HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Yoko Tsuno, tome 20 : L'astrologue de Bruges…
Loading...

Yoko Tsuno, tome 20 : L'astrologue de Bruges (1994)

by Roger Leloup

MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
821147,013 (4.32)1

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 1 mention

Brugge, ca 1975 og 1520
Den unge kvinde, Yoko Tsuno, der er uddannet elektroingeniør og japaner, er i Brugge for at mødes med en maler ved navn Jan van Laet. Hun møder en anden maler Jos, der giver hende en lift med sin elbåd. Han holder sig i nærheden, for han er bestemt ikke tryg ved van Laet eller dennes bekendt Markis de Torcello. Ifølge Jos er der beviser på at de begge er 400 år gamle. De to er på jagt efter Zacharius' grønne kolbe, som de mener at Yoko har gemt i Brugge i 1545. De truer Yoko, som flygter ved at hoppe ud af et vindue og ned i kanalen udenfor, hvor Jos venter med sin båd.
Yoko og Jos udveksler viden og Yoko tilkalder Pol, Vic og Lotus. De dukker op næste dag, snart fulgt af Monya i tidsmaskinen. Ifølge sagnet har Zacharius forsynet Djævelen med en kunstig hånd, og til gengæld har Djævelen foræret Zacharius en grøn forseglet kolbe med Den Sorte Døds virus. Efterfølgende brød pesten ud i alle byer, der satte Zacharius på porten.
Monya og Yoko tager afsted til Brugge, 15. juni 1545, kl 23.47, sammen med Vic, Pol og Lotus. De har lokalt tøj fra tiden på og får kontakt til en lokal pige, Mieke. Hun viser dem vej til malerne. Jan van Laet i yngre udgave bliver betaget af Yoko. Mieke bliver jaloux og en gråbrødremunk tager sig af hende. Yoko bliver indkvarteret hos maleren og undrer sig over høje drøn fra kælderen. Nede i kælderen finder hun en gammel mand, Mester Balthazar, med kunstig hånd. Han kan lave små flasker med pestkultur i, men han har også Zacharius liggende i balsameret stand. Og forresten har han også hindbærlikør.
Han har adgang til petroleum og kan lave pæne smykker. Stenene får han leveret af orientalske fyrster. Byens kønne piger bærer smykkerne og de er så med i prisen. Han er enøjet og har også en enøjet falk, som Yoko låner, så van Laet kan male et portræt af hende sammen med jagtfalken.
Markis de Torcello har forklædt sig som Zacharius og forhandler med inkvisitionen og kirken i skikkelse af Fader Maximus. Men han viser Yoko at hindbærlikøren er forgiftet, så han er heller ikke en entydig fjende.
Senere slår Markis de Torcello dog Balthazar ihjel og forsøger at få Yoko til at finde Balthazars hemmelige opskrift på at holde pesten i live. Den har Vic dog allerede fundet på Balthazars lig, en formel indgraveret i guldplader. De overmander Markis de Torcello og tager afsted i tidsmaskinen. Pol har friet til Mieke og tager hende med.
Tilbage i nutiden møder de den nutidige Markis, der vil tvinge dem til at sende ham tilbage til 1545. Monya tager ham med, men han spænder sig løs under starten og omkommer.
Den onde Markis er død, maleren er stukket af og Pol og Mieke hygger sig.

Udmærket tidsrejsehistorie, der undgår de værste paradokser. ( )
  bnielsen | Apr 14, 2016 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English (1)

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio
1 wanted

Popular covers

Rating

Average: (4.32)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5 1
4 4
4.5
5 5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 115,093,109 books! | Top bar: Always visible