HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Het Beste Boek 34: Strijd tegen de duisternis / Hotel in New Orleans / De vlucht van de Phoenix / Dagboek van een dokter (1967)

by Readers Digest

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
215,250,702 (5)None
Recently added byBesselina
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

STRIJD TEGEN DE DUISTERNIS: Robert Russel

WANNEER een kleine jongen door een ongelukkig toeval blind wordt, bestaat er alle kans dat zijn leven een hel wordt. Een hel waarin hij is gedoemd tot eenzaamheid en verdriet. Maar voor Robert Russell vormde zijn blindheid een uitdaging — hij bond de strijd tegen de hem omringende duisternis aan met weergaloze moed, begrip en een scherp inzicht. In Strijd tegen de duisternis vertelt hij ons van zijn belevenissen: het was zeker geen gemakkelijke weg die hij moest afleggen om zich een positie als docent te verwerven. Hij trouwde. Zijn huwelijk werd gelukkig en zijn vrouw schonk hem vier kinderen. En ook hierbij moesten vele moeilijkheden worden overwonnen. Zijn leven is vol van dramatische gebeurtenissen; maar gelukkig beschikt hij over een grote geestkracht, vermengd met een tikkeltje ironie, waardoor er iets bezielends van hem uitgaat. Zijn biografie werkt inspirerend en doet ons, die de gave van het gezichtsvermogen als iets vanzelfsprekends aanvaarden, wel eens even beschaamd staan.

HOTEL IN NEW ORLEANS: Arthur Hailey

Elk groot hotel — buigende employés en weelderig ingerichte zalen — heeft kamers, waarop privé staat en vanwaar het hele, ingewikkelde rader-werk wordt geleid. Daar doen zich dagelijks tientallen problemen voor, waar de bezoeker geen weet van heeft. De meeste gasten in het chique, oude hotel in New Orleans hadden de indruk dat alles op rolletjes liep. Maar hotelmagnaat Curtis O'Keefe, die de eigenaar hoopte te worden, ontdekte met zijn scherpziend oog alras dat er iets mis was. En Peter McDermott, de jonge algemeen bedrijfsleider, die het hotel met hart en ziel was toegedaan, wist dat maar al te goed. In een tijdsverloop van vijf spannende dagen ziet Peter zich geplaatst voor een opeenhoping van moeilijkheden, die veroorzaakt worden door een slimme hotelrat, een wild feest dat door een paar jongemannen wordt aangericht, een corrupte hoteldetective, een paar onthutsende feiten, waarbij een Engelse lord en diens echtgenote betrokken zijn, en een tragisch ongeval. Ook in Peters privé-leven zijn de complicaties niet van de lucht, waartoe twee buitengewoon aantrekkelijke vrouwen de aanleiding zijn. In Hotel in New Orleans gunt Arthur Halley ons een kijkje achter de schermen van een reusachtig, vol bezet hotel een stad op zichzelf — dat de lezer van de ene onverwachte situatie in de andere doet belanden.

DE VLUCHT VAN DE PHOENIX: Elleston Trevor

Er zijn mannen die, wanneer ze voor de keuze worden gesteld: sterven of het onmogelijke doen, dit laatste verkiezen. Als eerbetoon aan deze dapperen is dit verhaal geschreven.
Met deze opdracht leidt Elleston Trevor het fascinerende verhaal in over dertien mannen, die met hun vliegtuig op vijftienduizend voet boven de Sahara in een zandstorm terechtkomen. De enige oplossing blijkt dan: een noodlanding maken, waarbij twee passagiers verongelukken en een derde zwaar gewond wordt. Na drie dagen is de hoop van de overlevenden dat ze wel spoedig zullen worden ontdekt, vervlogen. Rondom hen de uitgestrekte, moordende verlatenheid, met als enige metgezellen de dorst, de honger en. . . de wanhoop. Maar wanneer de nood dan op zijn hoogst is, doet zich het merkwaardige feit voor dat de mannen al hun hoop en vertrouwen vestigen op de meest onwaarschijnlijke figuur in hun midden, die met een haast absurd en onmogelijk plan op de proppen komt, dat ten slotte hun redding zal worden.

DAGBOEK VAN EEN DOKTER: Dokter X

DAGBOEK VAN EEN DOKTER is het relaas van de eerste stappen op de weg, die een toegewijd jong medicus moet afleggen alvorens hij zich met recht en reden dokter mag noemen. De auteur heeft een dagboek bijgehouden dat van week tot week zijn belevenissen weergeeft tijdens het belangrijkste jaar van zijn opleiding: het praktische jaar als intern co-assistent in een groot ziekenhuis. Hij beschrijft de goede en slechte dagen, voorspoedige genezingen en onvermijdelijke mislukkingen, alsmede zijn gevoelens ten opzichte van collega's en patiënten. Het resultaat is een buitengewoon openhartig en ontroerend boek, dat de lezer dieper in de geheimen van het medische beroep laat doordringen. Aanvankelijk zien wij dokter X als een enthousiaste, maar wat onzekere beginneling, die al een wee gevoel krijgt zodra zijn naam doof de luidspreker wordt omgeroepen. Dan volgen wij hem langs de verschillende afdelingen van het ziekenhuis -- Interne geneeskunde, Verloskunde, Chirurgie en Kindergeneeskunde — en zien hoe hij aan vaardigheid en zelfvertrouwen wint naarmate hij vaker te maken krijgt met spoedgevallen, variërend van schedelletsel tot hartaanval. Zoals dokter X heeft leren inzien, is het praktijkjaar in een ziekenhuis het allerbelangrijkste in de loopbaan van een arts. In dat jaar doet hij niet alleen de nodige ervaring op, hij wordt ook wijzer en milder en krijgt meer begrip voor de mensen die aan zijn zorgen worden toevertrouwd. En de lezer van dit fascinerende en tevens zo hartverwarmende boek zal op zijn beurt meer inzicht krijgen in de veeleisende en veelomvattende taak, waarvoor de toekomstige arts zich gesteld ziet.

Bron: Readers digest 34 ( )
  Besselina | Jul 13, 2013 |
no reviews | add a review

» Add other authors (1 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
Digest, Readersprimary authorall editionsconfirmed
Dokter Xsecondary authorall editionsconfirmed
Hailey, Arthursecondary authorall editionsconfirmed
Russell, Robert W.secondary authorall editionsconfirmed
Trevor, Ellestonsecondary authorall editionsconfirmed
X, Doctersecondary authorall editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Genres

No genres

Rating

Average: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,386,222 books! | Top bar: Always visible