HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

The Dragon of Hong Kong by Roger Leloup
Loading...

The Dragon of Hong Kong (1986)

by Roger Leloup

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
811148,805 (4.07)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Hong Kong, ca 1987
Den unge japanske elektroingeniør Yoko Tsuno bliver i tåge overrasket af en havuhyre, der beskadiger den båd hun er ombord i. En analyse af en klo, den efterlader i rælingen, viser at dyret må være kunstigt skabt. Laboratoriet har en fisk, der på samme vis har været udsat for kæmpevækst. Yoko sporer den fisk tilbage til et forladt fiskebrug. Her ser hun en lille pige, der bruger en fløjte til at påkalde havuhyret, som hun kalder Dai Loon. Fiskebruget tilhørte pigens forældre, men de omkom i en tyfon for seks måneder siden. Mens Yoko ser på, forsøger en mand at bortføre pigen og Yoko blander sig. Manden slipper væk, men pigen bliver reddet og de to følges ad til hendes hjem, hvor bedstefaderen finder tørt tøj til dem begge.
Da pigen er lagt i seng, fortæller bedstefaderen Yoko om at hans søn blev opsøgt af en kinesisk biolog, der foreslog at de skulle opdrætte kæmpefisk. De lavede også et eksperiment med det firben, pigen havde som kæledyr. Det blev hurtigt kæmpestort og brød ud af bassinet. Sønnen, hans kone og biologen drog ud i en båd for at indfange det igen, men en tyfon blæste op og de omkom alle tre. Yoko tilkalder sine venner Pol Pitron og Vic Video, så de kan hjælpe med at fange uhyret. Det er lige ved at gå godt, da uhyret bliver skræmt af en kæmpe søslange, en mekanisk drage, der kan spytte ild. De slipper dog fra dragen og får slukket ilden.
Yokos kinesiske kusine Ying sørger for at Lotus bedstefader bliver tilset af en læge, for han har det ikke helt godt. Imens sporer de andre den mekaniske drage til en opfinder, der har satset sin formue på at bygge den til en film, der ikke blev til noget, fordi producenten gik fallit. Nu satser han på at bruge filmmanuskriptet som inspiration til virkelige drageangreb. Han hedder hr Tung, og Lotus genkender ham som en mand, hendes far har smidt på porten. Tung har en tjener Sin, der gør alt hvad han beder om. Også forbrydelser.
Yoko bliver låst inde på Tungs kontor, men der er en fax, så hun sender en kopi af drejebogen til Vic Video og Pol Pitron. Dragen truer både en færge og et passagerfly, men så angriber Dai Loon. Det ender med både dragens og Dai Loons endeligt. Lotus får serveret en hvid løgn fra Yoko om at Dai Loon er søgt ud på havet til havgudinden Tin Hau.
Yoko adopterer Lotusblomst, som er forældreløs og hvis bedstefar heller ikke har langt igen. Tung og Sin bliver reddet i land og overgivet til politiet.

Den gale videnskabsmands motiv til at begynde at hærge med kæmpedragen er ret mærkeligt. Historien virker søgt, men tegningerne af kæmpesalamanderen og robotdragen er flotte. ( )
  bnielsen | May 30, 2016 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important places
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Travelling to Hong Kong to visit the Chinese branch of her family, Yoko is attached by a massive, lizard-like creature. She finds a string of scientific clues and evidence, but as the pragmatic electronics engineer's investigation progresses, the trail leades her to a mysterious little girl - and a sense of wonder that will change her life forever.
Haiku summary

No descriptions found.

"Travelling to Hong Kong to visit the Chinese branch of her family, Yoko is attacked by a massive, lizard-like creature. She finds a string of scientific clues and evidence, but as the pragmatic electronics engineer's investigation progresses, the trail leads her to a mysterious little girl-and a sense of wonder that will change her life forever."--Back cover.… (more)

Quick Links

Swap Ebooks Audio
1 wanted

Popular covers

Rating

Average: (4.07)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 3
3.5 2
4 3
4.5 2
5 4

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 119,385,320 books! | Top bar: Always visible