Search lamotm's books

Members with lamotm's books

RSS feeds

Recently-added books

lamotm's reviews

Reviews of lamotm's books, not including lamotm's

Helper badges

Cover UploadingHelper

Site design selection

Use the new design

Use the old design

The old design is no longer fully supported nor does it get full attention when we roll out new features. We strongly recommend using the new design.

 

Member: lamotm

CollectionsYour library (1,265), Wishlist (9), Currently reading (3), Read but unowned (521), All collections (1,792)

Reviews1,743 reviews

TagsNederlandse literatuur (252), Engelse literatuur (166), Franse literatuur (150), Amerikaanse literatuur (90), Duitse literatuur (67), Middeleeuwen (62), Belgische geschiedenis (58), Italiaanse literatuur (56), Russische literatuur (51), filosofie (51) — see all tags

Cloudstag cloud, author cloud, tag mirror

Recommendations1 recommendations

About meGedreven - soms wat te obsessioneel - lezer, vooral de laatste 20 jaar. Ik lees vooral fictie, om te ontsnappen aan de waan van de dag; verder veel geschiedenis, journalistiek en actualiteit.
Na in totaal 40 jaar lectuur zit ik aan bijna 1800 effectief gelezen boeken; dat lijkt veel, maar eigenlijk is het maar een druppel op een hete plaat. Ik ben wel erg trots dat ik voor de meeste van die boeken een recensie heb kunnen plaatsen; in het begin nogal rudimentair-kort, de laatste tijd veel uitgebreider (en misschien soms gewoon veel te lang). Een tijdje heb ik mijn recensies in het Engels/Frans/Italiaans gemaakt, naar gelang het boek, maar daar ben ik van af gestapt; ik merk dat ik met deze website vooral Nederlandstaligen bereik.

About my libraryDe hier opgegeven boeken bevatten veel meer dan de werken in bezit: ze zijn de neerslag van 4 decennia lectuur.
Kort een toelichting bij mijn waarderingsmethode: ik ben, denk ik, nogal streng, maar dat is om een heel scherp onderscheid te kunnen maken.
Alles onder 2 1/2 ster deugt eigenlijk niet
2 1/2 ster geef ik aan een goed boek, zonder meer
3 sterren gaan naar boeken waar ik plezier aan beleefd heb
3 1/2 sterren: dat steekt er al een beetje uit (inhoudelijk, of stilistisch)
4 sterren reserveer ik voor boeken die echt heel goed zijn (hangt meestal ook samen met de breedte van het behandelde thema)
4 1/2 sterren: dan heb je al te maken met werken die "tot een andere divisie" horen,
and 5 sterren is voor dat ene boek dat echt subliem, adembenemend en levensvervullend is.
Ik weet natuurlijk ook wel dat dit allemaal heel subjectief is, want dikwijls ook afhankelijk van het moment in mijn leven dat ik een boek begon.

GroupsNone

Favorite authorsDante Alighieri, Jane Austen, Albert Camus, J.M. Coetzee, Joseph Conrad, Louis Couperus, Fyodor Dostoevsky, Willem Elsschot, William Faulkner, Romain Gary, James Joyce, Primo Levi, Thomas Mann, William H. McNeill, Multatuli, Marcel Proust, Jean-Jacques Rousseau, Virginia Woolf, Marguerite Yourcenar (Shared favorites)

VenuesFavorites

Favorite bookstoresDe Boekuil (Mortsel), De Groene Waterman, De zondvloed, Demian

LocationMortsel - Belgium

Account typepublic, lifetime

URLs /profile/lamotm (profile)
/catalog/lamotm (library)

Member sinceDec 18, 2008

Currently readingVuur en beschaving by Johan Goudsblom
Maus vertelling van een overlevende by Art Spiegelman
Beloved by Toni Morrison

Leave a comment

Comments

Dag Marc,

Ondertussen stel ik vast dat jij één van de personen bent in mijn top 100 van gemeenschappelijke boeken. Ook leuk!

Maria
Onlangs gelezen en warm aanbevolen: life and Fate van Vassily Grossman. Zelden zulke sterke bladzijden gelezen over de Stalinterreur, de nazivernietigingskampen, de oorlog.
Overigens veel leesplezier gewenst in het nieuwe jaar!
Johan
Dag Marc,

Dank voor uw vriendelijke woorden bij mijn bespreking van Svergnini.
Van het boek van Luigi Barzini (junior welteverstaan) heb ik al een tijdje een Nederlandse vertaling uit 1968 (http://www.librarything.nl/work/27511) staan naast een ander Engelstalig werk van zijn hand (http://www.librarything.nl/work/83065). Het zal wel een cliché zijn om te zeggen dat beiden op mijn exponentieel groeiende te-lezen-lijst staan. Alleszins bedankt voor de tip.
Weet dat ik een regelmatig bezoeker ben van uw LT-bibliotheek en met veel interesse uw indrukwekkend aantal besprekingen lees. Ik mag dan globaal wel milder zijn in mijn beoordelingen van boeken maar apprecieer de uwe daarom niet minder.

Vriendelijke groet,
Ronny
Dag Marc,

Bedankt voor de reactie."Pedro Paramo", de roman van Rulfo, vond ik ook prachtig.
Ik lees regelmatig uw recensies en doe er mijn voordeel mee. Opvallend zijn ook uw waarderingen, meestal lagere scores dan bij anderen (ook dan bij mij),ook voor boeken die je erg waardeert. Misschien is dat wel een goed uitgangspunt.

Vriendelijke groet,
Gust
Help/FAQs | About | Privacy/Terms | Blog | Contact | APIs | WikiThing | Common Knowledge | Legacy Libraries | Early Reviewers | 92,740,125 books! | Top bar: Always visible