HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Silence by Comès
Loading...

Silence

by Comès

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
723166,644 (4.33)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

French (2)  Danish (1)  All (3)
Showing 3 of 3
Un roman graphique en noir et blanc qui raconte une histoire de vengeance et de sorcellerie dans un petit village des Ardennes belges. Superbe. ( )
  Louve_de_mer | Apr 15, 2013 |
Beausonge, Ardennerne, ca 1970.
Den unge mand, Tavse, er vokset op ved en afstumpet og grov landmand, Abel Mauvy, men Tavse er blevet skræmmende god og enfoldig i stedet for. Han forstår dyr og de forstår ham. Landsbyen er ret overtroisk, men der er faktisk noget om det. En af de lokale kaldet Fluefanger kan hekse lidt og hjælper bonden mod indbildte og reelle farer. En af naboerne, Antoine, har sympati for Tavse, men også respekt for Abel og skylder ham også penge, så han siger ikke noget til at Abel er hård ved Tavse. Tavse falder over sin fortid, da han i Antoines lade finder teatertøj og han begynder at blive lidt mere reflekterende og kvik. I nærheden bor en ældre, blind eller rettere blindet kvinde, der er Fluefangers overmand i magi, hvilket han udmærket ved. Tavse finder hen til kvinden og hun hjælper ham til at se ting fra deres fælles fortid. Under krigen kom hun og manden Georgio gennem landsbyen i deres sigøjnervogn. Antoine gav dem husly i sin lade og til gengæld opførte de et teaterstykke. Efter stykket tilbød Antoine dem mere permanent husly for han mangler arbejdskraft. De går ind på det og kvinden begynder at spå folk for at tjene lidt penge. Derved kommer hun til at træde Fluefangeren over tæerne. Georgio kommer til at arbejde på Renards gård og forelsker sig i datteren Violante, men hun er forlovet med Abel Mauvy, der er på vej hjem fra krigen. Han opdager hende sammen med Georgio og slår denne ihjel. Landsbyboere billiger udåden og skjuler den så perfekt, at kvinden ikke engang får at vide hvor hendes mand er kulet ned. Desuden truer de hende til tavshed.
Violante venter barn med den myrdede Georgio og bliver af sin far tvunget til at gifte sig med Abel. Hun dør i barselsseng og barnet er stumt. Det tolkes som at kvinden må have kastet en forbandelse over Violante og barnet.
Derfor tropper landbybeboerne en aften op og mishandler og blinder kvinden - for at fjerne hendes 'onde øjne'.
Siden har hun levet som 'heks' og tænker kun på hævn. Fluefangeren går med til at forsøge at rydde hende af vejen, men det mislykkes og i stedet forhekser hun ham. Da han er død, er det Abels tur, men Tavse er god af sig og fjerner forbandelsen. Som tak myrder Abel heksen og forsøger at hænge Tavse op på det.
Det var dumt for i fængslet møder Tavse en lille mand, Snehvide, Til julefesten på den lukkede anstalt sniger Tavse og Snehvide sig ud og begiver sig mod Beausonge. De skjuler sig hos et lille cirkus, hvor dværgen Zelda kender Snehvide. Tavse har fået fortalt at heksen vil have ham til at opsøge hendes hus og ryge nogle svampe.
Imens spørger Snehvide om vej ved Antoine, som velvilligt viser vej for derefter at ringe og advare Abel.
Den ender med at Abel skyder Tavse. Snehvide skyder Abel og Antoine stryger gevinsten.
I et syn ser vi heksen og Tavse gå stille ud i vandet og forsvinde. The rest is silence.

Flot og heltømret fortælling. ( )
  bnielsen | Oct 8, 2012 |
Muet et simple d'esprit, Silence habite et travaille chez un fermier dominateur dans un petit village du fin fond des Ardennes. Ignorant les rapports de force omniprésents dans la société et dans cette campagne, son destin sera tragiquement bouleversé par sa rencontre avec Sara, une étrange sorcière tzigane des environs apparemment peu appréciée, devenue aveugle et vivant retranchée loin des villageois. De nombreux mystères planent.
Ami des bêtes et naturellement bon et brave, Silence apprendra à découvrir l'amour et la haine. ( )
  vdb | Nov 12, 2010 |
Showing 3 of 3
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio
1 avail.

Popular covers

Rating

Average: (4.33)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 1
3.5 1
4 7
4.5 1
5 10

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 117,012,335 books! | Top bar: Always visible