HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

De onvervangbare

by Simone Lenaerts

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
1011,832,998 (3.63)None
Goed gedocumenteerde roman over de internering van een Belgisch schippersechtpaar. Na bijna een leven lang zwijgen vertelt Germaine over haar verzetswerk en gevangenschap aan haar kleinzoon Robbie, op het moment dat hij aan een theaterstuk werkt over een SS'er die opdracht gaf tot het gebruik van zyklon B. Over de zware ontberingen, over de noodzaak je menselijkheid te behouden omdat die het leven dragelijk maakt. Over het belang van vriendschap wanneer je over lijken moet gaan om te kunnen overleven.… (more)

No tags

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Sterk begin, pittige taal en tekening van personages. Duikt dan in het verdelen, lijkt me een te politiek korrekt tweedewereldoorlogsverhaal om verder te lezen dan deel 1. ( )
  Baukis | Sep 22, 2013 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Misschien heeft de turbulente relatie van mijn ouders in mij de toneelspeler wakker gemaakt. Van jongs af moet ik onbewust aldoor maar enigerwijze met de nodige afstandelijkheid hun gedragingen hebben geobserveerd, hun gesprekken gewikt en gewogen. De manier waarop ze hun lippen op mekaar drukten, hun neusvleugels optrokken, hun handen lieten wapperen, met hun hoofd schudden, zich omkeerden en wegliepen in het midden van een gesprek. Hoe ze opzettelijk mekaars bedoelingen verkeerd interpreteerden en elkaars woorden. Hoe ze doelbewust misverstanden in het leven riepen. Hun geroep tegen mekaar en hoe ze elkaar daarbij taxerend aanstaarden. Hoe ze aan hun geharrewar plezier beleefden. Gek misschien, maar ik ben er zelfs van overtuigd dat mijn vader genoegen puurde uit mijn moeders buiten, het wankele in haar gemoed hem vertederde, haar theatrale kant bekoorde, hij haar grillen op een dusdanige manier opwindend vond, alsof ze zonder dit soort gedrag, dat ook een hoog gehalte melancholie bevatte, de vrouw niet meer zou zijn op wie hij ooit verliefd werd. Het leek hem evenmin diep te verontrusten dat ze wel eens aan de fles zat. p 13
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Goed gedocumenteerde roman over de internering van een Belgisch schippersechtpaar. Na bijna een leven lang zwijgen vertelt Germaine over haar verzetswerk en gevangenschap aan haar kleinzoon Robbie, op het moment dat hij aan een theaterstuk werkt over een SS'er die opdracht gaf tot het gebruik van zyklon B. Over de zware ontberingen, over de noodzaak je menselijkheid te behouden omdat die het leven dragelijk maakt. Over het belang van vriendschap wanneer je over lijken moet gaan om te kunnen overleven.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Genres

No genres

Rating

Average: (3.63)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5 1
4 2
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 203,208,615 books! | Top bar: Always visible