HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Yoko Tsuno, tome 5 : Message pour…
Loading...

Yoko Tsuno, tome 5 : Message pour l'éternité (1975)

by Roger Leloup

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
811148,805 (4.16)None
5 (2) adventure (1) Aviation (1) bande dessinée (1) BD (9) Belgian (2) children's (1) comic (4) comics (12) ebook (1) espionage (1) fiction (4) French (2) fun (1) gezeichnet (2) graphic novel (2) Graphic Novels/Comics (1) loc 6 (1) Nederlandstalig (1) NL (1) read (1) Recycled (1) reread (1) science fiction (2) sf (2) strip (5) strips (4) top (1) Yoko Tsuno (19) ε (1)
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Schweiz, ca 1975
Den unge japanske elektroingeniør Yoko Tsuno har lånt et svævefly og er kommet lidt for langt, blandt andet på grund af en defekt radio. Hun lander nær et stort antenneanlæg og får at vide at de gennem nogle måneder har modtaget et spøgelsessignal i morsekode. Tilsyneladende fra et fly, der forsvandt i 1933 med en kostbar last. En engelsk lord tilbyder Yoko 10.000 dollars for en måneds arbejde, for de skal bruge en let pilot til at flyve ned i et dybt krater. Hun bliver inviteret til Schweiz for at prøve flyet i en simulator, men undervejs forsøger en porsche at skubbe hende og vennen Vic Video af vejen. Vic får rettet bilen op og knuser porsches forrude med deres pulverslukker. En helikopter dukker også op og skubber porschen ud over autoværnet. Kun et mirakel kan have reddet de to i porschen og Yoko forsætter bilturen sammen med Vic og den lidt senere ankomne Pol Pitron på motorcykel.
Yoko viser at hun fint kan lande i krateret og Pol og Vic lader sig også hyre som navigatør og pilot i et ledsagefly. De får historien fra den engelske lord eller Major Dundee fra Secret Service, som han rigtigt hedder. Flyet er lokaliseret i et grænseområde mellem Kina, Sovjetunionen og Afghanistan. Og der er lusk med i spillet et sted, for en efterretningsmand Benson er forsvundet, måske var han en af de to i porschen? Benson havde givet en pilot Stevens billeder og information om flyet, men har Stevens så rent mel i posen eller ?
Benson dukker op og forsøger at bortføre Yoko og Stevens, men Yoko slipper fri. Bortførelsesforsøget får dem til at fremrykke planen og næste dag kobler Yoko sit svævefly (udstyret med raketter så det kan komme op fra krateret igen) på et stratosfærefly og bliver fløjet mod krateret i sikker, men stor højde. Hun lander sikkert og udforsker krateret. Der er tegn på mennesker og et meteornedslag af en stor jernmeteorit. Hun finder nogle små grave og bliver overrasket at Stevens, der er kommet først og har en maskinpistol med. De finder flyet inde i en klippegrotte, men også nogle bavianer, der bor der. Stevens bliver overrasket og skyder en af bavianerne. Det kommer til kamp og Stevens bliver overmandet efter at have skudt endnu to af bavianerne. Yoko falder og da hun kommer til sig selv igen, er hun i hænderne på en John Smith, der var flyets mekaniker for 40 år siden og eneste overlevende fra styrtet udover to aber til Londons Zoo. Hver aften slår lynet ned i et jernfremspring og her er Stevens nu bundet.
Yoko napper John Smiths pisk og det kommer til en kort kamp, der ender med at Stevens og John Smith begge bliver ramt af et lyn og slynget ned i en dyb kløft. Yokos svævefly bliver også ramt og totalødelagt. Næste dag bliver hun vækket af en af bavianerne, for de har været nede i kløften og fundet John Smith, godt nok hårdt såret, men trods alt i live. Yoko lapper ham lidt sammen og han viser hende de papirer som Stevens var på jagt efter. Han har ført dagbog på bagsiden, så hun affotograferer alle forsiderne og syer sig en varmluftballon af Stevens faldskærm.
Hun kommer op af krateret og får kontakt til Vic og Pol. De kontakter russerne, som kommer og redder dagen. Et par måneder efter kommer Smith tilbage igen som en ny og bedre mand. Flyet er også blevet restaureret og med et par raketter på kan det flyve ud fra krateret for egen kraft.
Smith fortæller hvordan han for fyrre år siden sendte det sidste signal. På forunderlig vis blev det 'optaget' af jernmeteorittens felt, så hver gang lynet efterfølgende slog ned, udsendtes det gamle signal igen.
Yoko har også fotograferet dagbogsbagsiderne og giver dem til Smith. Forsiderne får Dundee og så er alle glade og Smith kan starte på en frisk efter 40 år i et krater.

En noget langt ude historie, men historien er jo vigtigere end sandsynligheden. ( )
  bnielsen | Apr 26, 2016 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Information from the Spanish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio
1 wanted

Popular covers

Rating

Average: (4.16)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 1
3.5 1
4 7
4.5
5 6

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 117,069,089 books! | Top bar: Always visible