HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Daughter of the Wind by Roger Leloup
Loading...

Daughter of the Wind (1979)

by Roger Leloup

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
871138,736 (4.35)None
2013 (1) 4-stars (1) 9 (1) adventure (1) bande dessinée (4) BD (7) Belgian (2) cartoons (1) children's (2) comic (4) comics (22) ebook (2) fiction (4) French (2) gezeichnet (2) graphic novel (3) graphic novels (2) library (1) loc 6 (1) Nederlandstalig (1) NL (1) own (1) read (2) Recycled (1) science fiction (6) sf (2) strip (3) strips (4) Yoko Tsuno (18) ε (1)

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Hong Kong, Japan, ca 1980
Den unge japanske elektroingeniør Yoko Tsuno og hendes to venner Pol Pitron og Vic Video er fløjet til Hong Kong og lander i Kai-Tak. Her kontaktes de af kineseren Tchen Wou-Tcheng, der er geofysiker lige som Yokos far, professor Seiki Tsuno. Tchen fortæller at Yokos far er begyndt at skabe kunstige tyfoner. Det blev i starten financieret af en Ito Kazuky, der så det som et glimrende våben og ville genskabe Japans storhed. Yokos far var imod og nu er der to grupper, en der laver tyfoner, og en, der tilintetgør dem. Tyfonerne truerne både Japans og Kinas kyster, så under kodenavnet Vindens Datter (Vinden er her de millioner af fredelige folk, der bare gerne vil havd deres høst i fred for tyfoner) går Yoko ind på at blande sig.
Yoko bliver droppet med faldskærm og når lige at tænke at hun måske er på vej i en fælde. Hun lander ganske rigtigt tæt ved nogle ninjaer, der er ude på at fange hende, men med hjælp fra en buddhistisk munk slipper hun fra dem. Hun snupper endda en af deres dragter og kommer ud til kysten, hvor hendes fars hus ligger. En trofast medhjælp, Aoki, er lige ved at skyde hende, fordi han tager hende for en angriber. Ninjaernes medhjælpere er dog lige i hælene på hende, så Pol og Vic er nødt til at redde hende fra en bådebro med angriberne lige i hælene. Aoki har kendt Yoko fra barnsben og nærmest været en far for hende, fordi Seiki altid havde travlt med arbejde og moderen Masako Ishida var altid ved sin mands side.
De sætter kursen mod Seiki's base, som er en ø en times sejlads derfra. De afskæres af nogle tyfoner, styret af Kazuky, men disse bliver ramt af Seiki's missiler, dog først efter at have sænket båden, hvor Yoko befinder sig. De redder sig i land på en bøje, men bliver samlet op af Kazukys mænd.
Kazukys base er under vandet, faktisk koblet fast til vraget af Yamato (den største panserkrydser, som Japan nogensinde har bygget, og sænket af amerikanerne under anden verdenskrig).
Ito Kazuky starter en supertyfon (for at demonstrere at det er et muligt supervåben) og saboterer Seiki Tsuno's modaktion. Tyfon bliver slået ud af kurs og i stedet for at følge en cirkelbane over havet, så har den nu kurs mod beboede områder på land. Seiki har en plan for at stoppe den, men den er meget drastisk. Yoko's ven Aiko flyver en atombombe ind i tyfonen, mens Yoko flyver en speciel ikke-atombombe ind i toppen af tyfonen. Aiko's fly får brækket en vinge af, så han tager atombomben med sig i en selvmordsaktion.
Seikis plan lykkes og tyfonen bliver uskadeliggjort. Yoko bliver blindet midlertidigt og må lande flyet fjernstyret fra et af Seiki's skibe.

Udmærket historie og sjov japansk logik. Fx sender Kazuky ninjaer og maskinpistolbevæbnede folkmod Seiki's folk, men bagefter behandler han hende superhøfligt. ( )
  bnielsen | May 24, 2016 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important places
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Swedish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

"A megalomaniac businessman has stolen an artificial typhoon created by Yoko's father and intends to use it as a military weapon. Hundreds of lives are in danger--"--p. 4 of cover.

Quick Links

Swap Ebooks Audio
1 wanted

Popular covers

Rating

Average: (4.35)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5 1
4 7
4.5
5 5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 117,073,146 books! | Top bar: Always visible