HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Adolf Eichmann boekhouder van de dood by…
Loading...

Adolf Eichmann boekhouder van de dood (edition 2010)

by Stan Lauryssens

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
722,367,949 (3.2)None
Journalistieke reportage over de SS-oficier (1906-1962) die geldt als een van de architecten van de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog en na zijn ontvoering uit Argentinië in 1960 door de geheime dienst Mossad in Israël ter dood werd veroordeeld..
Member:vithimiris
Title:Adolf Eichmann boekhouder van de dood
Authors:Stan Lauryssens
Info:Leuven Van Halewyck 2010
Collections:Your library
Rating:*****
Tags:Softcover

Work Information

Adolf Eichmann boekhouder van de dood by Stan Lauryssens

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Dutch (1)  English (1)  All languages (2)
In mei 2010 is het precies vijftig jaar geleden dat nazioorlogsmisdadiger Adolf Eichmann in Argentinie werd ontvoerd en in het diepste geheim naar Israel gebracht. SS'er Eichmann was in de Tweede Wereldoorlog een van de belangrijkste uitvoerders van de Endlosung (de uitroeiing van de Joden) en kreeg de bijnaam 'boekhouder van de dood'. In Israel werd hij berecht voor de moord op zes miljoen Joden.
In zijn schuiloord in Argentinie dicteerde Adolf Eichmann zijn gruwelijke memoires aan Willem Sassen, een Nederlands-Vlaamse SS-officier, als radioreporter tijdens de oorlog bekend als 'de stem van de SS in Vlaanderen en Nederland. Met de hulp van Anthony Mertens uit Brugge, die trachtte een film over de jacht op Eichmann te verkopen aan Alfred Hitchcock, verzeilde ook Sassen via Dublin in Argentinie.
In Adolf Eichmann. Boekhouder van de dood geeft Stan Lauryssens het antwoord op de vraag die nooit eerder werd beantwoord: wie verraadde Eichmann en waarom? Hij beluisterde de gruwelijke memoires van Eichmann, kon de hand leggen op geheime archieven van de Argentijnse inlichtingendienst en de Israelische Mossad en voerde gesprekken met de familie van Eichmann en de Israelische commando's die hem kidnapten.
Tegen de achtergrond van een van de gruwelijkste episodes uit de twintigste eeuw vertelt Stan Lauryssens een boeiende geschiedenis van intrige en verraad, een verhaal van menselijk falen waarin waarheid en fictie elkaar voortdurend uitdagen. ( )
  carllycke | Nov 11, 2010 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Journalistieke reportage over de SS-oficier (1906-1962) die geldt als een van de architecten van de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog en na zijn ontvoering uit Argentinië in 1960 door de geheime dienst Mossad in Israël ter dood werd veroordeeld..

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (3.2)
0.5
1 1
1.5
2 1
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5 2

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,497,754 books! | Top bar: Always visible