HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Yoko Tsuno, tome 15 : Le canon de Kra by…
Loading...

Yoko Tsuno, tome 15 : Le canon de Kra (1985)

by Roger Leloup

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
731164,469 (4)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Japan, ca 1985
Den unge japanske elektroingeniør Yoko Tsuno er sammen med sine to venner Pol Pitron og Vic Video hyret til at flytte radioaktivt affald med et stort transportfly, en Kawasaki. Vic flyver Kawasakien og Yoko et lille jetfly kaldet Kolibrien. Den godgørende rigmand, herr Hertzel, som Yoko mødte i eventyret "Odins Ild" har sørget for midlerne til Kolibrien og har en opgave til Yoko.
Nogen har købt granater i en størrelse, som kun passer med en kæmpekanon, som japanerne byggede under anden verdenskrig, men siden tabte af syne. Den var beregnet til at være på halvøen Kra og der ligger nu en lille stat Kampong.
En våbenhandler Sakamoto står bag. Han har tjent en formue på at overtage japanske krigslagre udenfor landet og sælge dem videre. Nu har han planer om at snuppe det radioaktive materiale og true med at skyde det mod Kampongs hovedstad Katao med kæmpekanonen. Han er lidt underlig, fx har han et gammelt propelfly, en zero, som han leger kamppilot i. En kaptajn Onago fra flyvebasen hjælper Yoko og redder hendes liv, da deres amfibiehelikopter bliver saboteret. Desværre er han også under pres fra Sakamoto, for denne har hans kone som gidsel. Attentatet mod Yoko var ikke sanktioneret af Sakamoto for han har andre planer.
Vic og Pol flyver Kawasakien med atomaffaldet, eskorteret af Kolibrien, men Yoko smutter såsnart det er muligt. Til gengæld overtager Sakamotos mænd ombord Kawasakien og tvinger Vic og Pol til at skifte kurs.
Yoko bliver opdaget af Sakamotos private luftvåben og en F5'er forsøger at presse hende til landing. I stedet får hun øje på kanonen. F5'eren forsøger at skyde hende ned med et missil, men hun har et missilforsvar monteret, så i stedet bruger piloten sin maskinkanon mod Kolibrien. Heldigvis dukker Onago op i en F16 fra Kampongs luftvåben og skyder F5'eren ned, dog uden at piloten går tabt. F16'eren bliver beskadiget af vragstumper fra F5'eren og Onago forsøger at bruge den til at ramme kanonen, men uden held. Yoko må også nødlande, men ser i det samme Kawasakien lande og opdager at det ikke er Pol og Vic, der har kontrol med den.
I stedet kontaktes hun af en lokal modstandsgruppe ledet af Thoa mod Sakamoto. Hun får en ide til at sabotere kanonen.
Sakamoto forsøger at dræbe Yoko Tsuno, men mister balancen og falder ned fra kanonen og brækker halsen. Kanonen triller stille tilbage i sin tunnel hvor den udløser sprængladninger, som Thoas gruppe har sat op. Resten af Sakamotos våbenlagre er også minerede og ryger i luften. Alle de gode overlever og Yoko får endda Kolibrien tilbage i flyvedygtig stand.

En meget, meget hemmelig kæmpestor kanon, som står så den kan ses fra et fly? Og som man nemt kan komme til at anbringe sprængladninger på, så bremserne svigter? Historien er ikke ret sandsynlig. Og Sakamoto vil afpresse en regering? For at få endnu flere penge end han har nu? En ond, ond skurk, hvis motiv er at han er meget ond og bekvemt nok falder han i døden i en selvforskyldt ulykke, så den gode, gode heltinde ikke får blod på hænderne. ( )
  bnielsen | May 30, 2016 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important places
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio
1 wanted

Popular covers

Rating

Average: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 4
3.5 1
4 8
4.5 1
5 4

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 119,643,119 books! | Top bar: Always visible