HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

El rei Jaume I en l'imaginari popular i en la literatura

by Ma. del Carme Oriol i Carazo

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
921,987,373 (3)None
El rei Jaume I en l'imaginari popular i en la literatura presenta onze aportacions fetes per especialistes que estudien la importància de la figura del monarca català en aquests dos àmbits. El rei Jaume I és un personatge molt popular en la nostra cultura i un referent indiscutible en l'imaginari dels diversos territoris que la conformen. Protagonista de rondalles i llegendes, la seva figura ha estat evocada també per escriptors i artistes. Realitat i ficció s'abracen en un àmbit i altre i han creat la imatge que tenim avui dia del rei conqueridor de terres i cors. Aquest volum ofereix un recorregut per aquests viaranys, guiats per la figura del rei.… (more)
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

El llibre ens mostra diverses manifestacions i elements a analitzar de la figura de Jaume I, des de l'origen del relat del Llibre dels Fets (com fou escrit a més d'estructurat i com es construeix la narrativa del text), fins a l'origen del personatge, el seu mitificat engendrament alhora tan favorable al relat i a la imaginació literària. Les llegendes al voltant seu (com la més coneguda de l'oreneta a l'episodi de Borriana, o d'altres que no tant com la de l'espasa Tisó) i els espais simbòlics al llarg de la geografia que han conservat rastres seus, les rondalles que l'inclogueren, o els indrets per on deixà l'emprempta (que encara es conserva o no). Com té un relat escrit únic però alhora elements que es repeteixen en d'altres narracions mítiques de personatges històrics europeus o de la resta del món i de la Història.
Una figura tan característica però alhora tan universal, personatge medieval encara ressucitat en la literatura actual.
Un llibre que tot i tenir un to acadèmic ja que es basa en articles científics, conté també espai per a certs capítols amb molta sàtira, com per exemple el de "L'engendrament del rei En Jaume en la literatura del segle XIX". ( )
  aniol | Jul 26, 2011 |
This review was written for LibraryThing Early Reviewers.
I'm afraid I entered the giveaway for this book entirely by accident. I can't read Catalan or Spanish at all, never mind enough to read a reference book in it. I'm going to have to pass this on to someone who knows the language. Hope I can get someone else to read and review this for me. I was marginally asleep though when looking at the giveaways! I'm looking carefully for someone to pass it on to who will be able to read and review it soon.

Wonderful that books exist in Catalan with this subject material though. ( )
  lydiasbooks | Nov 15, 2010 |
Showing 2 of 2
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Information from the Catalan Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

El rei Jaume I en l'imaginari popular i en la literatura presenta onze aportacions fetes per especialistes que estudien la importància de la figura del monarca català en aquests dos àmbits. El rei Jaume I és un personatge molt popular en la nostra cultura i un referent indiscutible en l'imaginari dels diversos territoris que la conformen. Protagonista de rondalles i llegendes, la seva figura ha estat evocada també per escriptors i artistes. Realitat i ficció s'abracen en un àmbit i altre i han creat la imatge que tenim avui dia del rei conqueridor de terres i cors. Aquest volum ofereix un recorregut per aquests viaranys, guiats per la figura del rei.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

LibraryThing Early Reviewers Alum

Ma. del Carme Oriol i Carazo's book El rei Jaume I en l'imaginari popular i en la literatura was available from LibraryThing Early Reviewers.

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 3
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,622,914 books! | Top bar: Always visible