HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

The Caliph's Vacation by René Goscinny
Loading...

The Caliph's Vacation (1968)

by René Goscinny, Jean Tabary (Illustrator)

Series: Iznogoud (3)

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
661180,945 (4.13)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Indeholder "Kaliffen på ferie - eller potentat-attentater", "Kaliffens vinterferie", "Kaliffen på krydstogt", "Flasken fra Choz-Ahn-Ghaz".

"Kaliffen på ferie - eller potentat-attentater" handler om at Bagdad i feriesæsonen er tom og øde, på nær Iznogood, der spekulerer i at blive kalif i stedet for kaliffen. Al Muliman synes at han skal holde ferie i stedet, og Iznogood tænker over at der er mange muligheder for at komme galt afsted på ferie, så han lokker kaliffen med. Kaliffen kan ikke svømme, så Iznogood lokker ham med i vandet, men han flyder udmærket. Hans myggeolie holder hajer væk, som til gengæld er tæt ved at spise Iznogood. Næste plan er at grave huller, men der er opsynsmænd og irriterende muskelstærke fædre på stranden, så Iznogood får bank. En tur i stormvejr med en lille båd går også ud over Iznogood og ligeså udflugten til Dødmandsbjerget hvor tidevandet er livsfarligt. Så da de kommer hjem fra ferie har Iznogood brug for ferie.
"Kaliffens vinterferie" handler om at Iznogood bruger Meteorologos, byens byzantinske troldmand, til at påvirke vejret, for det bliver med usvigelig sikkerhed det modsatte vejr af hvad Meteorologos forudsiger. Han får det til at sne og Iznogood tænker ikke over at andre også er interesserede i et skisportssted. Iznogood kommer selvfølgelig galt af sted, mens kaliffen ikke kommer noget til. Til sidst prøver Iznogood at starte en stor lavinesnebold, men Meteorologos kommer til at snakke med kaliffen og lover at skivejret holder. Det pludselige solskin er så stærkt at lavinen når at fordampe.
"Kaliffen på krydstogt" handler om Scumbad Søfareren, hvis skibe altid går under. Iznogood får kaliffen med på et krydstogt på Vandheld XXVIII (forgængeren Vandheld XXVII sank tidligere på dagen). De lider skibbrud og kommer til Gastronomernes Ø, dvs hovedjægere og kanibaler. De bliver nappet af kyklopen Polysex og derefter af fuglen Rok, der dog slipper dem igen ude over havet. Så kommer de i land på Offer-øen og senere på Konkylieøen. Iznogood bliver forvandlet til en konkylie.
"Flasken fra Choz-Ahn-Ghaz" handler om en handelsrejsende, der har et probat middel mod kaliffer. En flaske eliksir, som får den, der tager den sidste slurk til at blive til en bænkebider. Iznogood lokker på alle mulige måder den ildesmagende eliksir i kaliffen. Til sidst får kaliffen smag for eliksiren og beder selv om den sidste tår, hvilket får Iznogood til at besvime af glæde. Hvorefter kaliffen hælder den sidste eliksir i munden på ham og undrer sig over hvor han blev af.

Herlige, men lidt harmløse historier. ( )
  bnielsen | Oct 7, 2015 |
no reviews | add a review

» Add other authors (3 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
René Goscinnyprimary authorall editionscalculated
Tabary, JeanIllustratormain authorall editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Spanish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Information from the Spanish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Spanish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

COMIC STRIP FICTION / GRAPHIC NOVELS. Legend has it that in Baghdad the magnificent, a great and particularly dark-minded vizier, who answers to the name of Iznogoud, works on his ambition to steal the throne of Caliph Haroun al Plassid. Thus his favourite saying: I want to be caliph instead of the caliph! Iznogoud, seconded by his faithful servant Wa'at Alahf, goes on vacation with the caliph...in the desert! Of course, his goal is to get rid of him by any means necessary...… (more)

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (4.13)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 2
3.5 1
4 5
4.5
5 4

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 125,735,887 books! | Top bar: Always visible