HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Corto Maltese: Keltiske ballader by Hugo…
Loading...

Corto Maltese: Keltiske ballader (edition 2012)

by Hugo Pratt, Lorens Juul Madsen (Translator)

MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
141285,024 (3.89)2
Member:spacewang
Title:Corto Maltese: Keltiske ballader
Authors:Hugo Pratt
Other authors:Lorens Juul Madsen (Translator)
Info:København : Faraos Cigarer, 2012. - 200 s. : ill.. - ISBN 978-87-92808-32-5 (ib.) : NOK 298,-
Collections:Your library
Rating:*****
Tags:None

Work details

Corto Maltese: Celtic Tales by Hugo Pratt

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 2 mentions

French (1)  Danish (1)  All languages (2)
Showing 2 of 2
Dette er mit andet møde med Corto Maltese. Jeg læste Balladen om det salte hav for nogle år siden, og planen var egentlig at læse resten i kronologisk rækkefølge, men det blev aldrig til noget. Jeg har læst en del andet af Pratt, bl.a. Fort Wheeling og Den sidste rejse, men nu var det tid til at vende tilbage til hans mest kendte figur – og valget faldt altså på dette bind med fire historier, der foregår under 1. verdenskrig.

Vi starter i Irland, hvor påskeopstanden 1916 er nedkæmpet, og englænderne gør hvad de kan for at holde ro og orden. Borgerkrigen lurer dog stadig lige under overfladen, og Corto Maltese bliver hurtigt involveret i stridighederne på IRA’s side. Han har smuglet våben for dem, og da politiet truer med at optrevle deres net går Maltese i aktion. Kynismen og voldsomheden i hans handlinger får det unægtelig til at gippe i læseren.

Sympatien er så afgjort på irernes side. Som det konstateres i forordet, så har Pratt ikke meget til overs for kolonialisme og undertrykkelse af andre folkeslag, og det ser man tydeligt i bogen. Sagen er bare, at de englændere, der dæmoniseres i den første historie, stadig er at foretrække for tysk herredømme.

I de næste tre historier skifter scenen til England og siden til krigsskuepladserne i Frankrig og Belgien, og nu er det de allierede, der nyder godt af Corto Malteses hjælp. Med en åndernes hjælp sætter han en stopper for et tysk attentat på den allierede generalstab, han er med til nedskydningen af Den røde Baron, og han trevler en spionring op. Overalt bevæger han sig hjemmevandt i en verden fuld af intriger og dobbeltspil, og selvom han altid undgår at involvere sig, så er hans sympati altid på frihedens og selvbestemmelsens side.

De sort/hvide tegninger er som altid en fornøjelse, og Pratt nyder tydeligvis at bruge berømte steder som Stonehenge som kulisser.

Keltiske ballader kan anbefales til alle, der holder af den særlige blanding af adventure-roman og spionhistorie, og så synes jeg faktisk, at den korte form passer Pratt godt, fordi han så undgår at rode sig ud i alt for indviklede plots. ( )
  Henrik_Madsen | Aug 29, 2015 |
Les Celtiques, un de ces albums de Hugo Pratt qui se lit, se relit et offre toujours quelque chose de nouveau. Onirique, énigmatique, on y découvre toujours un autre angle, un autre sous-entendu, une autre interprétation…
La forme de la nouvelle en BD semble être celle qui convient le mieux à Hugo Pratt. Ce recueil en contient six, chacune de 20 pages, pas plus. Assez pour évoquer des instants, développer des petits drames, tout en laissant une grande part de mystère et de non-dit.
Ces histoires au fort goût de sel et de rêve, ouvertement antimilitaristes, forment l’un de mes livres préférés de Corto Maltese, et je ne boude pas mon plaisir, encore et encore !
  raton-liseur | Dec 14, 2011 |
Showing 2 of 2
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio
2 wanted

Popular covers

Rating

Average: (3.89)
0.5 1
1 1
1.5
2 1
2.5 2
3 1
3.5 3
4 17
4.5 2
5 9

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

Help/FAQs | About | Privacy/Terms | Blog | Store | Contact | LibraryThing.com | APIs | WikiThing | Common Knowledge | Legacy Libraries | Early Reviewers | 105,260,570 books! | Top bar: Always visible