Search jebronse's books

Random books from jebronse's library

Wanneer je omringd bent door vlammen by David Sedaris

Op de kaart by Simon Garfield

Johanna de Waanzinnige by Joris Tulkens

De nacht van Saint-Germain-des-prés by Moynot

Les loups sont entrés dans Evian by Richard Deutsch

Tralies by Bart Debbaut

De appel. Nieuwe Lelieblank-verhalen. by Michel Faber

Members with jebronse's books

RSS feeds

Recently-added books

jebronse's reviews

Reviews of jebronse's books, not including jebronse's

Helper badges

Common KnowledgeHelperWork CombinationAuthor CombinationCover UploadingDistinct AuthorsTranslationsCoverGuess

Site design selection

Use the new design

Use the old design

The old design is no longer fully supported nor does it get full attention when we roll out new features. We strongly recommend using the new design.

 

Leave a comment

Comments

Bedankt voor de tip.
Ciao,
Ronny
Beste Jebronse,
Ik ben een regelmatig bezoeker van jouw blogs. En ik vraag mij nu al een tijdje af hoe jij telkens zo snel aan nieuws over te verwachten nieuwe boeken van Italiaanse auteurs komt. Ik ben ook wel ingeschreven op heel wat nieuwsbrieven/feeds van uitgeverijen maar toch blijf ik beter op de hoogte van nieuwe uitgaven via de rubriek "verwacht" van jouw blog Italolibro. Waar haal jij jouw informatie?
Ciao,
Ronny
Beste Jeb, toch wel : http://www.librarything.com/topic/130323
meer voor gewoon een register van wat ik (privé) lees, dan voor de uitdaging zelf.
just to inform : my LT membername switched (from Lunar18) to Lunarreader, just in search of some coherence ;-)
Hallo, dit boek lijkt mij wel iets voor jou : http://www.librarything.com/work/2126107 ;-)
Lunar18
Hallo, ik heb in de bibliotheek van Gent een dvd gevonden met vier afleveringen van de serie detective Montalbano.
Ga edie vanavond eens bekijken.

Gr
Hallo Jeb,

Heb net gezien op je blog "De wraak van de dodo" dat je de laatste tijd veel crime/thrillers gelezen hebt. Je commentaar vind ik wel interessant. Doe zo voort. Ik wel een aanrader voor je : "A quiet vendetta" van R.J. Ellory. De beste thriller die ik dit jaar al gelezen heb. Het verhaal komt wel wat traag op gang maar dan wordt je wel meegezogen in het verhaal van een "barslecht" mens waar je uiteindelijk toch sympathie voor krijgt. In ieder geval knap gedaan van Ellory.

greetz
Er zijn veel van zijn boeken vertaald in het engels maar tot nu toe heb ik nog niets in het nederlands gevonden.
In De Bibliotheek van Gent zijn er verschillende verkrijgbaar maar de meeste staan in het magazijn en ik vrees dat enkel de franstalige versies er zijn. Ik hoop dazt dat geen probleem vormt.
Na het lezen van de De eerste zaak van Montalbano ga ik nu eens een boek zoeken van Pierre Magnan.
Dat is de schrijver waarvoor Montalbano heel zijn boekenkist moet doorzoeken om daarna in slaap te vallen.

Groetjes

Ronnyreader
Ha ! The true Ammaniti fan has already his new book ! It's on my list as well, great promotion in the Walry bookshop in Gent.
Hello Jeb,
Toch bedankt voor de reactie.
En ieder geval een voorspoedig en gezond 2010 toegewenst. Met niet te vergeten : veel, veel leesplezier en schitterende boeken.

groetjes
Jeb,
don't worry about the 999, i'll never be able to read 80 books in one year, unless the length of a year is changed ;-)
Your nanowrimo however is kind of a curiosity for me, it doesn't need to be on print to be readable by me, if it's electronical, it will do. But i understand if you decide not to get it in the open. You dont want to humble the other authors too much i suppose ;-)
My 101010 challenge will be filled in as i go, i started badly though, my name of my topic is too long ....
Lunar18
Hello Jeb,
how was your nanowrimo experience ? Did you finish it, and if so, is it open to be read by your LT Friends ?
Do you participate in the 1010 category challenge ?
a very good new reading year to you !

Hallo Jeb,

Wat vond je precies zo goed aan Alles verwoest, alles verbrand? Toevallig was ik gisteren in een boekhandel waar de eigenaar me dit boek ook aanraadde. Het is blijkbaar een verhalenbundel (ben daar zelf persoonlijk niet zo zot van maar je weet nooit...). Misschien koop ik het wel bij de volgende trip naar de boekhandel. Misschien geef jij het noodzakelijke duwtje...? Ben eigenlijk ook niet bekend met de schrijver.
Btw is het ook nog goed vertaald of lees ik het beter in het Engels?

groeten
Zal ik doen. Btw. "Wraak van de dodo" is dat een blog dat je alleen verzorgt? In ieder geval; 't is knap. Zal ik in het oog blijven houden. Greetz
Beste Jebronse,
Ik heb mijn bespreking van "Op het bot" nog eens bekeken en inderdaad ze is nogal cru opgesteld (waarschijnlijk had ik dan net wat teveel trappist gedronken). Hoe dan ook; het boek heeft me absoluut niet kunnen boeien. Crime/thrillers zal ik wat anders beoordelen dan "serieuze" literatuur. Elementen die ik wel verwacht van crime/thrillers : goede en vlotte stijl, boeiende personages, goeie spanningsboog of plot, eventueel maatschappelijke revelantie of problemen die mee aangesneden worden, het "mysterie-element", eventuele cliff-hangers... De crime-literatuur is door de jaren heen heel wat geëvolueerd. Je kunt de boeken van Agatha Christie absoluut niet meer vergelijken met vb die van Minette Walters. Waar bij Christie alles nog draait om het mysterie-element, de whodunnit en de personages kartonnen figuren zijn, zijn bij Walters vooral de personages beter uitgewerkt, worden er maatschappelijke problemen aan de kaak gesteld door middel van het misdaadelement. Sommigen zullen de boeken van Christie beter vinden, anderen (waartoe ik mezelf reken) zullen de boeken van Walters, Connelly, Lehane,... beter kunnen smaken. 't Is gewoon een ander soort boeken. Wat "Op het bot" betreft : ik vond het boek vervelend en langdradig. Niets van spanning, weinig mysterie en weinig uitgewerkte personages. Hopelijk zijn zijn andere boeken beter.
Hello,
thanks for the Camilleri tip ! Very nice, relax, nice plot, good impressions of hot Sicily, italian habits, food, wine and even a ... whisky in Verstikkende zomerhitte. So i got one for each category now.
A good start of the summer !
Lunar18
Beste Librarythingers,

In het kader van een werkcollege voor de universiteit Gent doen wij een onderzoek naar het gebruik van Librarything. We zijn op zoek naar heavy users (mensen die de site zeer regelmatig gebruiken).

Dit zijn de voorwaarden die ons zijn opgegegeven.
* lid sinds februari 2008
* aantal boeken > 100
* bespreking > 10
* betalend
* aantal groepen > 5

Indien u voldoet aan 3 van deze 5 voorwaarden komt u in aanmerking voor een klein interview van ongeveer een uurtje.
Als u bereid zou zitten om een uurtje van uw tijd te reserveren voor dit onderzoek, zou u dan zo vriendelijk een mailtje te sturen naar dit emailadres:

yannick.despiegeleir@ugent.be

Groeten

Yannick De Spiegeleir (Universiteit Gent)
Het afwisselen van moderne boeken en klassiekers vind ik vooral erg fijn, hoewel sommige wat lastig door te komen zijn. Ik was vooral onder de indruk van je verzameling thrillers/misdaad. Ik weet daarin vaak niet wat wel of niet goed is.

Groet, Erna
Hoi,

tja, welke boeken over China zijn goed aan te raden. Bij de reisboeken vind ik Carolijn Visser en Colin Thubron goed. Ook boeken van mensen waarvoor schrijven geen beroep is zijn vaak goed, bijvoorbeeld Yvon Klinkert "China op eigen houtje". Veel van de boeken van chinese auteurs zijn (auto)biografisch en gaan over ervaringen tijdens de culturele revolutie en soms verder terug in de tijd. Pakkend geschreven is "Wilde zwanen" van Jung Chang. Ook "red azalea" van Anchee Ming is sterk. Gruwelijk door de soberheid van de vertelling is "grass soup" van Zhang Xianliang. Boeken over Mao zijn door de jaren heen sterk veranderd. Wat nu uitkomt is over het algemeen zeer kritisch. "Mao" van Jung Chang is geen boek dat je moet lezen als je niets van China en Mao afweet maar wat met wat voorkennis wel goed weg leest. Een laatste boek dat ik hier wil noemen is "Zoon van China" Dit is een biografie over He die een zwaar leven eheft gehad maar daar altijd wel weer redelijk uitkomt. Toen ik in 2001, voor de voorlopig laatste keer, in China kwam had hij een kroeg in Dali waar we even wat gedronken hebben. Een oude man, toen 71 maar nog steeds genietend van het leven.

Ik hoop dat je er wat aan hebt,

groet,

Marc
Help/FAQs | About | Privacy/Terms | Blog | Contact | APIs | WikiThing | Common Knowledge | Legacy Libraries | Early Reviewers | 92,794,948 books! | Top bar: Always visible