HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Ixon valo by Roger Leloup
Loading...

Ixon valo (original 1980; edition 2009)

by Roger Leloup, Vesa Nykänen (Translator)

Series: Yoko Tsuno (10)

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
1361200,715 (4.05)None
On one of the moons of their stellar system, the Vineans have detected a mysterious light source that only appears every five years. Its point of origin matches the location of an ancient depot where every dangerous industrial, chemical and radioactive waste ever produced on Vinea was once stockpiled. Having no idea what the light could be, but worried of the destructive potential present on Ixo, Khany puts together an expedition - and brings along her favourite Human consultants...… (more)
Member:vivir_reads
Title:Ixon valo
Authors:Roger Leloup
Other authors:Vesa Nykänen (Translator)
Info:Tampere : Egmont, 2009.
Collections:2012
Rating:****
Tags:Read, 2012, Own, Comics

Work Information

Yoko Tsuno, tome 10 : La lumière d'Ixo by Roger Leloup (1980)

Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Vinea, Ixo, ca 1980
Den unge japanske elektroingeniør Yoko Tsuno er på besøg på planeten Vinea sammen med vennerne Pol Pitron og Vic Video. Her præsenterer Yokos gode veninde Khany dem for en gåde. Et lyssignal fra den lille planet Ixo, som er ubeboet og som har været brugt som giftlosseplads fra Vinea i lang lang tid. Khany, Yoko, Vic, Pol og lidt flere vineanere, inklusive Khanys lillesøster Poky lander på den lille planet. Yoko, Vic og Khany bruger nogle små svævere til at undersøge den. Et sted finder de at der pågår arbejde af en robotmaskine, en Zork, og da de lander bliver deres små svævere samlet op og skrottet. Heldigvis redder Yoko en enkelt, så Vic kan vende om og senere komme tilbage med hjælp. Yoko og Khany fortsætter. Yoko finder en lysstråle, der bliver brugt til at transportere ilt med. Da de følger strålen kommer de til en slags kirkegård. For hver begravet står der noget i stil med at han hedder nr 177 og har arbejdet på fuldendelsen af cirkel nr 179. På den sidste står der nr 13209 og cirkel 13211. Gennem en serie af trykkamre kommer Khany og Yoko til et kammer med normal luft. Her støder de på den unge kvinde Syhl, der ligger i behandling for en farlig strålingsdosis. Syhls venner kommer til og Khany overtaler dem til at prøve at flytte Syhl til vineanernes rumskib for om muligt at behandle hende der med bedre resultat. Vic er vendt tilbage med mere udstyr og slutter sig til selskabet.
Yoko, Vic og Khany følger med og får et stort anlæg at se, hvor lederen Sikan får sit folk til at producere energi som de via et spejl kvinden Myrka behersker, kan sende til planeten Shyra. Yoko og Vic melder sig til at hjælpe med spejlet, fordi der er knas mellem Sikan og Myrka og det går ud over de menige arbejdere. Yoko arbejder under Myrka, der er dygtig, men også arrogant og urimelig. Yoko redder Myrka fra et styrt på spejlet og Myrka takker, men gør det også klart at det ikke gør nogen forskel.
Vineanerne undersøger Syhl og vil tage hende til Vinea for bedre behandling. Sikan er mistroisk, men Yoko og Poky bliver på Ixo som garanter for at Syhl vil vende tilbage. Et par dage går og så laver Sikans håndlanger Zarfa et attentat mod Myrka. Poky forpurrer det, men Myrka bliver sur og laver store ridser i spejlet. Både Zarfa og Myrka står til streng straf, men Zarfa har stadig Sikans gunst, så det er kun Myrka, der bliver degraderet. Zarfa får lappet revnerne, som Myrka havde lavet, men kommer til at bruge noget farligt stads, som Pol og Poky havde samlet op som legetøj.
Planeten Shyra kommer tættere på og strålen til energioverførsel bliver tændt. En delegation kommer og Yoko og Myrka sørger for også at komme med tilbage sammen med Sikan og hans folk. Planeten Shyra er en underlig planet, en lille mislykket stjerne, der er delvist sprængt. Folket på Shyra flygtede hertil i protest mod Vineas styre, men det er længe, længe siden.
Sikan står til at blive den nye leder på Shyra, men det forpurrer Yoko. Strålen svigter og Zarfa dør. Syhl kommer tilbage fra behandling på Vinea og kan fortælle det ledende råd på Shyra alt. Myrka tilbyder at reparere spejlet og vineanerne tilbyder at levere energi til Shyra.
Ting går nogenlunde i orden selv om folket på Shyra bliver holdt i uvidenhed af deres herskere.

Ganske god historie, hvor personerne ikke helt er sort/hvide og lavet af pap. Myrka er et lysende eksempel herpå. Og selv om nogle af giftstofferne på Ixo er af unobtainium typen, så er de enkelte konstruktioner nogenlunde realistiske. ( )
  bnielsen | May 25, 2016 |
no reviews | add a review

Belongs to Series

Belongs to Publisher Series

You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original publication date
People/Characters
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

On one of the moons of their stellar system, the Vineans have detected a mysterious light source that only appears every five years. Its point of origin matches the location of an ancient depot where every dangerous industrial, chemical and radioactive waste ever produced on Vinea was once stockpiled. Having no idea what the light could be, but worried of the destructive potential present on Ixo, Khany puts together an expedition - and brings along her favourite Human consultants...

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (4.05)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 4
3.5 2
4 9
4.5
5 6

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,473,055 books! | Top bar: Always visible