HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Het Beste Boek 87: De kalebasdief /…
Loading...

Het Beste Boek 87: De kalebasdief / Excellentie / De wind achterna / De… (1979)

by Readers Digest

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
212,551,640NoneNone
Recently added byBesselina

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

DE KALEBASDIEF: Jean Anglade

Baptiste Pascal, bijgenaamd Koolbloed, wordt aan het begin van de eerste wereldoorlog geboren in Saint-Rémy-sur-Durolle, een dorpje in Auvergne. Zijn eerste levensjaren blijft zijn horizon tot zijn geboortegrond beperkt. Als kind van het platteland en zoon van een kleine boer heeft hij, evenals zijn vader, maar één doel voor ogen ; achter de ploeg lopen en zichzelf door het leven laten meevoeren, als op de stroom van een bekende, rustige rivier. Maar Baptiste heeft geen rekening gehouden met het noodlot. Huiselijke moeilijkheden in de gedaante van een zorgeloze vader, een moeder die haar tedere gevoelens maar moeilijk kan uiten, een bedillerige grootmoeder en bovenal een stuk onbenul van een broer, drijven hem en zijn ouders van het zuivere, groene land naar de enge bedomptheid van een steegje in Thiers, waar geen zonnestraal doordringt, geen dier aanwezig is en alleen het geluid van de messenmakers te horen is. Toch leidt Baptiste, als aankomend medewerker bij de plaatselijke spaarbank, een tevreden, zij het bescheiden leven. Ted het uitbreken van de tweede wereldoorlog, die hem als krijgsgevangene van Frankrijk, via België naar het Beierse woud voert. Hoe Koolbloed daar zijn geluk vindt, zodat hij er na meer dan dertig jaar nog steeds woont, verhaalt ons de schrijver Jean Anglade in dit simpele, maar toch zo kleurrijke verhaal, waarin een verstilde humor de boventoon voert.

EXCELLENTIE: David Beaty

Het City General Hospital. In operatiekamer nummer drie wordt de steenrijke industrieel Walker Tench III door artsen en verpleegsters voorbereid voor een open-hartoperatie. Het chirurgische team zal worden geleid door dr. Eric Lake. Deze, briljant en niet van zijn stuk te brengen, is eraan gewend te werken onder druk; èn in crisissituaties. Maar zonder dat hij zich ervan bewust is komt er een crisis van een geheel andere soort tot ontwikkeling - een crisis die onvermoede en dramatische gevolgen zal hebben. Vier gewapende terroristen, voorvechters van de wereldrevolutie, hebben het ziekenhuis geïnfiltreerd. Hun plan is operatiekamer nummer drie te bezetten en voor Walker Tench een losgeld te vragen van tien miljoen dollar ... Een "explosief" boek van een meesterlijk verteller.

DE WIND ACHTERNA: Ernest V. Thompson

Josh Retallick is met hart en ziel verbonden aan de kopermijnen van Cornwall, waar mannen als zijn vader zich afbeulen en het onmenselijke bestaan leiden, dat een mijnwerker in het begin van de negentiende eeuw beschoren was. Voor de jeugdige Josh ziet de toekomst er echter rooskleurig uit ; hij belooft een talentvol mijningenieur te worden en tevens wordt hij bemind door Miriam Trago, een meisje, even puur en ongetemd als de heidevelden waar zij van kindsbeen af mee is vertrouwd. Josh en Miriam zijn voor elkaar geschapen, zo lijkt het — tot hun wegen zich door een plotselinge tragedie scheiden. Miriam besluit haar leven verder te delen met dominee William Thackeray, een toegewijd strijder voor de rechten van de mijnwerkers, terwijl Josh zich aangetrokken voelt tot de aristocratische Sarah Carlyon, wier vader hem als leerjongen in dienst had genomen. Wanneer Josh betrokken raakt in de meedogenloze strijd om een vakbond, is hij zich niet bewust van een groeiend, onheilspellend gevaar... In deze met een prijs bekroonde roman over een sociale omwenteling, ontvouwt zich tegen een turbulente achtergrond een pakkende menselijke geschiedenis.

DE BERMUDA DRIEHOEK: Charles Berlitz

Evenals spoken en het monster van Loch Ness, heeft ook de Bermuda Driehoek een vergelijkbare belangstelling gewekt van mensen die onvoorwaardelijk in het bestaan ervan geloven, terwijl anderen de zaak verhit als een volstrekte fantasie van de hand wijzen. Is er, zoals de laatste groep beweert, een volkomen logische verklaring te vinden voor alle rampen die zich in dit gebied hebben voorgedaan 9 Of bestaat er inderdaad een "geheimzinnige kracht van buitenaf" die verantwoordelijk moet worden gesteld voor de mysterieuze verdwijningen van honderden schepen en vliegtuigen, zonder dat deze een spoor nalieten ? In zijn boek De Bermuda Driehoek, dat tot zoveel controverse heeft geleid en maandenlang boven aan de lijst van meest verkochte boeken prijkte, somt Charles Berlitz alle vreemde voorvallen op en suggereert oplossingen die variëren van nuchtere, begrijpelijke mogelijkheden tot het bizarre idee van ontvoering door buitenaardse intelligenties in UFO's. Het resultaat is een soms griezelig en vaak verwarrend raadsel, waar uiteindelijk de lezer zelf het antwoord op moet zien te geven.

Bron: Readers digest 87
  Besselina | Aug 1, 2013 |
no reviews | add a review

» Add other authors (1 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
Digest, Readersprimary authorall editionsconfirmed
Anglade, Jeansecondary authorall editionsconfirmed
Beaty, Davidsecondary authorall editionsconfirmed
Berlitz, Charlessecondary authorall editionsconfirmed
Thompson, Ernest V.secondary authorall editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 120,744,574 books! | Top bar: Always visible