HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

La Belette by Comès
Loading...

La Belette

by Comès

MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
583204,058 (3.95)1

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 1 mention

French (2)  Danish (1)  All (3)
Showing 3 of 3
La belette est une histoire qui se passe dans les Ardennes belges, à l'époque contemporaine. Elle parle de sorcellerie, de shamanisme et de religion dans une atmosphère oppressante, servie par de très beaux dessins en noir et blanc. ( )
  Louve_de_mer | Mar 17, 2013 |
Amercoeur, Bretagne
En lille familie bestående af far. Gerald, mor, Anne, og en autistisk søn, Pierre, er flyttet på landet. Det er mandens ide helt alene, for konen er barn af storbyen og kan ikke lide landlivets fred. Konen er gravid og lægen har anbefalet luftforandring, men knap er de flyttet ind, før landsbyens folk myldrer uindbudt til. Naboen, Jules Renard, for at låne telefonen, præsten, Pater Albert Schonbrodt, for at byde de nye sognebørn velkommen. Præsten driller manden med at han er tv-producer, dvs arbejder for konkurrenten.
Et spøjst par, en ung kvinde, frøken Charette kaldet Væselen og hendes far, fatter interesse for familien, specielt fordi Anne er gravid. Gerald køber et lille gedekid for at glæde Pierre, men det bliver slagtet midt om natten og hovedet sat på døren.
Gerald og Pierre tager afsted og Anne er alene hjemme. Eller næsten alene, for nogen går rundt på loftet og de efterlader en død krage. Alligevel går Anne ud i skoven og finder et helligt sted med en stor moderstatue.
Der sker hende ikke noget, men om natten går Pierre ud og han bliver indviet i et underligt ritual til Den store Troldmand og bliver døbt Salamander. Det ord kan han sige og han får magisk kraft over ild og varme.
Gerald besøger en lokal mand, Noël Charette, der har ry for at kunne lidt af hvert, og forsøger at få ham til at røbe lidt af hemmelighederne ved at bede om hjælp til Pierre. Charette gennemskuer ham let og smider ham ud.
Naboens søn, Bebert, er sinke, men god til at udspionere den lille familie og bringe alt videre til faderen. Hans lyster er rettet mod Anne, hvilket faderen godt ved, men regner med at kunne styre.
Endnu en person dukker op, en ældre mand ved navn Hermann Koch. Han er god til at gennemskue ting og er ikke bange. Han var en bekendt til Theophile kaldet Theo, som nu er død. Geralds familie bor nu i Theophiles tidligere hus. Charettes datter, kaldet Væselen, har underlige kræfter og kan fx bytte sind med en ugle og tage sig en flyvetur på den måde. Hermann har også evner og da han besøger Gerald og Anne, maner han en anima frem, som viser Anne en bestemt gulvplanke, men hun røber ikke noget og han går skuffet derfra.
Da hun kigger efter, finder hun en pakke med en hængt dukke og en seddel med teksten "Hellige treenighed! Straf den, der har voldt mig ondt og tag livet af ham i jeres store retfærdighed. +Esom +Elion +Esmaris". Anne tager pakken med til præsten, der røber at Theophile hængte sig og at i folkemunde hed 'Kaninen' pgra sin svaghed overfor kødets lyster. Væselen og Præsten begynder at kæmpe om Anne's venskab og tilbyder hende begge beskyttelse.
Hun afviser dem og tager i stedet et karbad til stor nydelse for Bebert, der lurer på hende fra loftet. Senere på dagen bliver Bebert fundet død i ajlebeholderen af faderen.
Om natten går Pierre ud i skoven til Ugleskikkelsen og Hjorteskikkelsen. Anne følger efter og hører ham sige Salamander. Om morgenen kommer Hjorteskikkelsen hjem til dem og afslører sig som Væselen. Hun fortæller at de tilbeder Demeter, den store moder. Og at Anne for dem er fredhellig, fordi hun er gravid. Pierre ved de også har særlige kræfter og derfor har de kaldt ham til sig. Anne bliver overbevist om at Væselen er god og takker hende for Pierres udvikling.
Imens har Hermann tænkt lidt over tingene og begår selvmord. Han har altid været udenfor i landsbyen, fordi han var tysker. Under 'Von Runstedt' offensiven i 1944 var der meget voldsomme kampe i området og han blev hårdt såret taget under pleje af Theophile og overlevede.
Efter dødsfaldet taler præsten og Jules sammen og præsten røber at han godt ved at Jules skubbede sin kone Louise i seng med Theophile for at få at vide hvor Theo's formue var anbragt. Præsten ved også at formuen gik til Spiritisternes selskab.
Anne og præsten snakker også sammen og hun røber at hun nok ikke vil lade barnet døbe, men nu er tilhænger af Demeter. Det får præsten til at gå amok. Han har allerede myrdet Bebert og nu myrder han også den gamle Noël Charette og kamouflerer drabet som et stenskred. Det narrer ikke Væselen, men hun vil hellere selv tage hævn. Et tegn viser hende at det er præsten, der er morderen.
Præsten tager Anne med ud i stenbruddet og har tænkt sig at myrde hende, men Væselen stopper ham ved at låne en ugles sind. Nogle dage efter demonstrerer hun det for Anne, men det går galt. Jules skyder uglen og Væselen dør. Gerald tager afsted, men Anne og Pierre bliver, som den genfødte Væsel og Salamanderen. og de sørger for Demeter-kulten.

Meget kompleks fortælling, men med for megen håndgribelig magi til min smag. ( )
  bnielsen | Oct 8, 2012 |
Un couple de citadins et leur enfant autiste s’installe à la campagne. Lui est producteur de télévision. Elle est une femme fragile qui attend un nouvel enfant. Peu accoutumé au monde paysan et ses pratiques de sorcellerie, elle est effrayée par l’étrange atmosphère qui baigne les lieux. Chaque jour son mari la laisse seule avec son fils et ses inquiétudes, et chaque jour, d’étranges événements se produisent. Quelque chose s’est passé dans cette maison, elle le sait, quelque chose d’horrible et fascinant. Autour d’elles rôdent de biens curieux personnages, un curé fanatique, un voisin et son fils idiot obsédé sexuel et surtout, cette femme étrange appelée La Belette... ( )
  vdb | Jun 10, 2011 |
Showing 3 of 3
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (3.95)
0.5
1 1
1.5
2 1
2.5 1
3 1
3.5
4 8
4.5 1
5 6

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 117,054,596 books! | Top bar: Always visible