HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Element 79 (A Signet book) by Fred Hoyle
Loading...

Element 79 (A Signet book) (edition 1968)

by Fred Hoyle (Author)

MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
1301135,588 (3)2
Member:GVassmer
Title:Element 79 (A Signet book)
Authors:Fred Hoyle (Author)
Info:New American Library (1968), Edition: First Edition, 143 pages
Collections:Your library
Rating:
Tags:None

Work details

Element 79 by Fred Hoyle

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 2 mentions

Indeholder "Zoomen", "Pym Makes His Point", "The Magnetosphere", "A Play's the Thing", "Cattle Trucks", "Welcome to Slippage City", "The Ax", "Agent 38", "The Martians", "Shortsighted", "A Jury of Five", "Blackmail", "Element 79", "The Judgment of Aphrodite", "The Operation".

"Zoomen" handler om at fortælleren, en professor Wycombe, sammen med fire andre mænd, yorkshiremanden Bill Bailey, australieren Jim McClay, tyskeren Ernst Schmidt, inderen Daghri, og fire kvinder, tyskeren Giselda Horne, kineseren Ling, lancashirekvinden Hattie Foulds fra Lancashire og englænderinden Leonora Mary. Zooen ser ud til at befinde sig i et rumskib på vej ud af solsystemet med en acceleration på lidt over 1 g. Wycombe har nogle ideer om hvorfor de er blevet valgt og at et har noget med udnyttelse af dyr at gøre for Daghri bliver returneret til Jorden, mens de andre otte bliver tilladt at danne par. Hele beretningen er efter mange tusinder af år fundet på en planet, hvor befolkningen ser ud til at være rødhårede og med mongolske øjne.
"Pym Makes His Point" handler om Professor Pym der vædder med djævelen om at han ikke kan komme på et ønske, der vil gøre en permanent forskel for resten af verden. Han vinder for han ønsker sig en bjergkæde på 10 kms højde mellem England og Skotland.
"The Magnetosphere" handler om Pev, der er en engelsk lord, men ikke ret kvik, men til gengæld meget stærk. Han tager til USA, hvor de ser på hans stærke sider og giver ham astronauttræning og putter ham med på den første ekspedition udenfor solsystemet. De lander på en ny planet, hvor tyngdekraften er invaliderende stærk for alle de andre, men Pev har det fint. De måler magnetosfæren på planeten og måsker er der et mønster? De planlægger at fyre en atombombe af i atmosfæren, men Pev forkludrer det med vilje og sjovt nok er han pludselig ikke så dum længere.
"A Play's the Thing" handler om to kvinder og en mand der diskuterer. Den yngste kvinde er blevet gravid med manden, som er hendes lærer på universitetet. Den vil de to kvinder udnytte til at lade ham bløde financielt, så de kan hygge sig i et lesbisk forhold og måske af og til slippe ham ind i varmen. Det hele viser sig at være en historie, som en forfatter skriver på og han tænker over at det vil være meget bedre som skuespil.
"Cattle Trucks" handler om at de græske guder sover, men af og til vågner en af dem og ser sig om i verden. Dionysos tager en tur med en bil og et passagerfly og beslutter sig så til at tage tilbage til Olympen og sove videre.
"Welcome to Slippage City" handler om djævelen, der vil prale med en djævelsk by, han har grundlagt, men bliver gjort til grin af djjævelen fra α Serpentis med lidt hjælp fra pigen Polly Warburg.
"The Ax" handler om en klatreøkse, der tilhører en ældre, men ret selvtilfreds mand, der er taget på trekkingtur i bjergene.
"Agent 38" handler om en agent, der lokker et rumskib til at lande på Venus til almindelig død og fordærv for besætningen.
"The Martians" handler om at Nasa får landsat folk på Mars, men fire af dem ender som prøveeksemplarer hos Marsfolkene. Kort tid efter hælder marsmændene et meget kraftigt præventivt middel ud i jordens atmosfære og fødselsraten dropper til næsten 0. Vha robotter, som menneskene selv får lov at bygge, overtager Marsboerne jorden uden at have løsnet et skud. Til deres overraskelse viser det sig at mennesker er en eksportvare, for ingen andre steder er det opstået noget så mærkeligt som kemisk baseret liv.
"Shortsighted" handler om Hugh McAlan, der er ornitolog, men nærsynet, så da et par Baird's Oreales dukker op i 1966, kommer han til at køre dem over.
"A Jury of Five" handler om Arthur Hadley og Jonathan Adams der støder sammen i en bilulykke og opdager at de er blevet til spøgelser. Ambulancefolkene bærer kun een væk og de kan ikke se om det er den ene eller den anden. Tilsyneladende afgøres det ved flertalsbeslutning blandt de tilstedeværende ved ligsynet, hvem der bedst kan undværes. Det ender med at Hadley lever og Adams dør, for Adams har aldrig haft mod til at engagere sig fuldt i noget.
"Blackmail" handler om Angus Carruthers, kaldet Gussie, der har fået en bjørn og en kat opdraget til at se tv og sat dem til at styre tv-kigning i nogle huse, der er koblet på rating-programmer til tv. Han har fået en check for at holde kæft og det passer ham egentlig fint.
"Element 79" handler om en asteroide med 3 * 10 i 14 gram guld. Den rammer Skotland og giver England en enorm rigdom.
"The Judgment of Aphrodite" handler om en konkurrence som Hermes styrer. Tamerlenk, djævelen, Gud og en regelbog. Regelbogen vinder, men Aphrodite er ikke tilfreds, så da regelbogen er smuttet inden morgenmaden kalder hun på Hermes.
"The Operation" handler om drengen Joe, der som alle andre på sin alder skal gennemgå en smertefuld operation for at blive nem at styre via elektroder i kraniet. I modsætning til alle andre sætter han sig til modværge og flygter. Hans plan er at vende tilbage, når han har samlet sig en horde af ligesindede og slå hårdt ned på det gamle samfund. Djengis Khan II?

Man kunne få tanken at forfatteren ikke kan lide moderne passagerfly og navnlig flyselskabernes måde at behandle deres kunder på. ( )
  bnielsen | Nov 9, 2012 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3)
0.5
1 1
1.5
2 1
2.5
3 1
3.5
4 1
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 132,572,249 books! | Top bar: Always visible