HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...
MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
262889,507 (4)None
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Showing 2 of 2
Indeholder "En Landsbydegns Dagbog", "Josepha", "Præsten i Thorning", "Fruentimmerhaderen", "Kjærlighed i Syden", "Røverstuen", "E Bindstouw", "Stakkels Louis", "Jøderne paa Hald", "Eva", "Ak! hvor forandret!", "Den svenske Major", "Hosekræmmeren".

"En Landsbydegns Dagbog" handler om ???
"Josepha" handler om ???
"Præsten i Thorning" handler om ???
"Fruentimmerhaderen" handler om ???
"Kjærlighed i Syden" handler om ???
"Røverstuen" handler om ???
"E Bindstouw" handler om ???
"Stakkels Louis" handler om ???
"Jøderne paa Hald" handler om en ung mand på 21 år, Johan, der er søn af Amtsforvalter Jakob Brockman og har været bogholder hos van der Leete i Amsterdam. Jakob Brockman og den unge mands mor måtte ikke få hinanden, da de var af forskellig tro og Brockman har brugt mange penge på at få sønnen hjem igen fra Amsterdam. Sønnen har ladet sig mure inde i kælderen for at det skal se ud som om det er ham, der har taget pengene. Imens har Brockman forladt herregården for at skaffe penge, men han kommer ikke hjem. I Amsterdam har Johan forelsket sig i en ung jødinde, Sulamith og det er netop til nogle hollandske jøder, Joseph og Samuel Lima, at kongen har pantsat herregården eller slottet Hald. Johan finder en skjult udgang fra sit fængsel og følger i det skjulte lidt med i hvad der foregår på godset. Fra sit skjul ser han Samuel løbe på skøjter på søen og falde igennem. Johan redder Samuel, men bliver selv våd og forkommen, så han bliver taget med indenfor og plejet. Så løser alting sig op. Der er kommet brev og penge fra faderen, som også har fundet sin kæreste igen efter 20 års søgen og de har giftet sig og alle jøderne bliver kristne og Johan får Sulamith til kone. Ren sødsuppe og helt usandsynligt.
"Eva" handler om ???
"Ak! hvor forandret!" handler om ???
"Den svenske Major" handler om ???
"Hosekræmmeren" handler om ???

??? ( )
  bnielsen | Dec 21, 2015 |
Indeholder "Brudstykker af en Landsbydegns Dagbog", "Røverstuen", "Ak! hvor forandret!", "Hosekræmmeren", "Præsten i Vejlbye", "Kjeltringliv", "Juleferierne", "Skytten paa Aunsbjerg", "De tre Helligaftener", "E Bindstouw".
Efterfulgt af to afsnit med "Tekstoplysninger", "Efterskrift".
Efterskriften er af Tage Skou-Hansen.

"Brudstykker af en Landsbydegns Dagbog" handler om ???
"Røverstuen" handler om ???
"Ak! hvor forandret!" handler om ???
"Hosekræmmeren" handler om ???
"Præsten i Vejlbye" handler om den nyudnævnte herredsfoged og dommer Erik Sørensen. Han er opmærksom på ikke at komme i lommen på nogen, men han er nu interesseret i præstens datter og hun i ham. Præsten Søren Quist er lidt hidsig overfor en doven og upålidelig Niels Bruus, som han har i sin tjeneste. Dommeren synes at præsten bare skulle fyre Niels, men i stedet holder han på sit og vil have Niels til at bestille noget. Niels har en bror Morten, som dommeren har dømt imod i en sag om noget tørv, så Morten ser skævt til både præst og dommer. En dag kommer præsten for alvor op at skændes med Niels og slår ham med en spade og Niels stikker af. Uheldigvis for præsten er der ingen vidner og ingen har set Niels siden. Tværtimod har vidner set præsten grave noget ned i haven om natten og da herredsfogeden er nødt til at reagere på dette, så finder man et nedgravet lig på stedet. Præsten bliver arresteret. Der bliver holdt rettergang og han bliver fundet skyldig og kort efter henrettet. Enogtyve år senere bliver præsten i Aalsø opsøgt af en sølle mandsperson, der fortæller at han hedder Niels Bruus og har været ude af landet siden den dag, hvor hans bror Morten fik ham til at stikke udenlands og ikke vise sig i landet mere. Herredsfogeden dør kort efter og Niels Bruus bliver også kort efter fundet død udenfor Aalsø kirkkedør paa den salige Søren Qvists grav.
"Kjeltringliv" handler om ???
"Juleferierne" handler om ???
"Skytten paa Aunsbjerg" handler om ???
"De tre Helligaftener" handler om påske, pinse og jul. Påskeaften kommer en fyr, der kalder sig Ole Brødløs, til Ib og spørger om ikke hans datter, Maren, er giftefærdig. Hun vil hellere giftet med en Sejer, men han har ingen penge. Herremanden er til at tale med, hvis han ellers lige kan finde nogle røvere, der hærger egnen for tiden. Både Sejer og Ma-Ibs har en dårlig helligaften ovenpå den snak. Pinseaften kommer Ole Brødløs igen og det er ovenpå en dag, hvor en baron først har stillet slibrige forslag til Maren og da hun afslog, så har løjet om hende til herremandens kone. Ole får også nej anden gang, men da han går, siger han at han ikke vil have nej tredje gang. Både Sejer og Ma-Ibs har en dårlig helligaften ovenpå den snak. Juleaften kommer røverne faktisk på "besøg" og Sejer får fat på dem og tilkaldt herremanden. Det koster røverne livet og Sejer og Ma-Ibs kan gifte sig, stifte familie og leve godt i mange, mange år.
"E Bindstouw" handler om ???

"Tekstoplysninger" handler om hvor og hvornår de forskellige tekster er offentliggjort.
"Efterskrift" handler om ??? ( )
  bnielsen | Apr 24, 2013 |
Showing 2 of 2
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,524,101 books! | Top bar: Always visible