HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Catalanes del IX al XIX by Carme Sanmartí…
Loading...

Catalanes del IX al XIX

by Carme Sanmartí Roset

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
611,268,033 (4)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

El llibre és un bon recull. Una bona mostra de dones rellevants en la història de Catalunya als segles IX fins al XIX. Un punt de partida, gairebé un índex resumit, ja que no s'estén gaire a analitzar els conflictes sinó que només els exposa i explica tal i com més coherents i demostrables són, sense perdre's en judicis de valor que poguessin fer caure en interpretacions anacròniques.
Ens demostra com sí hi havia dones participant de les fites i successos de la Història de Catalunya, i no pas sempre depenent de cap home, tot i que en la majoria dels casos havien estat en algun moment sota alguna tutela masculina.
Un llibre que serveix de referent per tal de tenir una mostra de noms, professions, fonts i biografies de dones importants en la història catalana.
Un llarg recorregut per dones que malgrat les vicissituds buscaren emancipar-se. Que veiem com sempre ens apareix alguna escletxa que intenten aprofitar (amb més o menys encert) per tal de desenvolupar-se amb més llibertat (tant amb el divorci en el camp del patrimoni o com amb la oportunitat d'adquirir coneixements en l'àmbit que fos, per exemple). Però l'àmbit temporal del llibre es limita a temps on encara falta molt per arribar a assolir algunes de les fites que el feminisme ja assumeix.
Potser com a fet negatiu algú hi trobarà que al resumir-ho tot en un sol llibre no s'estigui fent aquella "història de noms esporàdics" que anomena també el llibre citant a Virginia Wolf, però també hem de pensar que s'està fent més accessible el tema ja que ofereix un índex bàsic per demostrar l'existència també de grans dones catalanes, i no caure més en una història catalana exclusivament masculina. A més, a cada capítol s'ofereix un resum introductori abans de les breus biografies, però sobretot s'ofereix un llistat de bibliografia força interessant (alguna de la qual constato que força útil) per a qui vulgui resseguir les passes que s'han fet. ( )
1 vote aniol | Jun 9, 2011 |
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

LibraryThing Early Reviewers Alum

Carme Sanmartí Roset's book Catalanes del IX al XIX was available from LibraryThing Early Reviewers.

Sign up to get a pre-publication copy in exchange for a review.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 2
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 115,047,954 books! | Top bar: Always visible