HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Yoko Tsuno, tome 22 : La Jonque Céleste by…
Loading...

Yoko Tsuno, tome 22 : La Jonque Céleste (1998)

by Roger Leloup

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
711168,809 (4.08)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Kina, Guilin, 1980 og 1021
Den unge japanske elektroingeniør Yoko Tsuno og hendes adoptivdatter Lotus er på vej i fly til Guilin, da medpassageren får et ildebefindende, mens han kigger i en elfenbenskugle og drejer på nogle mindre kugler indeni. Yoko tager en hurtig beslutning og napper en gammel dukke og elfenbenskuglen fra manden, for at passe på tingene, mens han er indlagt. Efter en afhøring går Yoko fra flyveren og mødes af to mænd, der sprætter Lotus' dukke op dog uden at finde noget. De er arkæologer og samarbejder med en professor Fung, som Yoko bagefter opsøger.
Fung har selv udsendt manden, der blev syg, men sagnet om en skat og dragens syvende tand, som manden fortalte, er bare et sagn. Fung fortæller at Dragens Tand gemmer på en grav, kejser Tchen Tsungs tredje hustrus grav. Fung er en gammel mand og har en kvindelig huslæge Lin Po til at passe på sig. Yoko og Fung finder en linse inde i dukken og monterer den i et apparat, Fung har. Hvis man sender sollys igennem, viser apparatet et omrids af et bjerg og markerer et punkt på den tinde, der kaldes Dragens Femte Tand.
Lin Po tager Yoko med ind i bjerget og viser hende graven. Den er i form af en junke og indeholder et lille skrin, der efter sigende rummer hustruens hjerte. Hun var kun 6 år, da hun døde i år 1021. Yoko får ondt af hende og ringer til veninden Monya, der har en tidsmaskine. Vennerne, Vic, Pol og Mieke dukker også op. Mieke kommer ind til en portion waterzooi (belgisk hønsekødssuppe), så hun kan lave mad i år 1021.
Vic, Monya, Lin Po og Yoko tager afsted til 1021. Her finder de en kejserlig rådgiver Tchu, bundet i et tårn. Han fortæller om et plot mod kejserens hustru. En båd ladet med krudt er allerede på vej, men Yoko forpurrer det uden tab af liv. Det er en indviklet affære med bønder, der gør oprør mod kejseren, men med støtte af fyrst Wang. En lille dreng Yu hjælper Yoko eller måske snarere omvendt.
Mere end 200 har fået hugget hovedet af, hvilket ikke rører den seks-årige tredjehustru. Tchu og Wang fortæller Yoko at kejserens oprindelige plan var at tage en hustru fra Wangs egn og lade Wang opdrage hende. Dvs ideen var at få mere kontrol over Wang.
Nu vil kejseren imidlertid selv flytte sydpå og tredjehustruen er i vejen.
Yoko og Lin Po ved fra de gamle skrifter at tredjehustruen Sin Yi vil omkomme ved en 'ulykke' næste dag og sætter alt ind på at forhindre det. På dagen skal noget fyrværkeri sprede blomsterblade, men det er nu en bombe i stedet. Yoko redder både Sin Yi og sig selv, men Sin Yi er bevidstløs. For at redde hende optager Yoko sin egen hjertelyd og putter optageren ned i en lille parfumebeholder. Den samme som hun tusind år ude i fremtiden allerede har set. De tager Sin Yi med ud på floden i en junke og håber at tågen vil skjule dem, men de bliver forfulgt af fyrst Wang.
Vic og Pol saboterer Wangs plan og han ender med selv at blive offer for de oprørske bønder.
De tager allesammen tilbage til nutiden og spekulerer lidt over om den båndoptager, de finder i parfumebeholderne mon også var der før de tog afsted? Det er tidsrejseparadoksernes svar på Schrödingers kat.

Sjovt nok er der en xkcd-whatif, http://what-if.xkcd.com/145/, der tilbageviser den egenskab ved spejlkuglerne, der vises på side 42, nemlig at man kan opkoncentrere måneskin til noget farligt.

Ganske veldrejet tidsrejsehistorie, hvor Yoko flyver med moderne dragefly i år 1023. Historien bliver spædet lidt op med Vic, Pol og Mieke, der næsten bare er med som fyld. ( )
  bnielsen | Apr 22, 2016 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important places
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (4.08)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 2
3.5
4 8
4.5
5 3

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 115,159,388 books! | Top bar: Always visible