HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Yoko Tsuno, tome 3 : La forge de Vulcain by…
Loading...

Yoko Tsuno, tome 3 : La forge de Vulcain (1973)

by Roger Leloup

MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
942128,437 (3.9)2

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 2 mentions

Showing 2 of 2
Martinique, ca 1977
En boreplatform ved Martinique er i problemer., fordi den er stødt på et selvlysende, magnetisk og meget hårdt materiale. Det lyder som om det er samme materiale som den unge elektroingeniør Yoku Tsuno fik en knytnævestor kugle af, da hun stødte på nogle blåhudede fremmede fra pleneten Vinea nogle få år forinden. Yoku Tsuno, Vic Video og Pol Pitron tager afsted. De møder Vineanerne igen (se Nærkontakt i Jordens Indre) og som i det tidligere eventyr er kvinden Khany blandt de gode og manden Karpan i spidsen for de onde. En lille pige, Poky, leverer sjov og ballade, men hjælper også til med at klatre igennem små åbninger i huler og rør engang imellem.
Nogle af Vineanerne vil grundlægge et nyt kontinent ved at pumpe lava rundt i store rør og det er netop et af disse som borerøret har ødelagt. Lavaen truer boreplatformen, men efter en længere kamp om at komme ind i ventilrummet vinder Yoko Tsuno og kumpanen Karpan dør.
Khany fortæller om Vineanernes anden plan, som går ud på at vende hjem til det solsystem, de kom fra. Hun lover at kontakte Tsuno inden de tager afsted. Yoko, Pol og Vic kommer op til overfladen igen med hjælp fra Vineanernes højteknologi og boreplatformen genoptager arbejdet.

Flot tegnet historie, som dog mestendels er en roadmovie, der handler om at komme hen til ventilrummet og tilbage igen. ( )
  bnielsen | Apr 13, 2016 |
Jeg er i fuld gang med at pode tegneseriemanien på næste generation. Det går mindre godt med datteren, men August gør store fremskridt. Det er en fantastisk anledning til genlæse nogle af de serier, jeg læste som barn. Yakari, Henrik & Hagbart og Benny Bomstærk er allerede pløjet igennem af sønnike.

Yoko Tsuno gider han ikke rigtigt, men skidt med det: Vulcans smedje var ren nostalgi for mig. Jeg læste aldrig Tsuno-serien systematisk, men jeg skal nok have læst 5-6 albums som barn. De bedste var dem, hvor Yoko mødte venianerne, en slags rumvæsener, der bortset fra deres blå hud ligner mennesker på en prik.

I dette album drager Yoko sammen med vennerne Pol og Vic til Martinique, hvor en større ulykke er undervejs på en boreplatform. Yoko aner en forbindelse til venianerne, og den viser sig at holde stik. Snart befinder de sig langt under jordens overflade, hvor store mængder lave pumpes mod en udslukt vulkan på havbunden. Katastrofen lurer lige om hjørnet, og det er kun en fraktion af venianerne, der overhovedet har lyst til at stoppe den.

Seriens styrke er Roger Leloups detaljerede tegninger. Byer og hverdagsting gengives minutiøst, og venitianernes teknologi tegnes så visionært og præcist, at man som læser tror på dem.

Måske er den ene bog for gode minder, men Vulcans smedje får alligevel fire bøger. ( )
  Henrik_Madsen | May 6, 2013 |
Showing 2 of 2
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English (1)

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

"A strange accident at an offshore platform in the Caribbean draws Yoko, Vic and Pol into a new encounter with the Vineans - aliens who have lived underground for thousands of years without the world's knowledge. But Vinean politics are changing; some factions now believe it would be best to return to the surface, share it with the humans... while others are bent on taking it over by force. The young Japanese will have to fight to protect peace" --… (more)

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3.9)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 6
3.5 1
4 5
4.5 1
5 6

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 126,411,650 books! | Top bar: Always visible