HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Laat me niet alleen; De zee als slagveld;…
Loading...

Laat me niet alleen; De zee als slagveld; Heroïne en antiek; De winter…

by Readers Digest, Evelyn Anthony, Marie Herbert, Douglas Reeman, Frances Sharkey

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
113,689,591NoneNone
Recently added byBesselina

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

LAAT ME NIET ALLEEN; Frances Sharkey

Als medisch studente verloor Frances Sharkey haar eerste patiënt — een oudere vrouw met een ongeneeslijke hartafwijking Bij die gelegenheid kwam de aankomende arts tot het besef dat de omgang met de dood voor een medicus het moeilijkst van alles is. En dus besloot zij zich te gaan specialiseren in kindergeneeskunde. Van alle takken van geneeskunde kwam het behandelen van zieke kinderen het meest tegemoet aan haar liefde voor het leven. Toen kwamen op een dag een paar bezorgde ouders haar spreekkamer binnen met hun zoontje, David. Hij was een bijdehand, ondernemend en lief kind — en een slachtoffer van leukemie. De volgende vijf jaar vocht dokter Sharkey met alle haar ter beschikking staande wapens om zijn leven te redden. Door David en zijn gezinsleden te helpen om met zijn tragische ziekte te leren leven, werd zij uiteindelijk geconfronteerd met haar eigen diepgewortelde angst voor de dood. Dit is een smartelijk, doch niettemin glorieus relaas van een hartbrekend verlies, van zeldzame toewijding, en een voorbeeld van heldendom dat de wereld door een kind werd gegeven.

DE ZEE ALS SLAGVELD; Douglas Reeman

In 1943 werd een uiterst klein flottielje van Britse motortorpedoboten over land vervoerd naar de Zwarte Zee. De missie van de bemanning: de Russen te helpen om het Krim-schiereiland te heroveren op de Nazi's. De Russen ondervonden grote hinder van de snelle acties van kleine Duitse schepen, maar al spoedig begon door de inzet van de ervaren bemanningen der Britse motortorpedoboten het tij te keren. Gezagvoerder over deze MTB's was John Devane, een oorlogsmoede veteraan van slechts zevenentwintig jaar. Maar juist toen zijn liefde voor een knappe marineweduwe weer zin begon te geven aan zijn eenzame bestaan, bereikte hem het bericht dat een oude tegenstander in de Zwarte Zee was aangekomen. Zo ontdekte hij dat zelfs te midden van het onpersoonlijke, woeste geweld van de moderne, snelle oorlogvoering, nog ruimte kon bestaan voor een tweekamp. De bestseller-auteur Douglas Reeman heeft wederom een boek geschreven over de oorlog ter zee, dat een eerbetoon is aan de moedige mannen die daaraan deelnamen.

HEROÏNE EN ANTIEK; Evelyn Anthony

Katharine di Malaspiga Dexter had nooit gedacht dat er meer stak achter haar eerste naam dan een nogal dwaas vasthouden van haar moeder aan een Italiaanse adellijke afkomst. Maar toen Katharines broer, Peter di Malaspiga Dexter, stierf ten gevolge van een overdosis heroïne, vormde de naam de aanleiding voor een dringend bezoek van Ben Harper, een agent van het nationale bureau voor drugsbestrijding. Er waren redenen om aan te nemen, vertelde hij Katharine, dat de huidige hertog van Malaspiga aan het hoofd stond van een internationale organisatie die zich bezighield met de handel in verdovende middelen. Haar familieband bood een unieke gelegenheid om in de organisatie te infiltreren. Wilde zij naar Florence gaan? Katharine stemde toe. Maar Ben Harper had geen rekening gehouden met de grote persoonlijke aantrekkingskracht van de hertog — en evenmin met het dilemma waar deze haar voor stelde. Er staat veel op het spel in deze intrigerende roman, die zich afspeelt in de prachtige renaissancestad Florence en in het grimmige, op een bergtop gelegen kasteel van de Malaspiga's.

DE WINTER VAN DE WITTE ZEEHOND; Marie Herbert

In het jaar 1818 blijft de jonge Jonathan Home alleen achter op een niet in kaart gebracht eiland in het zuidpoolgebied, als enige overlevende van een verongelukte groep robbenjagers. Het zwaarste deel van zijn beproeving heeft hij echter nog vóór zich. Alleen, zonder een schuilplaats of vuur, moet hij het hoofd bieden aan zijn omgeving: een land van razende sneeuwstormen en onbarmhartige koude, van adembenemende schoonheid en heerlijke stilte. Dan verschijnt er een andere schipbreukeling in zijn leven— een verweesd jong wit zeehondje, dat Jonathans hart verovert. Al gauw zijn ze onafscheidelijke kameraden. Verbonden door een buitengewone band van vertrouwen en genegenheid, zijn ze elkaar tot steun in de lange, moeilijke winter. Samen trotseren ze honger en roofdieren, beleven grappige ontmoetingen met pinguins en een huiveringwekkende aanval van orka's. Dit is het verslag van hun overleving, even moedig als onvergetelijk.

Bron: Readers digest 111
  Besselina | Jul 27, 2013 |
no reviews | add a review

» Add other authors (1 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
Digest, Readersprimary authorall editionsconfirmed
Anthony, Evelynmain authorall editionsconfirmed
Herbert, Mariemain authorall editionsconfirmed
Reeman, Douglasmain authorall editionsconfirmed
Sharkey, Francesmain authorall editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 120,863,310 books! | Top bar: Always visible