HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Valerian und Veronique Gesamtausgabe, Band 5…
Loading...

Valerian und Veronique Gesamtausgabe, Band 5 (2012)

by Pierre Christin, Pierre Christin (Author)

MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
211495,208 (4.13)1

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 1 mention

De første bind af Rejser i tid og rum var nostalgiske gensyn med historier, jeg havde læst en eller flere gange som barn, mens de nyeste bind introducerer mig til nye historier, jeg ikke kendte i forvejen. Begge dele kan være godt, men der er nu noget særligt over at dykke ned i nye verdener for første gang.

Bind 5 fortsætter, hvor bind 4 slap. Jordens undergang i 1986, der blev annonceret helt tilbage i Storbyen der druknede, er blevet forhindret, og det betyder, at Galaxity er ophørt med at eksistere. Kun Linda, Valentin og et par andre agenter på mission i fortiden har overlevet, og de prøver nu at klare sig, så godt de kan.

Over ukendte grænser
Historien foregår på Jorden i slutningen af 1980’erne, hvor nogen forsøger at udløse en atomkatastrofe. Valentin bruger fremtidens overlegne teknologi til at forhindre katastrofen, og efterhånden går det op for dem, at det er en anden rumtidsagent, der står bag. Han VIL have Galaxity tilbage, og det kræver som sagt, at verden som vi kender den forsvinder. Som jeg har skrevet i andre sammenhænge, så er jeg mest begejstret for rumeventyrene, hvor fantasien får lov til at folde sig helt ud, og det her minder mere om en James Bond-film, hvor heltene suser rundt i verden for at forhindre den ene krise efter den anden. Det mest interessante er faktisk skurken, der vil ofre en hel verden for noget meget personligt. (Og så er der indledningen. Her følger vi livet på et galaktisk krydstogtskib, hvor rumvæsener af alle tænkelige slags skal leve sammen. Det er skægt!)

De levende våben
På den anden side er rumeventyr ikke en garanti for et fantastisk album. Linda og Valentin prøver stadig at tjene til dagen og vejen, og Valentin har bag om ryggen på Linda besluttet, at en rask lille våbenhandel kan hjælpe dem videre. De lander på en mystisk planet fyldt med kentauer-lignende væsener, som konstant er i krig med hinanden. En af høvdingene beslutter at ”føre krig mod krigen,” og til det formål har han brug for ekstra våben. Freden kan nemlig først blive til noget, når han har opnået eneherredømme. Der er givetvis tale om hentydninger til den nye verdensorden efter murens fald, hvor USA var verdens eneste supermagt og politibetjent. Men historien løftede sig ikke rigtigt. Tegningerne fra Blobik er fantastiske, men blobikkernes samfund var lidt for primitivt.

Magtens cirkler
Samfundsordenen er til gengæld kompleks i næste historie. Her ankommer Linda og Valentin til Rubanis for at få deres rumskib repareret. De mangler stadig penge, og derfor lader de sig hyre af sikkerhedstjenestens chef oberst Tlocq til at finde ud af, hvorfor han ikke længere modtager ordrer fra den inderste cirkel – magtens cirkel. En opdeling af verdener efter feudale principper er set før, men historien fungerer rigtig godt. Shingouzerne dukker op, og Linda og Valentin møder også taxachaufføren Strak’s. Han har flyveevner ud over det sædvanlige, for Rubanis er en rigtig science fiction verden, hvor vejtransporten er afløst af flyvende biler og robotter. (Albummets flyvende gule taxaer var i øvrigt en vigtig inspiration for Luc Besson, da han lavede Det femte element)

Som andre har bemærket, så startede serien fantastisk ud for så at blive lidt mere ordinær med årene. Sådan ser jeg det også, men bind 5 er en tand bedre end bind 4, og der var nogle vældig fine elementer i denne her. Specielt historien om rumtidsagenten, der vil ofre en hel verden for at få sin tilværelse tilbage, og de dragende storbybilleder i Magtens cirkler løfter denne bog.

Det samme kan man ikke sige om Stan Barets forord. De går bare ned af bakke. I takt med at han ikke har mere nyt at sige om serien, bliver det til et fan-indlæg uden egentligt indhold. Men det kan man selvfølgelig bare springe over, hvis man ikke er i humør til det. ( )
  Henrik_Madsen | Feb 21, 2014 |
no reviews | add a review

» Add other authors

Author nameRoleType of authorWork?Status
Pierre Christinprimary authorall editionscalculated
Christin, PierreAuthormain authorall editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Information from the Swedish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Information from the German Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Alternative titles
Original publication date
Information from the German Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (4.13)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5 1
4 2
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 119,454,891 books! | Top bar: Always visible