HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Het smelt by Lize Spit
Loading...

Het smelt

by Lize Spit

MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
1961060,038 (3.77)4

None.

Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 4 mentions

Dutch (8)  English (2)  All (10)
Showing 2 of 2
Wat een hype! En waarom? Zoals LT lid Scotandthefox hier opmerkt is het ook voor mij soms ongeloofwaardig. De schokkende scène met het drama dat alles zal blijken te bepalen, de timing zelfs, het klopt niet helemaal. Ook de vele lezers die verklaren dat ze zich in de personages kunnen inleven zijn een beetje bizar. Ik hoop voor hen dat hun leven niet zo'n over the top drama's gekend heeft. Het boek had inderdaad half zo dik gekund of zoals LT lid philippe1965 opmerkt had het op de 480 blz veel complexer mogen zijn.
Soit, hier en daar beschrijft het goed het kleinburgerlijke Vlaanderen, maar wie zat daar (nogmaals) op te wachten. Het lijkt bij veel Vlaamse schrijvers een soort verplichting: schrijven over het kneuterige, het kleine. Alsof er in Vlaanderen geen andere mentaliteit bestaat.
Het verhaal had dus veel complexer gekund en de elementen daarvoor zitten echt wel in het boek. Dat is een verdienste van de auteur, maar tegelijk laat ze een gedroomde kans liggen naar mijn bescheiden mening: de familiale situatie wordt nauwelijks gelinkt aan het drama, de hele of halve dramatische situaties van de andere kinderen blijven ook onderbelicht. Heel bizar. Blijkbaar was de drang om uitvoerig, en in de meeste gevallen zeer platvloers, over de sexuele aspecten te schrijven veel groter.
De schrijfstijl vind ik niet bijzonder, er zijn mooie vondsten maar nooit een superzin die je wil inlijsten en soms zijn er echte gedrochten van zinnen met 3 opeenvolgende werkwoorden. Brrr.
Als debuut is het voor een jonge auteur zeker verdienstelijk, de eerste climax is nog redelijk verrassend maar draait dan zeer onwaarschijnlijk uit, het einde is (gewild?) voorspelbaar. Geen slecht boek maar onbegrijpelijke hype. De verkoopcijfers spreken mij misschien tegen maar het lijkt me zo'n boek dat iedereen begint te lezen omdat er zo'n hype over is, ook velen die anders weinig of geen boeken lezen. Nieuwe of hernieuwde lezers aantrekken is natuurlijk dik OK. ;) ( )
  Lunarreader | Mar 4, 2017 |
Dit boek is overroepen. De schrijfstijl is goed, verrassend en grappig, maar het verhaal is niet voldoende boeiend. Op 480 bladzijden had een veel complexer, vertakt verhaal kunnen verteld worden, dit is een te rechtlijnig verhaal. ( )
  philippe1965 | Sep 1, 2016 |
Showing 2 of 2
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
Voor Tilde, Jornt & Saar
First words
9.00 UUR
De uitnodiging kwam drie weken geleden en was overdreven gefrankeerd.
Quotations
Elk leven is slechts een optelsom van getallen, maar weinig slagen erin het bij te houden, op tijd te beginnen met tellen (p. 236)
Last words
(Click to show. Warning: May contain spoilers.)
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3.77)
0.5
1
1.5
2 4
2.5 3
3 16
3.5 11
4 26
4.5 9
5 11

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 127,273,435 books! | Top bar: Always visible