HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

De schaduw grijpt in (1940)

by Havank

Series: De Schaduw (11)

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
382649,366 (3.75)None
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Showing 2 of 2
uit 1940 is het 11de verhaal en de nummer 1 uit de Schaduw serie en had een linnen kaft. (De Schaduw heeft hier de volledige hoofdrol getuige ook de naam van de serie)
  losloper | May 30, 2015 |
In dit verhaal is er geen sprake van Frankrijk en Parijs, maar van Morania en Pomosa. Het is een verhaal dat tijdens de oorlog speelt, of bij dreiging van oorlog (verduistering, spionnen en contraspionnen), maar verder gaat het er gewoon aan toe als in de meeste avonturen van De Schaduw: hij trekt ten strijde, ook deze keer met Van Heerewaarden, Flippie en Manon en daarbij nog twee min of meer particuliere bedienden, en ze roeien de bende met de kwade bedoelingen met wortel en tak, voor zover mogelijk, uit. Heerlijke woordspelingen, zoals een van de namen waarvan De Schaduw zich bedient: de heer Thomas Incre du Luce, en nog veel meer.
  wannabook08 | Apr 14, 2014 |
Showing 2 of 2
no reviews | add a review

Belongs to Series

Belongs to Publisher Series

You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
DE SCHADUW GRIJPT IN, uit 1940 is het 11de verhaal en de nummer 1 uit de Schaduw serie en had een linnen kaft. (De Schaduw heeft hier de volledige hoofdrol getuige ook de naam van de serie)
Het verhaal speelt zich af in de oorlogsjaren en begint in het stadje Pomosa als de Schaduw 2 mannen (spionnen) afluistert ene Bertil en ene Brogran, de Schaduw neemt deze laatste gevangen, samen met pupil Philibert Pirandos of te wel Flippie. Later op die avond gaat de Schaduw verder op jacht samen met Crokebol en nemen zij Bertil onderhanden in het huis van ene Bick, beroepsinbreker die voor 200 flappen best even de andere kant op wil kijken. Dan gaan ze verder en vallen een vergadering van een spionnen bende binnen, met o.a. Dorpat, Markona, Ferdinand Arum, Boroski, en John Spencer. De Schaduw en Popeye een van zijn honden horen op de radio doctor Rompus Predentius, als Leider (maaier) van de Werkers der Elfder Ure, (Ploegers en Zaaiers) maar ... de Schaduw herkent daar Petrus Raagh in . De Schaduw ontvangt vervolgens een anonieme brief, en vind een radio en een dode Spencer(?) zelfmoord ?, Polycarpus Forkas van de Antrometrische dienst heeft weer werk. Op het weggetje naar zijn huis "Cent Soucis" wordt hij geestdriftig ontvangen door zijn 4 Deense doggen en een sluipschutter. Manon en Mol de Duffel (Dirk van Heerewaarden) zitten in de trein en volgen een non (Dorea Korodi) welke Manon gevangen neemt. Dirk maakt kennis met Boda Aport een forse barman een barvrouw genaamd Totor en ... de fles! Wij maken kennis met Gomba(ult) ook een knecht van de Schaduw en Dirk hernieuwt zijn kennis met Totor maar wordt weer gevangen in een poging Manon te redden. Het was ook nu weer een fles die hem de das omdoet, en tevens doet Sir Bill Stallion zijn intrede. De Schaduw gaat op bezoek bij doctor Rompus Predentius al waar hij Diana Swanson,nog een Totor (Chicago Bibi) ontmoet en Ferdinand Arum, het is zijn "club" welke Rompus en zijn organisatie misbruikt. Ferdinand ontsnapt en wordt gevolgd door Flippie, deze rijd Dirk zijn auto in de prak en raakt echter ook gevangen. Doordat Gomba(ult) naar de buitgemaakte radio luistert, komen ze op het spoor van 2 zenders en het hoofdkwartier. Diana blijkt de verrassende verloofde van John Spencer / Bill Stallion te zijn en de Schaduw grijpt in zoals het betaamd nl op het moment als de bende Flippie en Dirk willen vermoorden en rolt gelijk de hele bende op. Rompus verrast ten slotte met een financiƫle steunactie voor weduwe en wezen van het politiecorps.
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (3.75)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5 1
4 1
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,507,452 books! | Top bar: Always visible