HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Összehasonlító szerződési jog

by Thomas Kadner Graziano

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
117,726,494NoneNone
Recently added bybukkonyvtar
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

A könyv konkrét esettanulmányok alapján mutatja be az európai szerződési jog legfontosabb intézményeit és a szerződési joghoz kapcsolódó jogterületek alapproblémáit. A fejezetek néhány valós vagy fiktív jogeset alapján, jogszabályhelyek, bírósági ítéletek és jogtudományi munkák felhasználásával összehasonlítják a jelentősebb jogrendszerek megoldásait és a legfontosabb harmonizációs kísérleteket.
A mű elsősorban és mindenek előtt egyetemi tankönyv, mégpedig az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és egyes nyugat-európai országokban használt textbook értelmében. Kifejezetten azzal a céllal született, hogy felhasználásával előadások és szemináriumok keretében a joghallgatók megismerhessék az összehasonlító jog egy sajátos értelmezésének elméleti alapjait, és esettanulmányokon keresztül elsajátíthassák egy sajátos összehasonlító módszer gyakorlati alkalmazását.
Praxisorientált megközelítésének köszönhetően a kiadvány ugyanakkor érdemi segítséget nyújthat a nemzetközi vonatkozású ügyekkel foglakozó jogalkalmazóknak is, és mivel a hivatkozott jogszabályhelyek a magyar fordítás mellett eredeti nyelven szintén olvashatók, a jogi szaknyelv iránt érdeklődőknek, illetve szakfordítóknak ugyancsak hasznos referenciául szolgálhat.
A szerzők reménye szerint a könyv nem kizárólag oktatási igényeket elégít ki. Vitát kezdeményez arról, mi az összehasonlító jogtan feladata, jelentősége és haszna a XXI. században. A mű szerzője és fordítója ezzel kapcsolatban meglehetősen markáns álláspontot képvisel. Felfogásukkal bizonyára nem mindenki ért egyet, de a kialakuló vita gazdagíthatja az összehasonlító jog tudományát és oktatását.
A könyv új megvilágításban tünteti fel az összehasonlító módszer gyakorlati alkalmazásának legitimitását. A XX. század során az összehasonlító módszer utat talált magának az egyetemi katedrákról a törvényhozás padsoraiba, és egyes országokban a bírói pulpitusra. A XXI. század kihívásai közé tartozik, hogy a módszer utat talál-e a további országokban a bírói pulpitusra, a jogtanácsosok és ügyvédek irodájába, vagy a közigazgatás hivatalaiba. A mű e kérdésről is párbeszédet kíván kezdeményezni az ítélkező bírák, gyakorló jogászok és jogalkalmazók megszólításával.
  bukkonyvtar | Feb 28, 2012 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Genres

No genres

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,441,948 books! | Top bar: Always visible