HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Krigen på Karafal by Niels E. Nielsen
Loading...

Krigen på Karafal (original 1981; edition 1981)

by Niels E. Nielsen

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
412,473,106 (3)None
Science fiction-roman om 500 overlevende jordboere, der i et rumskib kommer til en planet, 300 lysår fra Jorden.
Member:mskarbiniks
Title:Krigen på Karafal
Authors:Niels E. Nielsen
Info:[Kbh.] : Vinten, 1981.
Collections:Your library
Rating:
Tags:scifi

Work details

Krigen på Karafal by Niels E. Nielsen (1981)

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Krafal, ca år 2500
Jorden er gået under i en selvfremkaldt miljøkatastrofe. Marskolonien er mestendels bemandet med en religiøs sekt Taborianerne og deres medlemmer giver ikke op. De svejser nogle forsyningsskibe sammen til et stjerneskib Okeanos og tager afsted. De kan accellerere med 2G og tilsvarende bremse med 2G, så de tilbagelægger 230 lysår og finder planeten Karafal der omkredser to sole den blå Auri og den røde Maora. Karafal er næsten dækket af havet T'ai. To øer, Niiku og Taiaku, er de eneste landmasser. De er beboet af intelligente væsener, som frivilligt omgiver den ene Niiku til nybyggerne. Tyngdekraften er lidt mindre end på Jorden, men planter og dyr fra Jorden klarer sig fint og muterer med den indfødte flora og fauna. Mutationerne er uvenlige og nu her 83 år senere er nordøen så fjendtlig at menneskene planlægger at overtage resten. En af karanerne, Ioli, er blevet hos nybyggerne og taler om fred og hjælp, mens menneskene taler ham op som fremmed spion og torterer ham.
En af menneskene, Ninian, befrier Ioli og tager ham med i båden Seagull for at fragte ham hjem til sydøen. Sejlads på havet er ganske farligt, for tidevandsfloden er svær at beregne og strømmen mellem nord- og sydøen er meget stærk.
Menneskene udruster 12 kanonbåde - kaldet Valiant, Eagle, Tiger, Resolution, Renown, Victorius, Holy Heart, Gideon's Sword, Jordan, Hills of Zion, The Crucifixion, Glory of God - og drager afsted med 1200 mand for at erobre Taiaku. Tre af skibene bliver taget af et enormt søuhyre Atalef, tre andre af malstrømmen ved strædet mellem øerne og de sidste seks skibe bryder i brand, da de endelig er nået i land.
Deres ledere er David Cory - prædikant, Sara - Davids kone og gravid med et barn, der måske er Davids, måske Iolis, Tarai - eneste kapable sømand, Thorod - voldelig vikingtype, der formelt er igangsætter og leder af togtet.
De bliver mødt med fred, men ødelægger alligevel landsbyen W'ivi og slagter indbyggerne. Herfra fortsætter de uden modstand, men alligevel skydende og nedslagtende indtil de når hovedbyen. De tænkende On'træer bliver skudt i smadder og det er dårligt for det er dem, der har lagt en dæmper på karanernes hævnlyst. Knap hundrede af menneskene overlever det angreb, der nu følger. De forskanser sig på højen og Ninian og Ioli slutter sig til dem for at hjælpe begge parter med at undgå yderligere blodsudgydelser. Menneskene bliver slagtede på nær lægen Doc, Sara og Terai. Terai begiver sig hjem mod nord, men bliver reddet fra en synkende flåde af Ioli. Karanernes ledere er døde, ligesom Cory og Thorod. Ioli fortæller historien om hjemplaneten Achaifa, der gik til i krig og om hvordan de overlevende reddede sig til Karafal blot for at fortsætte krigen der efter nogle få generationer.
Ninian tager ledelsen og siger at situationen nu er 2 hold skibbrudne om en planke, dvs ikke holdbar i længden. Menneskene støver med karanernes hjælp Okeanos af og begiver sig ud på en ny færd. Ninian bliver tilbage som eneste menneske og vinker farvel sammen med Ioli.

En ret overpædagogisk roman om at mistro avler mistro og had avler had. Her er det endda helt bogstaveligt at omgivelserne reagerer udfra menneskenes medbragte holdninger. Kolonialisering med kristendåb før massakre. ( )
  bnielsen | May 23, 2014 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Swedish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Information from the Danish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
'...søfareren har intet andet valg end sejle til han får landkending; thi sådan blev det bestemt vid altings tilblivelse!'
polynesisk ordsprog
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 2
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 138,201,279 books! | Top bar: Always visible