HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

M&L, 2009 nr 2
Loading...

M&L, 2009 nr 2

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
113,689,591NoneNone
Recently added bygentcat

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

HOORNE, J. (2009) – Flanders Expo - The Loop, Gent. Archeologische begeleiding van een grootschalig buitenstedelijk herontwikkelingsproject. [Flanders Expo - The loop, Ghent. Archaeological research of a large-scale development project on the outskirts of the town.]

Relicten in opstand van het voormalig vliegveld van Sint-Denijs-Westrem en militaria uit WO I en II vormen slechts de meest zichtbare en recente getuigen van wat voorafging aan de site van Flanders Expo.
Gericht archeologisch onderzoek, in het kader van de geplande stadsuitbreiding, van de dominerende zandige opduiking met uitzicht op de Leie, bevestigde haar constante aantrekkingskracht voor bewoning – een staakmolen incluis – vanaf het late neolithicum tot de volle middeleeuwen.
Bij zijn stand van zaken verheugt Johan Hoorne zich in het bijzonder om een gewijzigde mentaliteit, en de vlotte samenwerking tussen projectontwikkeling en duurzame zorg voor onroerend erfgoed.

VAN EENHOOGE, D. (2009) – De middeleeuwse sporenkappen van de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Brugge. [The Medieval common rafter roofs of the church of Our Lady in Bruges.]

De restauratie van de kapconstructies van de Brugse Onze-Lieve-Vrouwekerk vormde voor Dirk van Eenhooge de aanleiding voor een exhaustief bouwhistorisch onderzoek.
Niet minder dan 13 (overwegend sporen-)kappen konden hierbij worden geïdentificeerd, gespreid over de 11de tot vroege 16de eeuw: dateringen waarvan de niet steeds betrouwbare typologische aanzet node diende te worden gestaafd door dendrochronologische analyses.
Een evenwichtsoefening tussen wetenschappelijk onderzoek en correcte interpretatie.

HEBBELINCK, K. (2009) – Friedrich Eduard Keilig en het stadspark van Antwerpen. [Friedrich Eduard Keilig and the city park of Antwerp.]

Na zijn bejubelde creatie van het Terkamerenbos in Brussel getuigt Eduard Keilig in 1868 met de aanleg van het Stadspark in Antwerpen van een volleerd meesterschap.
Bij de metamorfose van de gedemilitariseerde Spaanse omwallingen en Hollandse lunet van Herentals tot openbaar park, opteert de Duitse landschapsarchitect voor een opmerkelijk contrast tussen de grillige vijver met eiland en hangbrug, en een lange grashelling met steile rotspartijen en kiosk.
Anderhalve eeuw en vele weinig respectvolle ingrepen later blijkt dit “levend monument van uitzonderlijke erfgoedwaarde” nog slechts een schaduw van zichzelf doch, volgens Katrien Hebbelinck, mits accuraat beheer niet onomkeerbaar.
  gentcat | Sep 24, 2011 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 120,635,878 books! | Top bar: Always visible