HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Iznogoud the Infamous by René Goscinny
Loading...

Iznogoud the Infamous (1969)

by René Goscinny, Jean Tabary (Illustrator)

Series: Iznogoud (4)

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
541218,071 (4.22)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Indeholder "Tidens opløsende tendenser", "Den usynlige trussel", "Ulykkesdiamanten", "Sort magi", "Den mystiske plakatopklæber".

"Tidens opløsende tendenser" handler om Iznogood, der drager ud i en sump for at finde en ond ånd, der lever i vand. Alle der drikker af det vand, han lever i, bliver opløst i det. Iznogood tager ham med i en spand, men vejen til Bagdad går gennem en ørken, så første offer er en kamel. Derefter går det ud over en guldfisk, en vagt og endelig Iznogood selv, for han kommer til at bruge det fingerbøl, som Al Muliman har hældt den sidste sjat op i.
"Den usynlige trussel" handler om en troldmand Ihn Vi Zibel, der lærer Iznogood at gøre folk usynlige ved at sige Sesesesam, jeg vil ikke se dig mer' tre gange til dem, mens de sidder helt stille og man selv har lukkede øjne og hænderne for øjnene. Det går ud over Al Muliman. Og derefter kaliffens seng, for han ligger kun stille, når han ligger i sin seng. Desværre har han lige været ude efter natmad, så det attentat lykkedes ikke. Til sidst lærer Iznogood kunsten fra sig til Al Muliman, men det går selvfølgelig galt, så Iznogood også bliver usynlig.
"Ulykkesdiamanten" handler om en tigger med en ulykkesbringende diamant. Iznogood køber den og giver den straks til Al Muliman, der straks overfaldes af alle mulige plager. De når dog frem til paladset, hvor Iznogood forsøger at give diamanten til kaliffen, men døren binder, så han må ud på gesimsen, der styrter ned og han slår sig bevidstløs, da han lander på en last brosten, der netop er på vej til udskibning. Han kommer med om bord og desværre kender de folk godt diamanten, så de vil ikke have den. Skibet går under (Måske skulle man have taget den last propper i stedet?), men besætningen redder sig og Iznogood havner tilbage i Bagdad som omvendt tigger, der forsøger at give diamanten væk.
"Sort magi" handler om statsbesøg, hvor Iznogoods kollega i det afrikanske land har en fidus med voodoo-dukker. Iznogood skal bare lige skaffe et hår fra kaliffen, men først taber han håret, og så viser kaliffens "hellige" hårbørste sig også at have været brugt til at børste frisørens hund. Til sidst lokker Iznogood kaliffen med til frisøren, men denne snakker og snakker, så Iznogood falder i søvn. Da han vågner, får han selvfølgelig noget af sit eget hår med i stedet for kaliffens.
"Den mystiske plakatopklæber" handler om en plakat, der lover ferie på en solbeskinnet strand. Desværre kan man falde ind i plakaten, men ikke ud (hvem har nogensinde set noget falde ud af en plakat?). Kaliffen, Al Muliman og Iznogood havner inde i plakatscenen og har problemer med at komme ud. Kaliffen finder selvfølgelig selv ud, mens Al Muliman og Iznogood bliver inde i plakaten. Den falder af væggen og en lille dreng laver en papirbåd ud af den.

Herlige, men lidt harmløse historier. ( )
  bnielsen | Oct 7, 2015 |
no reviews | add a review

» Add other authors (3 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
René Goscinnyprimary authorall editionscalculated
Tabary, JeanIllustratormain authorall editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Information from the Spanish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Alternative titles
Original publication date
Information from the Spanish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Information from the Spanish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Spanish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

Iznogoud, the scheming Grand Vizier, continues to seek to make himself caliph with the help of an evil water djinn, a magician, and cursed jewel.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (4.22)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 7
4.5
5 2

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 125,350,415 books! | Top bar: Always visible