HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Burn-out dagboek

by Maaike Hartjes

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
1511,366,766 (4.43)None
"Na een grote, frustrerende opdracht kan illustrator Maaike Hartjes opeens helemaal niks meer. Alleen al de gedachte aan werk is haar te veel. Als een maand rust weinig verbetering brengt, probeert ze zichzelf te motiveren door een dagboek bij te gaan houden, maar wel op haar eigen manier: met tekeningen en collages.0In Burn-out dagboek geeft Maaike Hartjes de lezer een kijkje in dat dagboek. We lezen mee over haar paniekaanvallen, vermoeidheid en depressieve gevoelens, maar ook over haar zoektocht naar oplossingen. Want waarom kan ze geen ?nee? tegen werk zeggen? Waarom is het nooit0genoeg? En waarom krijgen andere mensen geen burn-out en zij wel? Maaike praat met vrienden en collega?s over hoe zij met stress omgaan, en analyseert eerlijk haar eigen gedachten en gevoelens. Over dit alles vertelt ze met humor, fantasie en relativeringsvermogen in kleurrijke tekeningen.0Burn-out is geen zelfhulpboek maar een aansprekend en leerzaam persoonlijk verslag van een zware periode, waar Maaike zich met optimisme, steun van haar omgeving en zelfreflectie een weg doorheen baant. De unieke, grafische weergave is niet alleen een lust voor het oog, maar geeft lucht aan een zwaar onderwerp, en maakt dat inzichtelijk en navoelbaar."… (more)
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Maaike Hartjes. Het was al een tijd geleden dat ik iets van haar gehoord had. Enkele jaren geleden had ik haar eenvoudige doch rake stripjes ontdekt en kocht alle boeken die er van haar hand te krijgen waren en was teleurgesteld dat er titels waren die niet meer verkrijgbaar waren.

Maar nu is er het burn-out dagboek. En woooow, Maaike Hartjes heeft zichzelf overstegen. De inhoud verklaart waarom ik al even niets van haar gehoord had, haar geworstel met haar burn-out. En de woooow is voor hoe ze hier vorm aan gegeven heeft. Ik denk dat er maar weinigen zijn die tijdens hun burn-out zo productief zijn want wat zij heeft gedaan is tijdens haar burn-out een dagboek bijhouden dat nu gepubliceerd is.

De vormgeving is prachtig. Elke bladzijde vind ik weer oogstrelend. Er straalt zoveel gevoel voor compositie, kleur, smaak vanaf. En dan weet ze ook nog eens haarfijn te treffen wat ze wil zeggen. In plaats van alleen papier en inkt te gebruiken, heeft ze nu ook allerlei fragmenten van agenda's, enveloppen, stickertjes, kaartjes en weet ik niet wat gebruikt. Ook maakt ze veel gebruik van Japanse Washi tape, plakband met een opdruk. Elke bladzijde opnieuw is een collage waar ik minutenlang naar kan kijken.

Maar tegelijkertijd is daar het verhaal van de bergen en dalen die Maaike Hartjes op- en afgaat en die zo nieuwsgierig maken dat het moeilijk is om niet snel door te willen lezen. Ze laat haar burn-out op zo'n begrijpelijke manier zien dat ik al lezend bijna hardop roepend haar aanmoedigde om haar eigen weg te vinden. Iets dat haar uiteindelijk zeker gelukt is.

Ondertussen heb ik weer eens gekeken naar de titels die niet meer uitgegeven worden en tot mijn blijdschap heb ik bij boekwinkeltjes.nl de nog door mij missende titels gevonden. Dat wordt dit jaar voor mij nog veel meer genieten van Maaike Hartjes. ( )
  Niekchen | Apr 30, 2018 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

"Na een grote, frustrerende opdracht kan illustrator Maaike Hartjes opeens helemaal niks meer. Alleen al de gedachte aan werk is haar te veel. Als een maand rust weinig verbetering brengt, probeert ze zichzelf te motiveren door een dagboek bij te gaan houden, maar wel op haar eigen manier: met tekeningen en collages.0In Burn-out dagboek geeft Maaike Hartjes de lezer een kijkje in dat dagboek. We lezen mee over haar paniekaanvallen, vermoeidheid en depressieve gevoelens, maar ook over haar zoektocht naar oplossingen. Want waarom kan ze geen ?nee? tegen werk zeggen? Waarom is het nooit0genoeg? En waarom krijgen andere mensen geen burn-out en zij wel? Maaike praat met vrienden en collega?s over hoe zij met stress omgaan, en analyseert eerlijk haar eigen gedachten en gevoelens. Over dit alles vertelt ze met humor, fantasie en relativeringsvermogen in kleurrijke tekeningen.0Burn-out is geen zelfhulpboek maar een aansprekend en leerzaam persoonlijk verslag van een zware periode, waar Maaike zich met optimisme, steun van haar omgeving en zelfreflectie een weg doorheen baant. De unieke, grafische weergave is niet alleen een lust voor het oog, maar geeft lucht aan een zwaar onderwerp, en maakt dat inzichtelijk en navoelbaar."

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (4.43)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 3
4.5 2
5 2

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,243,253 books! | Top bar: Always visible