HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Commander-1 by Peter George
Loading...

Commander-1

by Peter George

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
241443,774 (3)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

USA, USSR, Kina, 1964-1965
Under lederens velsignelse, forbereder tre højtstående kinesere, kammerat Li på nær de tres, professor Cheng og marskal Chuang fra oktober 1964 at starte en krig mellem USA og Rusland uden selv at komme i klemme. Den 25. december 1965 starter deres angreb og i løbet af få timer er både USA og Rusland blevet forvandlet til radioaktive ørkener. Flere af USA's atomubåde har dog overlevet og det samme har flere af deres baser. Commander James William Geraghty har kommandoen over en af ubådene. Hans ubåd er dog ikke bevæbnet med a-våben, formentlig fordi hans foresatte ikke er helt trygge ved hans psykologiske status.
Ubåden har et eksperiment med: 6 forsøgspersoner, der holdes helt isoleret og hvor al kommunikation bliver optaget. Forsøget ledes af en dr. Barnard. De seks skal også leve isoleret på en ø. De er John Anderson, 30 år, Helen Dimarco, 26 år, William Evans, 33 år, Mary Girard, Arnold Levin, 29 år, Jane Smith. I juni 1966 bliver de seks sat i land på en ø ca 5 grader sydlig bredde og ca 172 grader østlig længde.
Efter at have sat de seks af i land, fortsætter ubåden til sikkerhedsbase nr 1, hvor Geraghty opdager at han er næstældste officer og faktisk er den ældste skrantende, så snart efter er Geraghty øverstkommanderende på basen.
På basen er der også ca 9000 civile, som kan genbosætte det amerikanske kontinent, når strålingen er kommet ned på acceptable niveauer igen. De civile har valgt en leder Brecht, der er uenig med Geraghty, men denne finder et medikament, som kan sikre ham kontrollen over ca 3000 af de civile.
På øen har William og Jane fundet sammen og Jane er gravid. Hun aborterer da hun ser en chimpanse med en misskabt dødfødt unge og begår senere selvmord med piller. William skyder sig efterfølgende. Det virker lidt utroværdigt, når nu de er specielt udvalgte.
Geraghty organiserer et samfund med sig selv i toppen og så ellers hierarkisk opbygget ned til de menige borgere, der ingen rettigheder har. Kvinderne har slet ingen rettigheder og John, Helen, Mary og Arnold kan slet ikke se sig selv som en del af det. De får lov at forlade øen, men da båden er nået et stykke væk, lader Geraghty den sænke med kanonild.
Der er ikke mange lyspunkter, for USA og Sovjet er stort set udraderet og nu de var i gang har Kina og mange andre lande også fået et pulver af A-våben, biologiske og kemiske våben. De oprindelige konspiratorer i Kina er også døde, nogle mere hurtigt end andre.

Helt igennem sort bog, hvor det mest utroværdige er at der overhovedet er organiserede overlevende tilbage. ( )
  bnielsen | Sep 12, 2013 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (3)
0.5
1
1.5
2 2
2.5
3 1
3.5 2
4 1
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 119,427,887 books! | Top bar: Always visible