HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Het Beste Boek: Koorts; Mevrouw Pollifax en de boeddha van Hong Kong; Landgenoten; Nop, een hondeleven

by Reader's Digest

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
215,255,817NoneNone
Recently added byBesselina, oremfilevante
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

KOORTS; Robin Cook

De briljante kankeronderzoeker Charles Martel is ervan overtuigd dat hij op het punt staat een medische doorbraak te bewerkstelligen, wanneer door twee onverwachte slagen zijn bestaan overhoop wordt gegooid. Zijn dochtertje Michelle wordt getroffen door leukemie en zijn werkgever, het Weinburger Instituut, dwingt hem om zijn project te laten vallen en verder te gaan met een ander. Onder een dergelijke druk zou iedereen kunnen bezwijken en Cathryn Martel moet in martelende hulpeloosheid toezien hoe het gedrag van haar man steeds vreemder wordt. Terneergeslagen door de ontwikkelingen op zijn werk en vertwijfeld pogend om zijn dochter te onttrekken aan een behandelingswijze die hij verkeerd acht, neemt Charles uiteindelijk een stap die het leven van hen allen zou kunnen ruïneren. Is hij een dwaas of een held? In de dramatische dagen die volgen, kijken zijn gezin en collega's in verbijstering toe.

MEVROUW POLLIFAX EN DE BOEDDHA VAN HONGKONG; Dorothy Gilman

Het gaat verkeerd in Hongkong. . . en de mensen van de CIA maken zich zoveel zorgen dat ze hun meest ongebruikelijke spion erop uit sturen om de zaken tot klaarheid te brengen. Dus tooit Emily Pollifax zich wederom met een van haar fraaie bloemetjeshoeden en manoeuvreert zich, met haar charme als belangrijkste wapen, door menige netelige Situatie. In de zinderende straten van Hongkong brengt mevrouw Pollifax een complot van verbijsterende omvang aan het licht - een dreigende terreurdaad die het gevolg is van een oud Chinees conflict. Wanneer zij maatregelen gaat treffen om de actie te verijdelen, omringt zij zich met een merkwaardige verzameling mensen: een geveltoerist die zijn leven heeft gebeterd, een verlegen helderziende en een eenzame huishoudster. Een onverschrokken team dat borg staat voor een doldwaas en spannend verhaal.

LANDGENOTEN; Job Sytzen

Het was de grauwe tijd van vreemde overheersing, van onderdrukking en terreur, waarin de hoofdpersonen van dit boek jong waren en de hevige indrukken opdeden die zo bepalend kunnen zijn voor iemands verdere levensloop. Nelly Kingma en Piet Verkerk werden in het Amsterdam van de tweede wereldoorlog wel heel hevig geconfronteerd met de gevolgen hiervan in het dagelijks leven. Beiden gingen in het verzet en er groeide tegen de verdrukking in liefde tussen hen. Maar zoals bij zovelen die die periode hebben meegemaakt, waren ook bij Nelly en Piet wonden geslagen die nauwelijks te genezen waren. Zo betekende de bevrijding voor hen geenszins de bevrijding van alle beproevingen; ze moesten beide verder maar wisten eigenlijk niet goed hoe, gewond en getekend als ze waren door de bittere jaren van onderdrukking. In deze roman schetst Job Sytzen op indringende wijze de tragiek en de liefde tussen twee mensen die geen van beide klaar waren voor de nieuwe periode die aanbrak na de bevrijding.

NOP, EEN HONDELEVEN; Donald McCaig

Nop en zijn baas konden goed samenwerken. "Nop, Nop. Vooruit!" riep Lewis Burkholder dan, waarop de border collie wegschoot om de verspreide kudde schapen op te drijven. Man en hond vormden als het ware een eenheid van lichaam en geest, verbonden door genegenheid en vertrouwen. Nop was een prijswinnaar, een kampioen, maar er waren dingen die Lewis hoger aansloeg dan zijn behendigheid en zijn schoonheid. Dingen als Nops moed, geest en trouw. Daarom deed het hem zoveel verdriet toen Nop werd gestolen. En terwijl Nop wordt weggevoerd naar een leven vol angst en gevaar begint Lewis aan een vertwijfelde achtervolging, vastbesloten hem te vinden en, indien dat mocht lukken, nooit meer te scheiden van zijn bijzondere vriend.

Bron: Readers digest 126
  Besselina | Jun 15, 2013 |
no reviews | add a review

» Add other authors

Author nameRoleType of authorWork?Status
Digest, Reader'sprimary authorall editionsconfirmed
Cook, Robinsecondary authorall editionsconfirmed
Gilman, Dorothysecondary authorall editionsconfirmed
McCaig, Donaldsecondary authorall editionsconfirmed
Sytzen, Jobsecondary authorall editionsconfirmed

Belongs to Publisher Series

Het Beste (126)
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Genres

No genres

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,807,009 books! | Top bar: Always visible