HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Успаванка за Лалу by…
Loading...

Успаванка за Лалу (edition 2004)

by Борис Миљковић

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
115,666,678 (4)None
Member:bibliotekacacak
Title:Успаванка за Лалу
Authors:Борис Миљковић
Info:Београд : Геопоетика
Collections:Your library
Rating:****
Tags:борис миљковић, успаванка за лалу, роман

Work details

Успаванка за Лалу by Борис Миљковић

Recently added bybibliotekacacak

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Борис Миљковић (1956) широј публици познат је као аутор збирки приповедака „Чај на Замалеку“ (2002), за коју је добио награду „Исидора Секулић“, и друге збирке приповедака „Фабрика хартије“, објављене 2003. године. „Успаванка за Лалу“ је његов први роман објављен 2004. године. 2006. године Борис Миљковић враћа се на књижевну сцену романом „Пољупци, успомене, разговори“.

Роман „Успаванка за Лалу“ прати судбину младе Београђанке која после болног раскида дугогодишње везе креће на пут у Лондон код најбоље пријатељице, како би на једномесечном одмору успела да се прибере и преиспита своју прошлост и одлуке које је доносила. За младу и образовану девојку Лондон не представља никакву непознаницу, језичка баријера не постоји, Лала се савршено уклапа у новонасталу ситуацију излазећи са новим пријатељима и удишући атмосферу ноћног живота Лондона лакше од београдског ваздуха. Опуштена, далеко од болних успомена, Лала ступа у бројне врсте контаката са припадницима различитих вера и нација, искључиво без обавеза, све у циљу емотивног пражњења. Опсесија човеком кога је случајно упознала на железничкој станици преокренуће ток романа у сасвим супротном смеру од очекиваног и донети читаоцима шокантан развој ситуације.

Нит романа представља потрага за границама сопственог егзибиционизма и психофизичке издржљивости. Експерименти које Лала спроводи над сопственим карактером изненадиће све који су очекивали стереотипан развој ситуације. У бити, књига нам доноси једно чудесно путовање кроз најнеистраженије делове људске свести, игру младалачке снаге и експлозију бола који неизоставно води у вртлог душевних немира ако се не испољи на прави начин и у пуној снази. Вулкан који Лала отвара након пет година скривања помаже јој да се у Београд врати као здрава особа, без великих емотивних ожиљака. Да ли су њени поступци, баш зато што нису уобичајени, са моралног становишта и исправни, просудиће сваки од читалаца на свој начин.

Душица Косић ( )
  bibliotekacacak | Dec 28, 2010 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 137,314,625 books! | Top bar: Always visible