HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

A Wreath for the Bride by Maria Lang
Loading...

A Wreath for the Bride (1957)

by Maria Lang

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
421273,462 (2.8)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Skoga, ca 1954.
Anneli Hammar, 25 år, skal giftes med egnens rige, men lidt sære ungkarl Joakim Kruse på 35 år. Joakim er af engelsk slægt og går af og til med monokel. Anneli er fru Wijk's guddatter, så Christer Wijk kommer også til byen for at være med til brylluppet. Anneli's far, Dr. Hammar, er død, så det er stedfaderen Egon Ström, ca 53 år, og moderen Gretel Hammar, 55 år og nu gift med Egon, der giver bruden bort. Anneli forsvinder imidlertid sporløst efter at have været inde i Fanny Falkmans blomsterbutik for at kigge på brudebuket. Veninden Dina Richardson vil sværge på at Anneli gik ind i butikken, men Fanny siger at hun aldrig har set hende. Fanny var i bagbutikken og lageret, men alligevel kan det ikke passe.
Christer Wijk forhører sig nærmere, da Anneli ikke dukker op den følgende dag, hvor brylluppet skulle stå. Brudgommen virker underligt uinteresseret, også da den kommende brud bliver fundet død ved Skoga søen et par dage efter. Bruden forsvandt midt i den lille by og dukker først op et par dage efter og da har hun kun været død nogle få timer. Hvor var hun i mellemtiden? Et spor fører til en lille hytte, hvor en mand Mats Norrgård findes hængt fra et træ. Christer synes at det virker lidt for bekvemt for Anneli's morder at et vidne dør inden han kan afhøres, så Christer er mistænksom med det samme. Mats viser sig da også hurtigt at være blevet kvalt.
Christer fortsætter med at undersøge hvor Anneli var henne de sidste to dage før hun døde. Hun arbejdede for Sebastian Petrén og han virker meget nervøs. Christer borer videre og finder ud af at Anneli forsvandt frivilligt efter at hun overhørte et møde mellem Egon Ström og Sebastian Petrén.
Her fik hun artige ting at vide om stedfaderen Egon Ström og efter at have sundet sig ved Mats, konfronterede hun Ström. Et håndgemæng udviklede sig og hun endte med et knivstik i hjertet af den forhåndenværende forskærerkniv. Christer opklarer sagen over begravelseskaffen og Ström må vandre i fængsel.
Anneli havde en veninde Dina Richardson, som er lidt interesseret både i Joakim Kruse og i Anneli's gamle flamme Lars Ove Larson, ender hun med at gå ud med Christer.

Udmærket krimi, selv om jeg egentlig finder plottet stærkt usandsynligt. ( )
  bnielsen | Nov 21, 2011 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
The Swedish title of this novel is taken from a poem by Gustavus Eroding. The English title is A Wreath for the Bride.
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (2.8)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 4
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 117,142,491 books! | Top bar: Always visible