HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Yoko Tsuno, tome 19 : L'or du Rhin by Roger…
Loading...

Yoko Tsuno, tome 19 : L'or du Rhin (1993)

by Roger Leloup

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
811148,805 (3.97)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Tyskland, Köln, ca 1992
Yoko Tsuno, en ung japansk elektroingeniør er i Köln og går ind i domkirken for at mødes med sin veninde, organisten Ingrid Hellberg. Hun støder tilfældigt på en ung kvinde, der bliver stukket med en injektionssprøjte og forgiftet af en anden person, der hurtigt forsvinder. Kvinden er Minako Yasuda, 27 år, ugift, bosat i Tokyo og oversætter. Hun har en pistol i tasken og når lige at sige Rheingold og Bahnhof, før hun mister bevidstheden.
Yoko tager en hurtig beslutning og siger ikke noget til ambulancefolkene, men bytter taske med Minako, idet Minako får sit pas, sine penge og diverse småting med. Yoko beholder resten og sammen med Ingrid finder hun Minakos bil. Der er sprængstof i bagagerummet. På banegården finder de et tog, der hedder Rheingold og de finder også ud af at Minako er sekretær for den japanske forretningsmand Ito Kazuky. Han og Yoko kender hinanden, men er ikke just perlevenner. Han tilbyder hende at overtage Minakos sekretærjob i nogle timer mod en ret høj betaling. Yoko accepterer.
Om aftenen smider hun sprængstoffet i Rhinen, men bliver overfaldet af en maskeret skikkelse, der forsøger at vippe hende ned i Rhinen, samme vej som sprængstoffet. Personen bliver set af Kazuky, der sender en hjælper Koshi ud at redde Yoko. Det lykkes og Yoko bliver præsenteret for Koshi af Kazuky. Koshi er en robot.
Næste dag er der bestyrelsesmøde og Yoko forbereder sig ved at kigge navnelisten igennem. Der er både CIA og KGB agenter ombord. Pol dukker op og han har en kuffert med aktier med.
Mødet starter, men Kazuky bliver kaldt bort og mødes af den maskerede person, der overfaldt Yoko.
Da han vender tilbage sender han Yoko hen for at give en besked til dr Haley. Det går fint, men en ombytning af drinks gør at dr Haley får en dosis gift og dør. Hans kollega dr Briggs er med på at dysse dødsfaldet ned.
Han mødes med Kazuky og bliver dræbt af den maskerede person. Yoko kommer tilbage lidt efter og finder Kazuky bevidstløs. I togkupeen er der en underlig maskine installeret, et Nulkammer. Alt undtagen guld forsvinder, når kammeret aktiveres. Yoko finder en guldkrone fra dr. Briggs.
Kazuky er kommet til sig selv igen og da Yoko leder videre i toget finder hun også dr Haley i levende live.
Hun får talt med Haley, der fortæller at Kazuky opførte sig aggressivt og derfor fik Haley taget et elektroencefalogram, som viste at Kazuky er sindssyg.
Det handler om penge og aktier. Kazuky grundlagde sit selskab sammen med en Watanabe. Han er død i en ulykke og ingen ved hvor hans aktier er henne.
Om aftenen får de at vide at Minako er stukket af fra hospitalet, men det er næsten overflødig viden, for hun dukker op kort efter. En hr Bühler fortæller Yoko at mødet endte med at Kazuky blev bestyrelsesformand og at han er ved at lave den første handel. Russerne og amerikanerne nedruster og Bühler kan hjælpe med nulkamre, der kan tilintetgøre sprænghoveder. Senere bliver den russiske dame overfaldet af den maskerede skikkelse, men Yoko forsvarer hende og den maskerede person falder ned og slår sig ihjel. Det viser sig at være Kazukys dobbeltgænger. Eller er det nu det? Den døde har sværte på tommeltotten og et dokument med fingeraftrykket på beviser således at den døde er Kazuky.
Dobbeltgængeren stikker af, men bliver dræbt af Koshi. Eller rettere Minako, der har forklædt sig som Koshi.
Hun er datter af Watanabe. Og Kazuky havde testamenteret sine aktier til Yoko, så nu må vi se hvordan de kommer ud af det med hinanden. Yoko kommer fint ud af det med russeren, så måske holder de kontakt fremover?

Ganske kompliceret plot med drab og sammensværgelser i forretningsverdenen ( )
  bnielsen | Apr 14, 2016 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Important places
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3.97)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3 3
3.5
4 8
4.5
5 4

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 125,510,672 books! | Top bar: Always visible