HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Het Beste Boek 98: Code: Rebecca / Spoel en…
Loading...

Het Beste Boek 98: Code: Rebecca / Spoel en spade / Zou ze weten dat ze…

by Readers Digest

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
212,551,640NoneNone
Recently added byBesselina, Ruud-Neumeijer

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

CODE: REBECCA; Ken Follet

Het is op het heetst van de zomer; een verstikkende, stoffige wind komt uit de woestijn aanwaaien, en majoor William Vandam is sinds het begin van zijn pogingen om een Duitse spion te vangen nog geen stap verdergekomen. Hij heeft beangstigend weinig om op te bouwen: een bloederig lijk, een naam en een vage beschrijving — verder niets. Intussen rukken Rommels troepen iedere dag verder op naar Caïro, en er schijnt geen enkele mogelijkheid te zijn om hun een halt toe te roepen. Rommel namelijk, is op de hoogte van iedere tactische zet die de Engelsen van plan zijn te doen. En wel doordat majoor Vandam niet in staat is geweest de Duitse code te ontcijferen. En dat komt weer doordat bij dit dodelijke verstoppertje spelen de spion steeds uit Vandams greep heeft weten te ontsnappen...

SPOEL EN SPADE; Anne van der Meide

Twente anno 1834. De schutters komen terug uit België, dat vier jaar tevoren is opgestaan tegen koning Willem I en zich nu definitief van Nederland heeft losgemaakt. Onder hen is Lammert Wissink, voorheen een berucht losbol en avonturier, wiens levensinstelling echter een drastische verandering heeft ondergaan ten gevolge van een dramatische gebeurtenis aan het front. Twente is te dien tijde de streek van de kleine keuterboeren die het hoofd maar net boven water weten te houden door daarnaast thuis te weven. Hun levensomstandigheden verslechteren nog meer als de vooruitgang aan hun deur klopt. De snelspoel doet zijn intrede. Hiermee kan meer en goedkoper geweven worden, doch de behoudende thuiswevers staan vol wantrouwen tegenover het nieuwe. Lammert Wissink nu is degene die de eerste stap doet en de rest van de boerschap ertoe overhaalt met de tijd mee te gaan. De vooruitgang houdt de pas echter niet in, integendeel, versnelt die eerder nog, en na de snelspoel komt de schietspoel, en nog later doet "de stoom" zijn intrede. Dit is een verhaal van mensen die hard moeten vechten voor hun dagelijks brood en ten slotte voor de keus worden gesteld - ofwel boer blijven, ofwel een bestaan zoeken in de weverij. Voor de boerende wever, of wevende boer, is geen plaats meer. Een aangrijpend relaas van mensen die keer op keer overspoeld dreigen te raken door de moderne tijd, maar zich telkens met taaie volharding toch weer een menswaardig bestaan weten op te bouwen.

ZOU ZE WETEN DAT ZE LEEFT?; Nicola Schaefer

"Ik stel voor dat u naar huis gaat, dit kind laat opnemen in een inrichting ziet dat u een ander krijgt..."
Aldus het wrange maar goed bedoeld, doktersadvies aan mevrouw Schaefer, de schrijfster van dit boek. Er was geen enkele hoop, zei de dokter. Haar zeven maanden oude dochtertje, lijdend aan ernstige hersenbeschadiging, zou alleen maar een steeds zwaarder last voor haar worden. De Schaefers hielden echter van hun kind en wensten er geen afstand van te doen. Ze hielden het thuis. En samen met de twee jongetjes die later werden geboren, bouwden zij een echt gelukkig gezin op. Dit is hun relaas, meeslepend verteld, uniek in zijn oprechtheid en onweerstaanbare luchthartigheid. Een relaas van manmoedig aanvaarde uitdagingen, van rijkelijk beloonde toewijding. Een verhaal dat niet mag worden gemist.

EENZAME STRIJD; C.S. Forester

1893 Een verlegen marineofficier, per trein onderweg van Greenwich naar Londen, bloost wanneer een dame in zijn coupé naar hem glimlacht... 1914 Een moedige jonge zeeman ligt stervend tussen de troosteloze, gloeiendhete rotsblokken op een eiland in de Stille Oceaan. Het vreemde lot dat deze mannen met elkaar verbond — en zo de oorzaak was van de vernietiging van de Duitse kruiser Ziethen — vond zijn oorsprong in een vlaag van ongeremde hartstocht, en werd tenietgedaan door een daad van buitengewone, doch onzelfzuchtige moed. Hun geschiedenis, zoals die wordt verteld door C.S. Forester in dit meeslepende jeugdwerk, dat echter reeds alle briljante trekken van zijn latere boeken vertoont, is terecht een klassiek werk van onze tijd geworden.

Bron: Readers digest 98
  Besselina | Jul 28, 2013 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 117,126,553 books! | Top bar: Always visible