

Homepagehttp://nou.cornellaweb.cat/biblioteques/ca/index.asp

Real nameBiblioteca Marta Mata

LocationCarrer Rubió i Ors, 184

Favorite authorsNot set

Account typepublic, free

URLs /profile/bibliotecamartamata (profile)
/catalog/bibliotecamartamata (library)

Member sinceMay 7, 2013

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 128,811,728 books! | Top bar: Always visible