HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Svart sommar by Maria Lang
Loading...
MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
231459,532 (5)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Sverige, ca 1966
Bettina Eng 19 år og sommervikar på Skoga Posten møder Per Erik Welin, ved en sø, hvor Per Erik fræser rundt i speedbåd, mens Bettina ligger i en robåd og soler sig. Per Erik er søn af Torgny Welin, som har store planer for byen, heriblandt en stor kampagne for at skaffe turister til byen. På Fritiof Sandbergs gård laver man kunsthåndværk i serieproduktion, blandt andet trælysestager og der produceres på livet løs. Ib Sørensen er dansker, ca 45 år, og ansat som designer og der er ca 5 ansatte foruden ham. Ibs kone Signe Sørensen er husbestyrerinde for Artur Lundeberg, der er hovedrig ungkarl i pensionsalderen, dvs 67 år. Torgny's kone Gunn Welin er søster til Artur og hun drikker lidt rigeligt. Krimiforfatterinden Almi Graan er også med i bekendtskabskredsen.
Christer Wijk og hans kone Camilla Martin er på ferie ved Christers mor, Helena Wijk, der er enke.
En dansk turist, Karen Rodhe, dukker op og støder tilfældigt på Ib, som har meget imod hende pgra et eller andet i deres fælles fortid, men det viser sig at skyldes en misforståelse. De udveksler oplysninger og senere aftaler Karen at spise middag med Bettina, men Karen udebliver fra middagen uden at melde afbud. Torgny opdager det og stikker Bettina nogle penge, så hun kan spise middag med Per Erik i stedet.
Nu kommer der gang i handlingen. Karen er forsvundet og Bettina har haft indbrud. Hun fortæller det til Per Erik og kort efter bliver hun slået ned og spærret inde i et lille rum i et gammelt hus, Göthlins Gård. Hun bliver fundet af Per Erik og sammen går de til Christer Wijk. Han gætter straks at målet for både indbrud og overfald var at få fat i Bettinas taske, men hvad det end var gerningsmanden søgte, så er det sikkert fjernet nu. Med lidt hjælp fra den pensionerede overbetjent Leo Berggren opsøger Christer ungkarlen Artur i dennes hyggelige bibliotek og han fortæller at han har friet til Karen. Artur har som sagt mange penge og det skyldes at han har en række kædebutikker, der tjener godt blandt andet ved at sælge Torgnys design.
Almi Graan viser sig uventet at kunne hjælpe for hun har en ide om i hvilken retning Karen gik, da hun forsvandt. Christer følger sporet og finder Karens lig gemt under høvlspåner i det værksted, hvor Ib arbejder. Christer tilkalder Anders Löving, politimester i Örebro. Ib Sørensen har nøgle til værkstedet, værkmesteren Vakh Lotarev, Torgny Welin som ny medejer, Fritiof Sandberg selv har ligeledes. Men måske stod døren bare åben, fordi nogen havde glemt at lukke den?
Ved obduktionen opdager man at Karen har født for mange år siden og at det ser ud til at være sket i dølgsmål. Christer går Ib mere på klingen og får historien om at Ib, Karen og Ibs bror Henning var venner under krigen og at Henning blev skudt eller skød sig selv på en måde, så Ib havde Karen under stærk mistanke. Hun overbeviste imidlertid Ib om at det ikke kunne være hende ved at fremvise breve fra faderen til det barn, hun fødte og som han måske tog livet af ved fødslen? Ib ved imidlertid ikke hvem faderen var, så Christer er lige vidt, indtil Bettina skriver en artikel i Skoga Posten som peger på at Ib sidder inde med afgørende viden.
Christer når ud til Ib, blot for at se på mens Torgny og han skændes. Ib bliver skudt i benet, Torgny flygter men bliver indhentet af Artur, der også er dukket op. Det er blæst op til storm og den lille båd vipper og Torgny falder i vandet og drukner.
Uden for referat lader Christer Artur forstå at han nok anser Torgny for at være Karens morder, men at det var Artur, der var den barnefader, der måske også var barnemorder. Hvordan det præcist gik til at Torgny druknede? Tjah, Christer er i alt fald fuld af lede over Artur og den måde Skoga nu står på den anden ende for at tækkes ham.

Glimrende krimi ( )
  bnielsen | Jul 16, 2014 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Information from the Norwegian Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Information from the Norwegian Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Swedish title translates to English as Black Summer
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio
1 pay

Popular covers

Rating

Average: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 119,598,874 books! | Top bar: Always visible