HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...
MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
361676,356 (2.35)None
1e druk: 2015. 2016-3-81
Recently added byKatrik, krvoverm, poolvos, RDP, WXC89, WXC789, wxc777
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

'Eindelijk was het nacht geworden', luidt de naar verlossing verlangende laatste zin van deze oervervelende en ronduit onverteerbare snertroman. Ik kan de opluchting van het hyper-oppervlakkige hoofdpersonage op het einde van zijn oeverloze, nauwelijks het niveau van een weekendfilm overstijgende vertelling, alleen maar bijtreden: zelden zo blij geweest de laatste bladzijde van een roman om te slaan! Het is alweer een poos geleden dat ik dergelijke pretentieuze en onsamenhangende kul bij elkaar las. Of nee, toch niet. Het is geleden van VLOED, dat vorige geheel uit gebakken lucht samengestelde misbaksel van duistere ridder en zelfverklaarde boekendokter Six. Ergerlijk zijn - alweer - de talrijke logische fouten (auto's starten niet en dan plots weer wel, personages duiken uit het niets op maar de verteller doet of zijn neus bloedt, etc.), de houterige dialogen, de nergens heen leidende uitweidingen (het Parijse verhaal van Rose, Jonathan 'de mislukte schrijver', etc.) en last but verre van least de karrenvracht taalfouten (de klassiekers zijn goed vertegenwoordigd: het is 'op het eerste gezicht' en niet 'zicht', het is 'alweer' en niet 'weeral', en in het Engelse taalgebied heet er niemand 'Georges', maar wel 'George', dito voor 'Francis', dat is een jongensnaam, anders wordt het gewoon 'Frances', dank u wel). Nog het meest werkt op de zenuwen de uiterst saaie en voorspelbare plotontwikkeling - geeuw, geeuw en nog eens geeuw: man, vertel je verhaal of ga nog wat Monopoly spelen of, beter nog, de boeken van Zwagerman afbreken en dan met de broek op de knieƫn beweren dat je zijn meer dan duizend pagina's tellend Amerika-boek echt wel waar van begin tot eind hebt gelezen (zie Knack van anderhalf jaar terug, schaamtelijk). Is het nu toeval dat Six de recensent nagenoeg alle door hem besproken boeken afkraakt (de beste stuurlui staan blijkbaar nog steeds aan wal), op enkele thrillers na? En is deze VAL nu eigenlijk bedoeld als een thriller? Geen idee, maar een geslaagde roman is het ook niet, met de beste wil van de wereld. De 'stilistische brille' waarvan sprake op de achterflap is evenzeer ver te zoeken. Laten we hopen dat deze Carrefour-dandy in de toekomst zijn brille bewaart voor andere gelegenheden dan het plegen van literatuur. Willen maar niet kunnen, dat moet je verdienen elke dag weer. ( )
1 vote MaerCat | Oct 28, 2015 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

1e druk: 2015. 2016-3-81

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (2.35)
0.5
1 3
1.5 1
2 3
2.5 1
3 3
3.5
4 1
4.5 1
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 203,239,915 books! | Top bar: Always visible