HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

De kraamhulp by Esther Verhoef
Loading...

De kraamhulp

by Esther Verhoef

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
484242,697 (3.88)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Showing 4 of 4
Knap boek over psychopate. Heb in de loop van het boek wel getwijfeld om te stoppen met lezen omdat het zo gruwelijk was, maar blij dat ik op dat moment doorgezet heb. Heel vlot geschreven. Geeft inzicht in het (gebrek aan) emoties en gedachten van de psychopate, maar het mooie is dat je op het einde van het boek ook een zekere empathie ontwikkelt. ( )
  Veerle_Vernaillen | May 1, 2017 |
Spannend boek, overtuigende karakters. Slot niet echt overtuigend. ( )
  wimvist | Oct 8, 2015 |
Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamhulp. De baby is lief en gezond, maar Didi's herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin...
De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste thriller ooit.
  Anne-Rose | Sep 12, 2014 |
In de familie Stevens vindt een heugelijke gebeurtenis plaats. Moeder Didi bevalt van een gezonde dochter die de naam Indy krijgt. De bevalling is heel zwaar geweest en Didi moet nog enige tijd het bed houden. Omdat Oscar, de echtgenoot van Didi en de kersverse vader over een paar dagen weer aan het werk moet, komt een kraamhulp Didi ondersteunen. Hennequin Smith is haar naam, ze is bloedmooi, woont in een schitterend dakappartement en is ontzettend aardig. Didi kan het meteen goed met haar vinden. Wat Didi en Oscar niet in de gaten hebben is dat Hennequin wel een heel erg eigen invulling aan het begrip kraamhulp geeft.

Miriam de Moor werkt bij de Rotterdamse politie. Zij is nog steeds niet over de dood van haar broer Bart heen. Door een ongelukkige val van de trap liet hij het leven maar Miriam heeft haar twijfels bij deze verklaring voor de dood van haar broer. Bart was getrouwd met Hennequin Smith en door de dood van Bart is zij ineens een schatrijke weduwe geworden. Miriam is heel nieuwsgierig naar wie Hennequin in werkelijkheid is en begint een eigen onderzoek naar deze raadselachtige vrouw. Zij ontdekt een aantal huiveringwekkende details uit haar leven. Hennequin blijkt een levensgevaarlijke psychopate te zijn aan wie de zorg voor een kwetsbaar gezin is toevertrouwd.

Esther Verhoef heeft een heldere en beeldende schrijfstijl. Ze heeft niet veel woorden nodig om haar gedachten op papier te zetten. In korte hoofdstukken, waarin wisselend vanuit het perspectief van de hoofdpersonen het verhaal wordt verteld, trakteert Esther Verhoef de lezer op een boeiende, pakkende en huiveringwekkende thriller. Het op bedekte wijze spelen van een gruwelijk en dodelijk spel met kwetsbare mensen lijkt misschien niet zo schokkend omdat het zo bedekt gebeurt, maar vergis je niet. Als je je een voorstelling probeert te maken van wat er echt gebeurt, lopen de koude rillingen je over de rug. Het is in gemeen en zeer verontrustend. De verdeling tussen goed en slecht is vanaf de eerste bladzijden bekend maar dat heeft geen enkele invloed op de spanning in het verhaal. De opbouw van het verhaal is dusdanig geraffineerd dat je ongemerkt bladzijde na bladzijde leest en omslaat en de wereld om je heen dreigt te vergeten. Zo moet een thriller geschreven worden. De personages hebben veel diepgang waardoor ze levensecht worden. Sommige passages zijn zo goed geschreven dat het lijkt alsof je als een zeer betrokken figurant deel uit maakt van de scene. De ontknoping van het verhaal, waarin alle puzzelstukjes op hun plaats vallen, is spannend en had best iets meer pagina's mogen hebben. Dat geldt ook voor het prille daten tussen Miriam en Boris. Dat heeft iets heel fris en onbezorgds maar krijgt wat weinig aandacht.

Dat Esther Verhoef heel erg goed kan schrijven is bekend en met de uitstekend thriller De kraamhulp bevestigt zij dat. ( )
  eagleye50 | Mar 15, 2014 |
Showing 4 of 4
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (3.88)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 6
3.5 3
4 12
4.5
5 6

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 116,926,879 books! | Top bar: Always visible