HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Dreams from My Father by Barack Obama
Loading...

Dreams from My Father (edition 2007)

by Barack Obama

MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
6,883172527 (3.93)242
Member:ahsimuyandi
Title:Dreams from My Father
Authors:Barack Obama
Info:Canongate Books Ltd. (2007), Paperback, 464 pages
Collections:Your library
Rating:****
Tags:None

Work details

Dreams from My Father: A Story of Race and Inheritance by Barack Obama

 1. 30
  The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream by Barack Obama (foof2you)
  foof2you: This is Obama's life story and how became the man he is today.
 2. 30
  The Kite Runner by Khaled Hosseini (whitewavedarling)
  whitewavedarling: While these works may be in regard to entirely different cultures and nations, and one of fiction while the other is nonfiction, both are literary coming-of-age tales that are not only beautiful written, but relevant to today's issues and diversity, and memorable for their tales and messages.… (more)
 3. 20
  Renegade: The Making of a President by Richard Wolffe (Furu)
 4. 10
  Long Walk to Freedom by Nelson Mandela (maitebauwens)
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 242 mentions

English (163)  Norwegian (2)  Dutch (2)  French (2)  Spanish (2)  German (1)  All (172)
Showing 1-5 of 163 (next | show all)
Story of race + inheritance
written after Harvard Law grad — perceptive — growing up black within white framework — good

Obama opens his story in New York, where he hears that his father—a figure he knows more as a myth than as a man—has died in a car accident. The news triggers a chain of memories as Barack retraces his family’s unusual history: the migration of his mother’s family from small-town Kansas to the Hawaiian islands; the love that develops between his mother and a promising young Kenyan student, a love nurtured by youthful innocence and the integrationist spirit of the early sixties; his father’s departure from Hawaii when Barack was two, as the realities of race and power reassert themselves; and Barack’s own awakening to the fears and doubts that exist not just between the larger black and white worlds but within himself.
  christinejoseph | May 15, 2017 |
Written years before Obama's presidency, this was an interesting book to read as Obama's final term in the White House ended and Donald Trump's began. This story provides clues to Obama's early life, loosely covering his birth through his entrance to Harvard Law School, and tackles the subjects of racial identity and family. As a man of both white and black ancestry, Obama's search for identity and his ultimate embrace of the American black community are especially poignant. A good read and one which helps to provide a better understanding of the man who was the first black president. ( )
  wagner.sarah35 | Jan 22, 2017 |
Great book with shades of Langston Hughes and Richard Wright. Great dialogue at times and he probably could have been a successful novelist. At times he is a bit too introspective, like Wright, and he pours his heart out about his and the black man's place in the universe which got a bit cringey. Though I am sure he grew out of a lot of that. Some of the writing is beautiful like the Africa section with lovely characters and descriptions. ( )
  Gary_Power | Jul 10, 2016 |
I feel as though I am much closer to my President, having read his thoughts...
  JulsLane | Jun 15, 2016 |
Trong cuốn hồi ký trữ tình, cuốn hút và không ủy mị này, con trai của một người cha châu Phi và người mẹ Mỹ da trắng đã đi tìm một ý nghĩa thực tế cho cuộc đời mình với tư cách là một người Mỹ da đen. Bắt đầu ở New York, nơi Barack Obama nghe tin về cha mình - một hình tượng ông biết như một huyền thoại đúng hơn là một con người - bị chết trong một tai nạn xe. Cái chết đột ngột này đã khơi dậy một cuộc phiêu lưu cảm xúc - thoạt đầu đến thị trấn nhỏ ở Kansas, từ đó ông lần tìm về cuộc di cư của gia đình bên mẹ đến Hawaii, và rồi đến Kenya, nơi ông gặp gia đình bên nội ở châu Phi, đối mặt với sự thật đắng cay về cuộc đời của cha, và cuối cùng là hòa giải sự thừa hưởng được phân tách của mình. Thông qua cuốn sách này, bạn đọc có thể biết được tiểu sử của Barack Obama, cùng với một chuyến hành trình tìm kiếm những sự thật về gia đình của ông và chủng tộc. Bút pháp của Obama sắc bén nhưng khoan dung. Đây là một cuốn sách đáng đọc và nghiền ngẫm.

“… Ngoại trừ một ngày nọ. Đó là một ngày nắng nóng và lặng gió, Toot về nhà và thấy một đám trẻ con tụ tập bên ngoài hàng rào bao quanh ngôi nhà. Khi Toot tiến lại gần hơn, và có thể nhận ra những tiếng cười cay nghiến, những nét nhăn nhó của sự giận dữ và khinh miệt trên khuôn mặt của những đứa trẻ. Chúng hò hét trong âm điệu chát chúa và thay đổi luân phiên.

“Người tình của mọi đen!”

“Một gã Yankee bẩn thỉu!”

“Người tình của mọi đen!” Khi thấy Toot bọn chúng tản ra, nhưng ngay lúc đó một thằng bé trong đám ném một viên đá có sẵn trong tay qua hàng rào. Đôi mắt Toot dõi theo đường bay của viên đá cho đến khi nó rơi xuống gốc cây. Và ngay lập tức bà hiểu được căn nguyên của sự phấn khích này: mẹ tôi và một cô gái da đen cùng tuổi nằm úp cạnh nhau trên bãi cỏ, váy tốc lên trên đầu gối, những ngón chân cấm xuống mặt đất, đầu tựa lên hai bàn tay ngay trước một trong những cuốn sách của mẹ tôi. Từ đằng xa hai cô gái dường như có vẻ thanh thản bình yên dưới bóng mát của ngọn cây. Ngay lúc Toot mở cánh cổng và bà nhận ra cô gái da đen kia giật mình đánh thót còn mắt mẹ tôi ánh lên những giọt nước mắt. Hai cô gái vẫn còn bất động, tê cứng vì sợ hãi, cho đến khi Toot cuối xuống và đặt hai bàn tay lên đầu họ.

“Nếu các con thích chơi với nhau”, bà tôi nói, “vậy thì vì sự tốt đẹp các con hãy đi vào nhà. Cả hai con. Đi nào”. Bà bế mẹ tôi lên và chìa tay cho cô gái kia, nhưng trước khi bà muốn nói một điều gì đó, cô gái bổng vụt bỏ chạy, đôi chân dài của cô như chân của một con chó đua khi cô chạy mất hút ra đường.

Gramps giận dữ khi biết những gì đã xảy ra. Ông hỏi mẹ tôi và ghi lại tên những đứa trẻ. Ngày hôm sau, ông nghỉ làm buổi sáng và đến gặp hiệu trưởng của trường. Ông đích thân gọi điện đến bố mẹ của những đứa trẻ lăng mạ kia để phê bình thẳng thắng. Và với mỗi vị phụ huynh, ông đều nhận cùng một sự phản hồi:

“Tốt nhất là hãy nói chuyện với con gái ông, Ông Dunham à. Những cô gái da trắng không được chơi với những đứa da màu trong thị trấn này”…”.

- “Thật cuốn hút…cuốn sách miêu tả một cách thuyết phục hiện tượng phụ thuộc vào hai thế giới khác nhau, và rồi chẳng phụ thuộc vào bên nào cả.” - The New York Times Book Review

- “Với bút pháp trôi chảy, bình thản, thấu suốt, Obama đưa chúng ta tiến thẳng đến điểm giao nhau của những vấn đề hệ trọng nhất về nhân diện, giai cấp và chủng tộc.” - Washington Post Book World

- “Với cách thể hiện trong sáng… sống động và sâu sắc… Quyển sách này phải được đặt bên cạnh những tác phẩm như Sắc Màu Của Nước của James McBride và Cuộc Sống Trên Ranh Giới Màu Da của Greg William như một câu chuyện về cuộc sống bao quát toàn bộ những vấn đề chủng tộc tại Mỹ.” - Scott Turow

- “Một trong những cuốn sách đắt lực nhất về sự khám phá nội tâm mà tôi từng đọc, và hơn thế nữa nó khơi mở cho chúng ta đi sâu hơn vào những vấn đề không những về chủng tộc, giai cấp và màu da mà còn về văn hóa và tính chất sắc tộc. Cuốn sách được viết một cách sống động, trình bày khéo léo và tình tiết được sắp xếp như một quyển tiểu thuyết hay.” - Charlayne Hunter-Gault

- “Trong Những Giấc Mơ Từ Cha Tôi Barack Obama đưa chúng ta trên một chuyến hành trình tìm kiếm những sự thật về gia đình và chủng tộc. Bút pháp của Obama sắc bén nhưng khoan dung. Đây là một cuốn sách đáng đọc và nghiền ngẫm.” - Alex Kotlowitz - “Những Giấc Mơ Từ Cha Tôi là một cuộc nghiên cứu nhạy cảm và tinh tế về chuyến hành trình của tác giả trẻ tài hoa này vào thế giới tuổi trưởng thành, cuộc tìm kiếm của anh về cộng đồng và vai trò của mình trong đó, một cuộc tìm kiếm sự cảm thông đối với cội nguồn, và sự khám phá của anh về chất thi vị của cuộc sống con người. Mẫn cảm và uyên thâm, cuốn sách này sẽ nói với bạn một điều gì đó về chính mình dẫu bạn là da đen hay da trắng.” - Marian Wright Edelma ( )
  Phuong_Susu | Apr 5, 2016 |
Showing 1-5 of 163 (next | show all)
All men live in the shadow of their fathers -- the more distant the father, the deeper the shadow. Barack Obama describes his confrontation with this shadow in his provocative autobiography, "Dreams From My Father," and he also persuasively describes the phenomenon of belonging to two different worlds, and thus belonging to neither.
 

» Add other authors (18 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
Barack Obamaprimary authorall editionscalculated
Zwart, JoostTranslatorsecondary authorsome editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
"For we are strangers before them, and sojourners, as were all our fathers. I Chronicles 29:15.
Dedication
First words
A few months after my twenty-first birthday, a stranger called to give me the news.
Quotations
They are NOT my people.

(No quotation marks.)

Pg. 47

Last words
(Click to show. Warning: May contain spoilers.)
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Book description
Haiku summary

Amazon.com Product Description (ISBN 0307383415, Hardcover)

Nine years before the Senate campaign that made him one of the most influential and compelling voices in American politics, Barack Obama published this lyrical, unsentimental, and powerfully affecting memoir, which became a #1 New York Times bestseller when it was reissued in 2004. Dreams from My Father tells the story of Obama’s struggle to understand the forces that shaped him as the son of a black African father and white American mother—a struggle that takes him from the American heartland to the ancestral home of his great-aunt in the tiny African village of Alego.

Obama opens his story in New York, where he hears that his father—a figure he knows more as a myth than as a man—has died in a car accident. The news triggers a chain of memories as Barack retraces his family’s unusual history: the migration of his mother’s family from small-town Kansas to the Hawaiian islands; the love that develops between his mother and a promising young Kenyan student, a love nurtured by youthful innocence and the integrationist spirit of the early sixties; his father’s departure from Hawaii when Barack was two, as the realities of race and power reassert themselves; and Barack’s own awakening to the fears and doubts that exist not just between the larger black and white worlds but within himself.

Propelled by a desire to understand both the forces that shaped him and his father’s legacy, Barack moves to Chicago to work as a community organizer. There, against the backdrop of tumultuous political and racial conflict, he works to turn back the mounting despair of the inner city. His story becomes one with those of the people he works with as he learns about the value of community, the necessity of healing old wounds, and the possibility of faith in the midst of adversity.

Barack’s journey comes full circle in Kenya, where he finally meets the African side of his family and confronts the bitter truth of his father’s life. Traveling through a country racked by brutal poverty and tribal conflict, but whose people are sustained by a spirit of endurance and hope, Barack discovers that he is inescapably bound to brothers and sisters living an ocean away—and that by embracing their common struggles he can finally reconcile his divided inheritance.

A searching meditation on the meaning of identity in America, Dreams from My Father might be the most revealing portrait we have of a major American leader—a man who is playing, and will play, an increasingly prominent role in healing a fractious and fragmented nation.Pictured in lefthand photograph on cover: Habiba Akumu Hussein and Barack Obama, Sr. (President Obama's paternal grandmother and his father as a young boy). Pictured in righthand photograph on cover: Stanley Dunham and Ann Dunham (President Obama's maternal grandfather and his mother as a young girl).

(retrieved from Amazon Thu, 12 Mar 2015 18:19:49 -0400)

(see all 3 descriptions)

The son of an African father and white American mother discusses his childhood in Hawaii, his struggle to find his identity as an African American, and his life accomplishments.

(summary from another edition)

» see all 11 descriptions

Quick Links

Swap Ebooks Audio
200 avail.
462 wanted
2 pay2 pay

Popular covers

Rating

Average: (3.93)
0.5 1
1 11
1.5 2
2 53
2.5 18
3 253
3.5 82
4 596
4.5 78
5 332

Canongate Books

4 editions of this book were published by Canongate Books.

Editions: 1847670911, 1847670946, 1847674380, 1847673287

Penguin Australia

3 editions of this book were published by Penguin Australia.

Editions: 1921351438, 1921520620, 1921520515

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 116,228,108 books! | Top bar: Always visible