HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Forbudt torsdag by Synnøve Søe
Loading...

Forbudt torsdag

by Synnøve Søe

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
212,551,640NoneNone
Recently added bybog-frb, LGBT-Biblioteket

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Synnøve Søe: Forbudt torsdag
Forlaget Tiderne Skifter, 2014, 84 sider
Af Anders Rode, LGBT Biblioteket
Han skulle have været en pige. Sådan begynder og slutter bogen. Forfatterens postulat, som ikke bekræftes af de mellemliggende 80 sider.
Bogen er opdelt i meget korte kapitler på kun et par sider hver. I det meste af forløbet har de på skift overskrifterne søndag, mandag og torsdag. For hovedpersonen Henrik handler det om sex de fleste af dagene, men mest om torsdagen og mest med skolekammeraten Michael. Da han bliver lidt ældre også en gang imellem med piger. Ingen faste kærester bortset fra et halvt år med den noget ældre Jack. Han er storforbruger af tilfældige fyre i parker, saunaer og andre træffesteder, og for det meste er han fuld, skæv og på stoffer imens.
Hans mor er meget ung og har skiftende mænd, alle alkoholiserede og voldelige, og når de slår drengen, lader hans mor, som om hun ikke ser og hører det. Et svigtet, forsømt barn, der er bange for mange ting og som voksen med flere psykiske sammenbrud og indlæggelser.
Over for psykologen hævder han, at han er biseksuel, men det er hverken en bøsse, en biseksuel eller en transkønnet person, forfatteren beskriver, selv om han også på et tidspunkt går på Sexologisk Klinik med henblik på kønsskifte. Det er en totalforvirret og følelsesforsømt dreng og ung mand, der søger at dulme sin angst, smerte og ensomhed med bedøvelsesmidler, og kun via tilfældig sex tør han røre ved et andet menneske.
Torsdag (og søndag) forsvinder ud af kapitlerne, da det er tid at gøre regnebrættet op, og det bruges mandagene så til, mens den voksne Henrik ligger i sengen og græder. Iskoldt tilbageblik på forholdet til Michael, der blev hiv-smittet og døde af aids. Ham foragtede han, fordi han var så bøsset. Henrik ønskede på et tidspunkt at dø af aids, men blev alligevel panikslagen, da et kondom var gået i stykker. Et overvejende tilgivende tilbageblik på moren, der kun viste nærhed over for drengen, når hun søgte trøst hos ham over de mislykkede mænd i hendes liv og ellers prøvede at kompensere med skøn mad og lækkerier i køleskabet. I de første år på Godthåbsvej og senere på Sindshvilevej!
I nogle af de korte kapitler veksles uden overgang mellem tiderne, så man som læser har svært ved at finde ud af, om det er den lille skoledreng, den unge pædagogstuderende eller den voksne Henrik, der fortælles om, men samtidig er springene i tid med til at folde den kort fortalte opvækst- og livshistorie ud.
  LGBT-Biblioteket | Nov 7, 2015 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 127,244,537 books! | Top bar: Always visible