HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Dues visions by Joan Fuster
Loading...

Dues visions (edition 2014)

by Joan Fuster, Xavier Ferré i Trill

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
213,924,296 (3)None
Member:PublicacionsURV
Title:Dues visions
Authors:Joan Fuster
Other authors:Xavier Ferré i Trill
Info:Tarragona : Castelló de la Plana : Publicacions de la Universitat Rovira i Virgili ; Publicacions de la Universitat Jaume I, 2014
Collections:Your library
Rating:
Tags:None

Work details

Dues visions by Joan Fuster

Recently added byaniol, PublicacionsURV

No tags.

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Com diu la contraportada del propi llibre es tracta d'una recopilació de dos apunts de Joan Fuster que el l'editor Joan Ballester Canals no va poder arribar a publicar degut a que la censura espanyola del moment en denegà l'autorització.
A "Per una anàlisi del nacionalisme" Joan fuster es proposa analitzar el desenvolupament del nacionalisme espanyol, iniciant el seu relat en el regnat dels Reis Catòlics. Sobretot com es contraposaria aquest nacionalisme ales noves corrents europees i com aquest fet faria que d'altres nacionalismes perifèrics com el català s'anessin distanciant i auto-afirmant al marge del centralisme castellà. Nacionalisme espanyol que Fuster identifica com encara més reaccionari que l'alemany, italià o el francès. I com degut a les confrontacions internes dins de l'Estat espanyol es va propiciar aquesta debilitat del nacionalisme espanyol per articular una unitat política indivisible. Unitat política que explica Fuster que sí que s'esdevindria com a últim recurs per confrontar-se als nacionalisme perifèrics. Acabant la seva anàlisi contraposant el nacionalisme d'origen burgès espanyol i el català sobretot en la diferència de recursos i tries a que van haver-se de trobar.
A "Maragall, burgès" Joan Fuster analitza la figura de Joan Maragall i la relació d'aquest últim amb la classe social burgesa. Fuster parla dels conflictes de Maragall per poder exposar la seva visió reconciliadora destinada a oferir un punt d'encontre als catalans després del viscut en la Setmana Tràgica. I les topades que va tenir per poder publicar i expressar-se literàriament sobre el tema, sobretot havent d'afrontar els silencis oportuns de certs mitjans periodístics burgesos i publicacions postergades interessadament pels seus propis de la Lliga Regionalista.
L'edició d'aquest llibre a càrrec de Xavier Ferré Trill permet gaudir de la visió i el pensament de Joan Fuster amb aquests dos textos. Una selecció molt escaient en els temps polítics actuals de Catalunya, detall que també s'indica en el pròleg de Vicent Pitarch. ( )
  aniol | Mar 24, 2015 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 141,771,678 books! | Top bar: Always visible