HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Era svin : dikter by Mattias Alkberg
Loading...

Era svin : dikter (edition 2012)

by Mattias Alkberg

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
3None4,093,779 (4)None
Kan uppfattas som stötandeEn noga avlyssnad, känsloladdad samtidsexistentialism - någonstans mitt emellan Bertolt Brecht och Samuel Beckett, kanske man skulle kunna säga. Mattias Alkbergs nya diktsamling Era svin är som ett hårt knytnävsslag - nervig, indignerad, uppgiven och en argsint attack såväl på omgivningen som på honom själv. Ofta kan en ilska verka föga konstruktiv. Men Alkberg har ett närmast absolut gehör för ett svårformulerat något som i stället gör att man lyssnar oavbrutet uppmärksamt, berörs och engageras. I den nya samlingen ligger han närmare sina låttexter än tidigare. I en form som erinrar om gamla amerikanska diktsamlingar (Allen Ginsberg, Lawrence Ferlinghetti) och med en medvetet vald antiestetik blandas här skriv- och talspråk, rikssvenska och dialekt. I den mån här berättas en historia berättas den som om vittnet såg allting utspela sig i häftigt snöfall. Dikterna är på en gång exakta och diffusa. Vare sig det hörs ett ensamt jags inre monolog eller flera dito i samspråk uppstår ett utrymme för en frustande suggestivitet och en dramatik som blir spännande och samtidigt provocerande. Uppgivenhet och vrede? Dämpad förtvivlan? Språket är mellan varven nästan demonstrativt enkelt och renons på alla försök till förklaringar eller sammanfattningar. Vi lever och lider och fäktas med våra liv men utanför den ramen finns inga regler, ingen mening.… (more)
Member:automatisk
Title:Era svin : dikter
Authors:Mattias Alkberg
Info:Stockholm : Wahlström & Widstrand, 2012
Collections:Your library
Rating:
Tags:None

Work Information

Era svin : dikter by Mattias Alkberg

Recently added bymatthandsome, Floser, automatisk
poetry (1)
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

No reviews
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Kan uppfattas som stötandeEn noga avlyssnad, känsloladdad samtidsexistentialism - någonstans mitt emellan Bertolt Brecht och Samuel Beckett, kanske man skulle kunna säga. Mattias Alkbergs nya diktsamling Era svin är som ett hårt knytnävsslag - nervig, indignerad, uppgiven och en argsint attack såväl på omgivningen som på honom själv. Ofta kan en ilska verka föga konstruktiv. Men Alkberg har ett närmast absolut gehör för ett svårformulerat något som i stället gör att man lyssnar oavbrutet uppmärksamt, berörs och engageras. I den nya samlingen ligger han närmare sina låttexter än tidigare. I en form som erinrar om gamla amerikanska diktsamlingar (Allen Ginsberg, Lawrence Ferlinghetti) och med en medvetet vald antiestetik blandas här skriv- och talspråk, rikssvenska och dialekt. I den mån här berättas en historia berättas den som om vittnet såg allting utspela sig i häftigt snöfall. Dikterna är på en gång exakta och diffusa. Vare sig det hörs ett ensamt jags inre monolog eller flera dito i samspråk uppstår ett utrymme för en frustande suggestivitet och en dramatik som blir spännande och samtidigt provocerande. Uppgivenhet och vrede? Dämpad förtvivlan? Språket är mellan varven nästan demonstrativt enkelt och renons på alla försök till förklaringar eller sammanfattningar. Vi lever och lider och fäktas med våra liv men utanför den ramen finns inga regler, ingen mening.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 203,291,560 books! | Top bar: Always visible