HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Lybecker, Line by Mere end veninder
Loading...

Lybecker, Line

by Mere end veninder

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
113,689,591NoneNone
Recently added byLGBT-Biblioteket

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Line Lybecker: Mere end veninder - Forlaget Calibat, 2016, 276 sider

16-årige Anja og den et par år ældre Catherine bliver kærester, og de er rigtig glade for hinanden. Men det er svært at være så forelsket, når Anja bor i Nordsjælland og Catherine i USA. Der ryger mange timers nattesøvn med at skrive sammen eller snakke via Skype.
I sådan et fjernforhold kan der nemt opstå misforståelser, og Anja har så meget brug for Catherines støtte. Forældrene bliver skilt, hendes mor går ned med druk, og Anja tør ikke fortælle hverken dem eller sin storebror, at hun har en pigekæreste. Barndomsvennen og skolekammeraten Markus, der er Catherines fætter, er Anjas eneste holdepunkt i tilværelsen. Til gengæld er han altid parat til at hjælpe, så sød og hensynsfuld, at det næsten er for meget, og hans forældre bakker op.

"Mere end veninder" er en ungdomsroman og Line Lybeckers debut, selv om hun har været flittigt skrivende siden barndommen og som 14-årig skrev en fantasyroman som gave til forældrenes sølvbryllup.
Ved udgivelsen af "Mere end veninder" oplyste hun, at det er første bog i en tematisk trilogi om seksualitet og køn. Den næste kommer til at handle om en homoseksuel dreng og den tredje om en transkønnet pige.
Selv betegner Line Lybecker sig som biseksuel, og det kan man vist godt mærke på den indlevede og solidariske måde, hun skriver om de unges kærlighed på. Til forskel fra en række andre bøger fra de senere år, hvor forfattere har sat sig for at skrive om homoer og transpersoner, men trods omfattende research ikke formået at gøre det autentisk. Selvfølgelig kan man godt skrive om homoseksuelle uden at være bøsse eller lesbisk, men det skader i hvert fald ikke…

Der er af gode grunde mange passager med de to pigers fjernsnak eller skriverier på tværs af Atlanten og i øvrigt meget kommunikation via telefon og sms. Sådan må det jo være, og forfatteren rendyrker den opbrudte, korte samtaleform som en særlig fortællestil med de muligheder, det giver for at pointere udsagn, stemninger og følelser.

Anja er i den grad hovedpersonen, så andre figurer ikke får meget selvstændigt liv. Det gælder især bedstevennen Markus, der bare er der, når hun har brug for ham uanset tidspunkt på døgnet.
Til gengæld lykkes Line Lybecker med at tegne flere af sine bipersoner klart og troværdigt gennem korte handlingsforløb og udsagn. F.eks. farens nye kæreste, som Anja møder med alle fordommene om, at er hendes skyld, at familien er kæntret, og så viser det sig, at hun ikke blot kan hjælpe med kemilektierne, men også har ganske god indflydelse på de andres holdninger, da de lige skal vænne sig til tanken om en lidt anderledes datter og lillesøster, end de havde regnet med.

For mere end 10 år siden var Line Lybecker som teenager med til at stifte foreningen Håbefulde Unge Forfattere, der bl.a. udsender bladet Skrivenyt og arrangerer skrivekursus for medlemmerne, og siden 2013 har hun været medejer og redaktør af forlaget Ulven og Uglen, der udgiver fantasy for voksne.
aro
  LGBT-Biblioteket | Oct 27, 2016 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 120,636,884 books! | Top bar: Always visible